Connect with us

Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa acuză USR că a lipit prin Târgovişte afișe denigratoare la adresa liberalilor

Publicat

pe

USR nu se poate lăuda cu niciun proiect dus la bun sfârșit, dar dă dovadă încă o dată de o atitudine puerilă, conflictuală și de lașitate! Ultimul gest este acela de a lipi prin Târgovişte afișe denigratoare la adresa PNL.

Aroganța, autosuficiența, lipirea unor afișe de denigrare a unui partid care și-a asumat toate crizele politice, economice sau sanitare, a mărit de trei ori pensiile, a dezvoltat țara prin finanțări de proiecte care dezvoltă comunitățile, nu câștigă încrederea românilor! Să arătați cu degetul spre cei care vor să facă ceva nu vă va ajuta să creșteți în sondaje!

“Și fiindcă la astfel de apucături nu poți răspunde decât vesel, ca președinte al PNL Dâmbovița, salut în sfârșit o acțiune nevirtuală a USR. E prima oară când îi văd lipind afișe, credeam că nici nu există, trăiesc doar în spatele calculatoarelor și fac doar afișe electronice. Cum miroase aracetul?

Revenind la lucruri serioase, cea mai mare realizarea a USR-ului când era cu noi la guvernare pentru Dâmbovița o reprezintă anularea proiectului Bâldana – Târgoviște, cel pe 4 benzi, care asigura dezvoltarea economică a zonei, atragerea de agenți economici importanți și mai ales economisirea unui timp prețios fiindcă s-ar fi ajuns la București în 35 de minute. Domnul Drulă, actual președinte USR, când a devenit ministrul Transporturilor, la câteva zile de la instalare, a anulat acest proiect pentru Dâmbovița, motivând că are un altul în plan. De fapt și-a bătut joc de întreg județul și nu numai”, spune Virgil Guran – președinte PNL Dâmbovița.

Referitor la aportul liberalilor în județul Dâmbovița, să vorbim despre lucruri concrete:

  • primarii liberali sunt în top la atragerea de fonduri europene și guvernamentale pentru dezvoltarea comunităților dâmbovițene cu proiecte și investiții în toate zonele, de la educație, la sănătate, infrastructură și utilități;
  • Ministerul Educației, condus de un liberal, a alocat fonduri pentru digitalizarea școlilor din Dâmbovița, mii de elevi se vor bucura de laboratoare, ateliere, sisteme inteligente;
  • Guvernul liberal a susținut românii în perioade dificile (criza economica, criză energetică) prin programul „Sprijin pentru România”: carduri pentru masa caldă, vouchere de energie, sprijin pentru pensionari; a sprijinit mediul antreprenorial prin IMM INVEST;
  • producătorii locali au fost sprijiniți prin promovarea produselor românești, inițiativa “Lanțul scurt de aprovizionare” și recent proiectul de lege inițiat de PNL, prin se pot înființa Puncte Gastronomice Locale;
  • Guvernul liberal și ulterior Ministerul Dezvoltării, condus de un liberal, a alocat municipiilor, orașelor și comunelor dâmbovițene sume impresionante prin C.N.I, „Anghel Saligny” și PNRR pentru reabilitarea clădirilor, școlilor, spitalelor, infrastructură, utilități-apă, gaze, canalizare, construire de locuințe pentru tineri, digitalizare, reabilitare clădirilor cu risc seismic.
  • Guvernul liberal a deblocat investiții importante pentru județ, printre care finalizarea caietului de sarcini pentru proiectul DN 7 Bâldana-Titu, ministru era liberalul Lucian Bode.

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Potlogi va construi 7 km de pistă pentru bicicliști

Publicat

pe

Potlogi, o comună cu adânci izvoare ale istoriei și tradițiilor, nu numai că și-a conservat valorile, dar le-a și dezvoltat. Putem spune că acest proces s-a derulat în paralel cu schimbările socio-edilitare. Localitatea, reședință plăcută a domnitorului Constantin Brâncoveanu, are acum alura unui oraș provincial, cochet, îmbrăcat în multe elemente de pitoresc. Cel puțin așa putem spune despre satul de centru, acolo unde bate inima și palpită simbolul așezării – Palatul Brâncovenesc, edificiu reabilitat, restaurat după imaginile vremii și redat circuitului turistic național.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Draghici, este mândru de tot ceea ce s-a realizat în ultimii ani pe tărâmul investițional la Potlogi. Multe dintre proiecte au fost gândite, elaborate și implementate împreună cu regretatul primar Nicolae Catrina. Comuna este acum una dintre cele mai dezvoltate din județ la capitolul infrastructură rutieră, educațională, culturală și socială.

Viorel Drăghici ne-a spus că mai sunt multe de făcut. Nu există o limită pe lista obiectivelor care trebuie materializate și care au ca rezultată confortul, civilizația și prosperitatea pentru toți membrii comunității. Viceprimarul este mulțumit că, în curând, vor porni lucrările pentru centurile ocolitoare ale localității. Vorbim despre două drumuri, cu o lungime de 8,5 kilometri, pe care se va dirija traficul greu, decongestionându-se astfel arterele principale din comună și contribuind, totodată, la reducerea poluării. Un drum ocolitor va face legătura între satul Românești cu DJ 711 A, la ieșire din Pitaru. Celălalt traseu va lega Potlogi de județul Giurgiu. Proiectele pentru aceste obiective au beneficiat de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Tot la capitolul căi rutiere de interes local, Primăria Potlogi, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, va moderniza localitatea de-a lungul DJ 711A și 711D. Vor fi dalate șanțurile, se vor construi podețe de acces în gospodării și vor fi reamenajate trotuarele. Investiția are o valoare de 2.200.000 de lei.

De asemenea, se află în procedură de licitație proiectul privind eficientizarea iluminatului public. Valoarea acestei lucrări este de 2.600.000 de lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului – 2.000.000 de lei și Primăria Potlogi – 600.000 de lei.

„Este o investiție deosebit de importantă. Vom monta 785 de lămpi pe led și vom moderniza toate punctele de iluminat”, ne-a precizat Viorel Drăghici – viceprimar cu atribuții de primar la Potlogi.

Și ca să rămânem la capitolul infrastructură stradală, la Potlogi va fi amenajată una dintre cele mai lungi piste pentru bicicliști din județ. Traseul va măsura 7 km. Proiectul are o valoare de 1,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

„Pista de bicicletă pe care o vom edifica va fi deosebit de atractivă pentru cetățenii noștri, pentru cei care sunt iubitori de mișcare, de ciclism. Lucrările vor demara după ce definitivăm proiectul de apă și canalizare”, ne-a spus Viorel Drăghici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu: Informații importante privind plata taxelor și impozitelor locale

Publicat

pe

Primăria Titu, din județul Dâmbovița, îi informează pe contribuabili (persoane fizice sau juridice) că, dacă achită integral impozitele și taxele locale aferente acestui an până la data de 31 martie 2024, vor beneficia de o bonificație de 10%.

Cât privește modalitatea de plată, pot alege între următoarele trei variante:

1. Plata cu numerar sau cu card bancar direct la sediul Primăriei – Biroul Impozite și Taxe Locale;

2. Plata cu ordin de plată (se poate face prin banca unde contribuabilul are cont deschis), folosind contul IBAN corespunzător din lista de mai jos;

3. Plata online prin Ghiseul.ro (Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite