Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Sistemul energetic național, pus în pericol de rețelele de distribuție îmbătrânite!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa este permanent conectat la problematica din sistemul energetic românesc și a emis soluții de rezolvare a unor situații-limită apărute pe fondul crizei mondiale de energie și al creșterii prețurilor în acest sector.

Ieri, parlamentarul social-democrat, membru în comisiile de industrie și energie, a participat la prezentarea rapoartelor de activitate ale ANRE pe anii 2021 – 2022. Spune deputatul că dezbaterile au fost bune și au evidențiat nevoia accelerării reformelor din sistemul energetic, în special la capitolul investiții.

„L-am întrebat pe vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie, Gabriel Andronache, care a fost calculul care a dus la concluzia că tarifele de distribuție “trebuie majorate anul viitor, în medie, cu 6%”. Motivația lui a fost legată de rata inflației. În opinia mea, este cel puțin o eroare ca toți distribuitorii să primească aceeași creștere de tarif pentru anul viitor, dar ceea ce mi se pare cel mai grav este faptul că aceste creșteri de tarif nu țin cont de nivelul investițiilor pe care fiecare distribuitor e obligat să le facă, de legea energiei și de regulamentele ANRE! Când spun asta, am în vedere faptul că 70% dintre rețelele de distribuție și de transport a energiei electrice și a gazului au o vechime de circa 40 de ani și că ele sunt un real pericol la siguranța sistemul energetic național”, a spus Radu Popa.

Deputatul PSD a fost întotdeauna critic la adresa unor factori de responsabilitate care au fost interesați de obținerea unor venituri personale colosale, în detrimentul investițiilor în capacitățile de producție.

„Unii dintre managerii acestor companii au primit în ultimii ani și bonusuri peste salariile deja foarte mari pentru o țară săracă, tocmai pentru că au raportat îndeplinirea planului de investiții. Este o problemă de sistem pe care nu o putem rezolva decât cu acțiuni serioase de control și prin aplicarea unor amenzi din ce în ce mai mari, iar acolo unde sunt identificate abateri repetitive amenzile trebuie să fie calculate procentual din cifra de afaceri a companiei respective.

În SEN sunt manageri / directori general ai unor companii mari care fie au condus timp de 3-5-7 ani fără să facă investiții în dezvoltarea companiei fie sunt unii care raportează în mod fictiv îndeplinirea acestor planuri de investiții dar nu uită să încaseze în mod direct bonusurile de performanță. Pentru ei, Moș Nicolae vine în fiecare lună și cred că a venit timpul ca, din când în când, să le mai aducă și câte o nuielușă”, a precizat paralamentarul PSD de Dâmbovița Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Hai la meci! Preț redus la biletele pentru meciul Chindiei cu Metaloglobus București din 24 februarie 2024

Publicat

pe

Conducerea ACS Chindia Târgoviște vrea cât mai mulți suporteri în tribune, sâmbătă – 24 februarie 2024, ziua când echipa de fotbal fanion a județului Dâmbovița dispută primul meci oficial din acest an, de la ora 11:30, cu Metaloglobus București. De altfel, noul președinte al Clubului, Gabriel Boriga, a declarat, chiar în prima conferință de presă susținută după preluarea funcției, că prezența suporterilor pe stadion înseamnă un sprijin extrem de important pentru echipă, care urmărește calificarea în play-off și revenirea în prima ligă.

În acest sens, a fost redus prețul biletelor de acces la meciul din 24 februarie 2024, astfel: 10 lei la Tribuna a II-a (acces general), respectiv 15 și 20 lei la Tribuna I (15 lei – sectoarele A, B, F, G, 20 lei – sectoarele C, D, E), iar tichetul de parcare costă 10 lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit, în baza unui bilet valabil cu valoare 0 și doar însoțiți de un adult (plătitor de bilet).

Biletele se pot achiziționa online sau de la casele de bilete ale stadionului Eugen Popescu, deschise după următorul program:
– Vineri, 23 februarie – 10:00‑18:00
– Sâmbătă, 24 februarie – 09:00‑12:15

Biletele se pot cumpăra și din magazinele partenere Bilete.ro, respectiv: Vodafone – Bd. Independenței, Bl. 6PP, Sc. B, Parter și Str. Arsenalului, Bl. F2, Parter și Poșta Română – Str. Dr. Marinoiu Nr. 2 (Poșta Veche)

Persoanele cu dizabilități primesc bilete gratuite, în limita locurilor disponibile (Tribuna 2 și Tribună 1).
Biletele pentru persoanele cu dizabilități se ridică de la casele de bilete ale stadionului, pe baza certificatului de handicap, însoțit de Cartea de identitate sau prin cerere pe email: ticketing@afcchindiatargoviste.ro, însoțită de certificatul de handicap scanat.

Dacă întâmpinați probleme la cumpărarea biletelor va rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail ticketing@afcchindiatargoviste.ro sau pe furnizorul de servicii de ticketing scriind la office@bilete.ro sau telefonic la 0727.766.631.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Primarul de la Vulcana Băi, Emil Drăghici – președintele ACoR, a fost colaborator al Securității

Publicat

pe

Se apropie de sfârșit cariera politică și administrativă a longevivului președinte al Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil Drăghici? După cum sunt semnele, și da și nu. Aflăm că primarul comunei Vulcana Băi, din județul Dâmbovița, a fost dezvăluit de CNSAS ca fiind colaborator al defunctei Securității ceaușiste. CNSAS a scos la iveală faptul că președintele ACOR a întocmit și semnat cu nume real, în iunie 1982, un angajament cu Securitatea. Numele său conspirativ ar fi fost „Dinu” a precizat PREShub.

Emil Drăghici îndeplinea în 1982 funcția de casier la Consiliul Popular din Vulcana Băi. Ar fi activat ca informator în perioada 1982-1987.

„Pe parcursul colaborării cu Securitatea, acesta a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum: ascultarea și colportarea știrilor transmise de posturile de radio interzise – nota informativă din 25.07-1984; comentarii negative la adresa conducerii de partid și de stat din țara noastră, sub regimul comunist”, se menţionează într-o notă informativă din 16.06.1982.

Întrebat de jurnaliștii de la PRESShub despre această situație delicată în care se află, dâmbovițeanul Emil Drăghici, președintele ACoR, a recunoscut că există o decizie definitivă de colaborator al Securității. A spus Drăghici că aceasta nu ar reprezenta o problemă pentru activitatea sa politică, nu îi afectează poziția de la ACoR. Poate, zicem noi, dar este o chestiune de moralitate. Dar, din câte am aflat, primarii comunele din România nu ar fi prea interesați de trecutul lui Emil Drăghici, de pecetea de informator al Securității.

Drăghici conduce comuna Vulcana Băi din 1992, iar ACoR din 1997. Bineînțeles, datorită funcției de responsabilitate pe care o deține de atâta amar de timp, nu prea mai poate sta prin comună, dar a avut întotdeauna la cârmă un viceprimar fidel, care și-a îndeplinit cu brio îndatoririle de edil.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite