Connect with us

Dâmboviţa

La Titu, interesul cetățeanului este mai presus de orice dispute politice

Publicat

pe

Am remarcat, cu surprindere, că în politica mare pătrund și tineri care vor să facă într-adevăr treabă, animați de ideea de a aduce prin acțiunile lor, prin implicare și inițiative, plus valoare comunității de unde provin. Vor să arate că există și alternative, că din spate vine totuși ceva. De obicei, tinerii care intră în politică au un soi de ardoare de a primi o funcție, un post, de a se simți importanți. Prin urmare, este bine ca liderii să le explice rapid că nu asta înseamnă să faci politică. De fapt, este nevoie de muncă, de spirit de echipă, de implicare și dorință de a face bine țării, de a lupta pentru dezvoltare, pentru prosperitate, pentru păstrarea valorilor libertății și democrației. Unii înțeleg și rămân, alții, probabil negăsindu-se împliniți în asemenea idealuri, pleacă.

Laurențiu Costache, liderul PSD Titu, este unul dintre cei care au rămas și care promite pe tărâmul politicii și al implicării în viața socială a comunității. În puținul timp de când conduce această organizație, sprijinit evident de președintele social-democraților dâmbovițeni, Corneliu Ștefan, care își pune mare încredere în noua generație de politicieni, Laurențiu Costache a reușit să atragă noi membri, să îi determine pe tinerii din oraș să acceadă către social-democrație, chiar dacă activitatea profesională le ocupă mare parte din timp. Nu este tocmai ușor în vremurile acestea de nesiguranță, de neîncredere și incertitudine, să mai poți determina oamenii, mai ales pe cei tineri, să se apropie de politică, să devină militanți ai unui partid. Uite că Laurențiu Costache a reușit! Sunt chichițele sale de marketing politic, de a demonstra semenilor că argumentul suprem nu este neapărat acela de a ne bălăcări și a lupta la baionetă cu adversarul politic, ci de a arăta că există alternative, că sunt și alții cu o sumedenie de idei care pot prelua cârma unei localități și că pot continua meritos dezvoltarea socio-economică, culturală și educațională a unei comunități. Ăsta este tipul de lider Laurențiu Costache.

La ultima conferință de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița, președintele filialei Titu, Laurențiu Costache, a avut un discurs în ton cu cele exprimate de noi mai sus. Nu a divagat pe teme de militantism politic feroce, nu a făcut un larg inventar al realizărilor pe plan politic și administrativ, așa cum se obișnuiește, nu a lovit în adversarii politici, metodă învechită, neconstructivă și care nu mai este tocmai agreată de cetățean. Nu! Și-a expus simplu, parcă cu oarecare discreție și politețe, gândurile, planurile, acțiunile întreprinse în plan civic, obiectivele sale și ale structurii politice pe care o coordonează la Titu.

A vorbit Laurențiu Costache, în primul rând despre acțiunile sale de capacitare a tineretului și seniorilor din Titu într-o serie de activități educativ-sportive, care să dezvolte spiritul de comunicare și de socializare.

„În această perioadă, ne-am preocupat să organizăm diferite activități și ateliere de creație, pe diverse teme, care au avut ca scop educația și lărgirea orizontului copiilor școlari și preșcolari. Am organizat concursuri de gaming, tenis și fotbal, care au avut ca scop dezvoltarea coeziunii grupurilor de adolescenți și, nu în ultimul rând, am organizat concursuri de șah și table, care au avut ca scop încurajarea și susținerea socializării între seniorii orașului nostru, într-un mediu și într-o ambianță cât mai plăcută și cât mai familiară. Vom continua să organizăm tot mai des astfel de evenimente de socializare” a spus Laurențiu Costache.

Tot în cadrul acestor activități cu caracter social se înscrie și tombola cu caracter consultativ care a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă oamenii din toate zonele orașului Titu. A mai menționat Laurențiu Costache și activitățile dedicate sărbătorilor naționale și pe cele de marcare a unor momente importante din istoria țării.

„Noi, cei care formăm echipa PSD Titu, nu ne-am concentrat doar pe activități cultural-sportive și educative, ci ne-am implicat într-un mod cât mai activ și în activitatea administrativă, astfel încat să creăm suportul legal pentru creșterea nivelului de confort, civilizație și prosperitate pentru toți locuitorii orașului. Drept dovadă sunt proiectele de hotărâre propuse de noi și susținute de toți membrii Consiliului Local Titu, proiecte care au fost adoptate cu votul tuturor aleșilor locali, indiferent de culoarea lor politică – PSD, PNL, PMP sau PRO România. Le mulțumesc tuturor, pentru că, nu de puține ori, pun interesul cetățenilor mai presus de orice adversitate politică”, a spus Laurențiu Costache.

Tânărul lider PSD a dat ca exemplu proiectul prin care, începând cu anul 2024, se va acorda un sprijin financiar pentru fiecare nou-născut, în valoare de 2.000 de lei în tichete valorice, pentru achizița de produse destinate copiilor. Reprezentanții PSD au mai susținut premierea cuplurilor care aniversează 50, respectiv 75 de ani de căsnicie.

„Acest lucru se va întâmpla tot din anul 2024, când sărbătoriții vor primi, într-un cadru festiv, o diplomă de apreciere și o recompensă substanțială în bani. Este vorba de 2.000 de lei pentru „cuplurile de aur” și 2.500 de lei pentru cele de „diamant”. Prin aceste proiecte de hotărâre, ne dorim să încurajăm atât creșterea natalității în orașul nostru care este într-o scădere abruptă, cât și să promovăm valorile tradiționale, mai ales în această perioadă nesigură, în care foarte multe dintre cupluri cedează în fața provocărilor vieții și renunță mult prea ușor la căldura și căminul familiei”, a declarat președintele PSD Titu – Laurențiu Costache.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Candidatul PSD pentru postul de primar la Odobești vrea să aducă un suflu tânăr în administrația locală

Publicat

pe

Ilie Radu, liderul PSD Odobești, pare a fi o fire deschisă, limpede, zâmbitor, sârguincios, decis, după cum s-a pronunțat, să câștige împreună cu echipa PSD, toate scrutinurile electoarele organizate anul acesta și, în primul rând, alegerile locale unde este pe deplin interesat. Ilie Radu va candida pentru a doua oară pentru funcția de primar, unde îl va înfrunta pe actualul edil liberal – Nicolae Alecu. Bătălie deloc ușoară!

În 2020, Iliuță, cum îl alintă colegii de partid, a scos un scor bunicel, ținând cont de împrejurările date, afluirea către PNL a întregului staff PSD și degringolada de după. A fost la momentul respectiv o misiune dificilă să pregătești, contratimp, o echipă bună cu care să te arunci în alegeri. Ilie Radu, sprijinit de conducerea județeană a PSD, a intrat în acea bătălie și nu a ieșit, cum spune candidatul, prea jos.

Acum consideră că are mai multe șanse. Are o echipă bună de consilieri, oameni antrenați în administrație și pe tărâmul altor profesiuni importante. Deocamdată, nu a dezvăluit numele celor care îi vor fi alături. Îi este teamă să nu se facă presiuni asupra lor! Candidatul PSD pentru funcția de primar la Odobești are ca principală prioritare realizarea unui parteneriat între administrația locală și cetățean, bazat pe respect, pe sinceritate, pe statornicie, prietenie, pe transparență și comunicare, elemente esențiale în relația unui edil cu comunitatea.

Ilie Radu are și un concept interesant de a împărți proiectele pe care ar urma să le implementeze sau să le continue, dacă ajunge primar la Odobești: proiecte de viață civilizată și proiecte de bun simț. Primele, a spus Ilie Radu, se referă la infrastructura de utilități, apă, canalizare, gaze naturale, educație și drumuri. Pe cele de bun simț le ține, deocamdată, la secret. A spus doar că le va face cunoscute cu o altă ocazie. Ne va împărtăși din ideile sale.

Față de actualul primar al comunei Odobești, candidatul PSD are o atitudine reținută, temperat-politicoasă. În discursul său, nu a dat nume și nici ci nu a fost agresiv în exprimare. Zicem noi că nici nu i-ar fi stat bine! A spus că intenția lui este aceea de a aduce un alt suflu în Primărie, mai tineresc, și că poate să facă treaba asta cu echipa PSD Odobești. Ilie Radu mizează în proiectele de dezvoltare a localității pe colaborarea nemijlocită cu biserica și școala, stâlpii de bază ai unei comunități care se respectă.
Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Deputat Radu Popa: Alegerile europarlamentare trebuie să oprească ofensiva partidelor suveraniste

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că este necesar, în acest an încărcat de tensiuni și cu o ofensivă a curentelor suveraniste, ca cetățenii să fie informați, sfătuiți cu prezentarea unor argumente valide, de ce trebuie să iasă în număr mare la vot.

Consideră Radu Popa că trebuie musai contrabalansată ascensiunea partidelor suveraniste, care pot pune în pericol unitatea și echilibrul Uniunii Europene. A mai vorbitt deputatul social-democrat despre importanța și avantajul faptului că suntem țară membră a Uniunii Europene. România a reușit să atragă 10 miliarde de euro în investiții directe în economia națională. Fondurile europene înseamnă dezvoltare, locuri de muncă bine plătite, nivel de trai ridicat.

„Trebuie să înțeleagă toată lumea că acești bani europeni, miliardele acestea, rămân în România prin efectul finanțărilor directe care sunt simțite în cifrele prezentate de Institutul Național de Statistică, în economia românească. Pentru o analiză deplină, raportată doar la alocările de fonduri europene pe care le avem la dispoziție până în 2029, efectul asupra creșterii economice este de 1,2 puncte procentuale pe an. Paradigma de dezvoltare va fi axată pe formare brută de capital fix, atât în zona privată cât și în zona publică. Mai pe românește, trebuie să creștem întreprinderile mici producătoare de bunuri și servicii, pentru a fi păstrate locurile de muncă”, a precizat Radu Popa, știindu-se că una dintre problemele majore cu care se confruntă economia românească este tocmai lipsa forței de muncă.

Prin urmare, pentru binele României, pentru bunăstarea cetățenilor trebuie privite serios alegerile europarlamentare și sprijiniți, prin vot, cei care merită cu adevărat să ajungă la Bruxelles pentru a ne reprezentam interesele și pentru a consolida construcția democratică europeană.

„Punem în mișcare economia cu miliardele de euro pe care UE le acordă României. Tocmai din această cauză va trebui să ne uităm cu alți ochi la alegerile europarlamentare”, a adăugat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite