Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiectul de digitalizare implementat de CJ Dâmbovița a ajuns la final

Publicat

pe

Consiliului Județean Dâmbovița a organizat, astăzi – 18 decembrie 2023, conferința finală a proiectului care vizează digitalizarea serviciilor publice oferite cetățenilor și reducerea birocrației. Investiția, în valoare de peste 2,9 milioane de lei, a fost implementată cu fonduri europene nerambursabile. Administrația publică județeană a contribuit cu 2% din suma eligibilă. Contractul de finanțare a fost semnat în luna aprilie 2022.

Proiectul presupune un sistem informatic integrat, destinat standardizării modului de lucru atât din perspectiva funcționarilor publici (activitățile de back office), cât și din perspectiva accesului cetățenilor la serviciile publice furnizate de instituție (activitățile de front office).

„Din perspectiva rezultatelor așteptate, ne dorim să implementăm la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, un concept nou și inovator de sistem informatic integrat, cu capabilități preexistente de interconectivitate și interoperabilitate cu alte instituții (pregătirea instituției în perspectiva respectării prevederilor legii nr. 267 din 9 noiembrie 2021), cu capabilități preexistente de accesibilitate pe toate tipurile de echipamente fixe sau mobile (front office și back office), cu capabilități de semnare și sigilare electronică calificată, integrate în browser cu nivel de sofisticare 5, cu proceduri digitalizate simplificate și standardizate la nivel instituțional, menite să asigure o experiență de utilizare semnificativ îmbunătățită funcționarilor și cetățenilor, să sporească în mod semnificativ transparența și trasabilitatea actelor administrative și să reducă nivelul de birocrație în plan instituțional.

Implementarea acestui proiect este fundamentată de necesitatea eficientizării actului administrativ, în contextul utilizării pe scară largă a dispozitivelor electronice. Astfel, sistemul informatic integrat intra- și interinstituțional care va fi implementat va permite cetățenilor şi persoanelor juridice accesul online la diverse servicii publice oferite de către Consiliul Județean Dâmbovița, pe baza competențelor exclusive ale acestuia, fapt ce va contribui semnificativ la debirocratizare, transparentizare, eficientizarea actului administrativ şi creșterea gradului de satisfacție a cetățenilor în ce privește serviciile publice”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Sistemul informatic integrat intra- și interinstituțional al Consiliului Județean Dâmbovița va avea următoarele funcțiuni principale:

A. Solicitarea, prin intermediul acestuia, a diverselor acte administrative: autorizații/avize şi/sau acorduri specifice lucrărilor pe domeniul public (ex: acorduri prealabile, autorizație de executare și amplasare lucrări pe drumuri județene, autorizație de transport special etc.); avize/acorduri specifice lucrărilor desfășurate pe domeniul public al județului Dâmbovița (ex. autorizația amplasării de chioșcuri, containere, tonete, cabine, spatii de expunere, corpuri şi panouri de afișaj, firme şi reclame situate pe căile şi în spațiile publice; acord prealabil privind amplasarea şi execuția unor obiective în zona drumurilor județene etc.)

B. Depunerea online a petițiilor adresate Consiliului Județean Dâmbovița, respectiv primirea răspunsului în termenul legal.

C. Vizualizarea online a stadiului solicitărilor efectuate prin intermediul portalului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Apă și canalizare în toate cartierele-sat ale orașului Răcari

Publicat

pe

Orașul Răcari, cu toate satele componente, este în această perioadă, șantier în lucru. Și, nu, nu are legătură cu faptul că se apropie campania electorală. La Răcari, s-a văzut și s-a simțit permanent implicarea administrației publice locale, a primarului Marius Caravețeanu – un om căruia nu îi plac lucrurile făcute la întâmplare. Evident, stilul acesta nu place tuturor, însă oamenii care au „ochi să vadă” apreciază munca depusă, înțeleg că proiectele mari nu devin realitate bătând din palme, ci, dimpotrivă, necesită mult efort. Și răbdare, din partea tuturor!

Spre exemplu, în prezent sunt în derulare lucrările la rețelele de apă și canalizare. Este vorba despre cea mai mare investiție care se realizează în Răcari, proiect care vine „la pachet” cu un grad maxim de disconfort. Se fac săpături pe zeci de străzi în același timp, se întrerupe circulația rutieră pentru mai multe zile și tot așa… Primarul Caravețeanu este prezent zi de zi pe șantier, fiindcă vrea să se asigure că totul se execută corect și la timp. De asemenea, în stilul cu care ne-a obișnuit încă de la preluarea primului mandat de edil, în 2008, menține o legătură strânsă cu locuitorii orașului, cărora le furnizează în timp util informații cu privire la toate investițiile aflate în implementare.

Dacă ne raportăm la sursa de finanțare, vorbim practic despre două proiecte care au ca finalitate extinderea / înființarea sistemului de apă și canalizare în orașul Răcari, cu satele componente. Unul este implementat cu fonduri europene nerambursabile, prin Campania de Apă Târgoviște Dâmbovița, și include cartierele Răcari, Ghergani și Mavrodin. Al doilea proiect a primit finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și include localitățile Ghimpați, Colacu, Săbiești și Stănești. În ambele cazuri, startul lucrărilor s-a dat anul trecut, în luna februarie.

De precizat că, tot prin Programul „Anghel Saligny”, Primăria Răcari a obținut finanțare, în luna februarie a acestui an, pentru alte două lucrări importante pentru comunitatea locală, respectiv: construire pod peste râul Colentina, în satul Stăneşti (2,874,198.87 lei), și pentru realizarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale, inclusiv pentru biciclete şi trotinete electrice (2,403,542.06 lei).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Au pornit lucrările pe două loturi din megaproiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean”

Publicat

pe

Una dintre promisiunile administrației județene conduse de președintele Corneliu Ștefan a fost aceea de a reabilita și moderniza infrastructura rutieră a județului Dâmbovița. Așa că a fost gândit, elaborat și pus, iată, în practică megaproiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean, prin modernizarea DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”.

Astăzi – 15 aprilie 2024, în prezența președintelui CJ – Corneliu Ștefan, a vicepreședinților Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, a secretarului general Dan Popa, a primarului municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, a edililor localitățile străbătute de respectivele drumuri și, bineînțeles, a reprezentanților firmelor constructoare, s-au deschis șantierelor pe Lotul 1, DJ 712 Târgoviște – Șotânga – Vulcana Pandele – Brănești – Pucioasa, și Lotul 2, Gura Ocniței – Ocnița.

Evenimentul de demarare a lucrărilor, la care au fost concentrate forțe umane și utilaje performante care și-au intrat deja în pâine, s-a consumat la ieșirea din municipiul Târgoviște spre Teiș, pe DJ 712. Drumul, așa după cum a precizat președintele Corneliu Ștefan, are o lungime de 15,7 km. Este primul din cele trei loturi pentru care județul Dâmbovița a primit cea mai mare sumă acordată vreodată unui proiect din Regiunea Sud-Muntenia, respectiv 64.200.000 de euro, prin care vor fi modernizați 60 de km de drumuri județene.

„Lucrările de modernizare pe Lotului 1, cu o valoare de 101.602.363,47 lei, TVA inclus, au început din Târgoviște, zona Halta Teiș, vor continua în comunele Șotânga și Vulcana-Pandele și se vor încheia odată cu reabilitarea podului peste râul Ialomița, de la granița dintre Brănești și Pucioasa”, a spus președintele CJD.

Pe lângă reabilitarea și modernizarea căii de rulare, prin turnarea a două straturi de asfalt, mai sunt prevăzute a se executa 26.000 mp de trotuare, 18 km șanțuri betonate, 1,5 km de rigole, 8,7 km de rigole carosabile acoperite, 584 metri liniari de poduri și podețe, 1,2 km parapet direcțional de tip semigreu.

În zona Șotânga va fi demolat un pod vechi și construit un altul, modern, care să imprime siguranță în traficul rutier. Tot în Șotânga va fi realizat o cale de traversare peste pârâul Vulcana. În comuna Brănești, va intra în lucrări de reabilitare podul peste râul Ialomița, obiectiv care asigură conexiunea cu DN 71 și cu orașul Pucioasa. Vor mai fi amenajate pe acest traseu 36 de stații de autobuz.

Urmărirea oprire a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița a fost la Adânca, de unde pornesc lucrările celui de-al doilea lot, ce vizează reabilitarea și modernizarea DJ 720A, Adânca – Gura Ocniței și DJ 720C, Gura Ocniței – Ocnița. A precizat președintele Corneliu Ștefan că este vorba de 15,1 km de drum. Valoarea investiției este de 90 de milioane de lei. Și aici, la Adânca, utilajele erau pregătite pentru a demara lucrările.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite