Connect with us

Dâmboviţa

800 de polițiști dâmbovițeni veghează la siguranța Sărbătorilor de Crăciun

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de liniște și veselie, astfel că, pentru a ne putea bucura în siguranță de cei dragi și de clipe frumoase împreună, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a dispus suplimentarea efectivelor în minivacanța ce urmează.

În aceste zile de sărbătoare, peste 800 de polițiști din cadrul IPJ Dâmbovița vor fi prezenți în stradă, în special în locurile aglomerate, pentru a acționa împreună cu reprezentanții celorlalte instituții ale statului în vederea asigurării ordinii și liniștii publice.

De precizat că aproximativ 150 de poliţişti sunt de la Serviciul Rutier, ceilalți fiind de la celelalte structuri ale IPJ, respectiv investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Efectivele de poliție planificate în serviciu în perioada 22-26 decembrie 2023 vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte antisociale, dar și pentru impunerea fermă a legii acolo unde este cazul.

„În această perioadă, se va acorda o atenție deosebită pentru prevenire și combatere a evenimentelor cauzate de folosirea ilegală a articolelor pirotehnice, până în prezent fiind indisponibilizate peste 600 de kilograme de astfel de articole, dar și pentru a verifica modul de respectare a prevederilor legale privind comercializarea materialelor pirotehnice și a produselor alimentare, specifice sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acționa pe principalele drumuri din județ, pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor. Zilnic vor fi folosite aparatele radar, precum și cele etilotest, etilometru și drugtest, în tot județul.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, pentru a petrece minivacanța de Crăciun în liniște și siguranță!

Cetățenii sunt sfătuiți să acorde o atenție sporită persoanelor pe care le primesc în casă în perioada imediat următoare, și nu numai, pentru că, sub diverse pretexte, infractorii le pot pătrunde în locuințe chiar cu acordul lor și, profitând de o clipă de neatenție, le pot sustrage bani sau alte bunuri de valoare”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite