Connect with us

ACTUALITATE

Mesaj important transmis de ING către toți clienții băncii. E bine să-l citească toată lumea!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

ING Bank a trimis mesaje de avertizare către clienții săi, cu privire la faptul că au apărut noi fraudatori care promit un loc de muncă de poveste, în mediul online, în realitate aceste reclame cu oferte mincinoase de angajare au doar scopul de a vă fura banii din conturi. Așadar, mare atenție!

Ce fac fraudatorii:
– Îți promit că nu vei avea mult de muncă
– Te pun să îți instalezi câteva aplicații la îndrumarea unui mic ajutor de fraudator (precum Telegram, Anydesk, Binance)
– Îți cer datele bancare/ de identitate (datele de logare în Home’Bank, datele cardului sau o copie a cărții de identitate)
– Pretind plata unor taxe de înrolare/ garanție fictive, cu promisiunea că vei recupera ulterior sumele
– Îți solicită să transferi anumite sume de bani din contul tău în contul fraudatorilor
– Îți cer să încasezi diverse sume sub pretextul că sunt pentru locul de muncă din povești.

La ce să ciulești urechile și care sunt semnalele de alarmă:
– Nu te-ai întâlnit fizic la sediul companiei cu un reprezentant
– Compania nu există în România
– Nu există un site sau vreo mențiune pozitivă despre companie
– Locurile acestea de muncă din povești există doar pe social media (de exemplu, pe Facebook, Instagram, Telegram sau TikTok) și nu pe alte surse cunoscute, cum ar fi platformele de joburi
– Îți cer să transferi sume de bani către persoane necunoscute, sub pretextul că este o responsabilitate de muncă.

„Dacă ai impresia că ai fost deja personajul principal al unei astfel de povești, îți recomandăm să te adresezi celei mai apropiate unități de poliție pentru a depune o sesizare.

De asemenea, în cazul în care ai comunicat deja datele de logare în Home’Bank, datele cardului sau alte informații confidențiale (cum ar fi cele din actele de identitate), îți recomandăm să îți resetezi parola, să modifici userul, să blochezi cardul și să îți emiți un nou act de identitate.

Și să nu uiți să contactezi apoi și instituțiile care te identifică pe baza acestora și au nevoie de actualizarea datelor tale (de ex. instituțiile bancare, furnizori de asigurări etc.).

Dacă ai întrebări suplimentare, cel mai bine este să ne suni la numărul de telefon *2ING (*2464) – apelabil din orice rețea națională, fixă sau mobilă, tarifat normal în rețeaua proprie sau la 031.406.2464″, este mesajul transmis de echipa ING către clienții băncii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite