Connect with us

Dâmboviţa

Turiști din București, recuperați din inima munților de jandarmii montani de la Zănoaga

Publicat

pe

Uite că iarna ne loviră de-adevăratelea. Chiar dacă, momentan, doar în zona de munte unde, în aceste zile, au de furcă drumarii, jandarmii, salvamontiștii și turiștii, în special cei care s-au încumetat să urce spre culmile Bucegilor cu autovehicule neechipate corespunzător sau bazați doar pe un curaj debordant.

Așa s-a întâmplă în cazul a trei bucureșteni care au rămas înzăpeziți pe drum, în perimetrul Piatra Arsă. Când și-au dat seama că nu este chip să mai scoată mașina din zăpadă, au sunat la 112 pentru a solicita sprijin. Spre locul cu pricina au plecat jandarmii de la Postul montan de la Zănoaga. Din păcate, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, militarii nu au putut să continue drumul cu autoutilitara din dotare, fiind nevoiți să parcurgă pe jos restul de traseu.

Cei trei turiști, cu vârste cuprinse între 25 și 45 de ani, au aflat jandarmii, aveau gânduri mari. Voiau să facă o drumeție până pe Vârful Omu. Au lăsat mașina în zona Piatra Arsă și au pornit la drum, dar, din cauza ninsorii, vântului puternic și vizibilității scăzute, bucureștenii au fost nevoiți să abandoneze planul și să se întoarcă la Piatra Arsă, unde, alt ghinion, și-au găsit mașina înzăpezită.

Jandarmii montani i-au preluat și i-au însoțit cale de 1,5 km, până la autovehiculul de serviciu. Ulterior, turiștii au fost transportați la Cabana Dichiu. Autoturismul rămas înțepenit în zăpadă a fost deblocat cu sprijinul angajaților de la societatea Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița și redat temerarilor turiști care au făcut cale întoarsă la București.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite