Connect with us

Dâmboviţa

Organizația PSD Moreni este mobilizată și determinată să câștige toate alegerile din 2024

Publicat

pe

Gabriel Purcaru care îndeplinește, în momentul de față, cu succes, funcția de director general al Parcului Industrial Moreni este și liderul organizației PSD din orașul de pe Cricov și, după toate probabilitățile, candidatul cu cele mai multe șanse pentru ocuparea funcției de primar al municipiului.

Prin toate acțiunile desfășurate, prin stilul de comunicare abordat, prin conduita cetățenească și politică, Gabriel Purcaru este de departe peste cei care și-au anunțat, până în momentul de față, intenția de a concura electoral pentru titlul de prim edil al Moreniului.

Gabriel Purcaru și-a propus ca, în acest an electoral, să transparentizeze și mai mult demersul său politico-administrativ, să iasă în fața oamenilor cu o serie de proiecte și inițiative de utilitate maximă pentru comunitate. Și este un demers normal al unui politician care vrea să rezoneze cu cetățenii, cu electoratul.

Astăzi – 22 ianuarie 2024, Gabriel Purcaru a organizat la sediul PSD Moreni prima sa conferință de presă din acest an. I-a avut alături, ca sprijin și mentori, pe președintele PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan și pe secretarul general al organizației – Cristian Daniel Stan. În cadrul acestei întâlniri, Gabriel Purcaru a abordat numai teme de interes cetățenesc, a discutat numai despre problematica comunității, așa cum este normal să procedeze orice politician adevărat, fără atacuri la persoană, fără să evoce prea mult faptele opozanților. Le-a spus celor de față că, după parcurgerea unor pași organizatorici, filiala PSD Moreni este acum una dintre cele mai puternice din județ. Numai în componentele de conducere sunt angrenați peste 100 de oameni de diferite facturi socio-profesionale, membri dispuși să depună, alături de Gabriel Purcaru, toate eforturile pentru dezvoltarea socio-economică a municipiului Moreni. Organizația social-democraților din Moreni numără peste 2.000 de membri, vectori de imagine provenind din toate categoriile socio-profesionale.

„Suntem la începutul unui an care va fi destul de încărcat din punct de vedere politic. Organizația PSD Moreni este mobilizată și determinată pentru a câștiga toate cele cinci rânduri de alegeri din 2024. Vom câștiga și funcția de primar și majoritatea în Consiliul Local Municipal”, a precizat Gabriel Purcaru.

Pe aceeași notă a mobilizării pentru câștigarea alegerilor din 2024 a vorbit și președintele Corneliu Ștefan, care a pronosticat, vehiculând evident informațiile din teren, că PSD Dâmbovița va ieși învingător la toate scrutinurile electorale, ba mai mult, va câștiga și în localități conduse acum de opozanți istorici. A dat ca exemplu clar, și toate sondajele văzute și nevăzute spun acest lucru, orașul Găești, la cârma căruia se mai află, doar până în toamnă, liberalul Grigore Gheorghe. Conducerea Primăriei Găești, după cum se prezintă situația, va reveni, în urma scrutinului electoral, social-democratului Alexandru Iorga.

Pentru PSD Moreni, a mărturisit Corneliu Ștefan, 2023 a fost un an de consolidare a organizației, de reechilibrare a încrederii. Liderul social-democraților din Dâmbovița este convins că vor câștiga toate rândurile de alegeri din 2024 cu un scor de peste 50%. A mai amintit președintele Consiliului Județean Dâmbovița despre proiectele de investiții pe care CJD le are în diferite forme de implementare pe teritoriul municipiului Moreni. Cel mai important, derulat în asociere cu Primăria Moreni, este centura ocolitoare a municipiului. S-a ajuns la stadiul studiilor de fezabilitate. Valoarea acestei investiții care va decongestiona orașul se ridică la 35 milioane de euro.

„Chiar săptămâna trecută am discutat cu cei care au câștigat această achiziție publică și lucrează la acest proiect. Se insistă acum pe studiile geo-tehnice. Traseul identificat impreună cu Primăria municipiului Moreni și conducerile primăriilor IL Caragiale și Gura Ocniței are o lungime de 13,9 kilometri. Este prevăzut a se executa câte o bandă pe sens. Această centură va prelua traficul greu care se desfășoară acum prin municipiul Moreni, către DN 72. În vara acestui an, așa cum am promis tuturor locuitorilor municipiului Moreni, vom finaliza studiul de fezabilitate, iar în toamnă vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția centurii ocolitoare a municipiului Moreni „, a precizat Corneliu Ștefan.

Un alt proiect important pentru municipiului Moreni îl reprezintă asocierea dintre CJD și administrația morenară cu privire la dotarea a 8 instituții de învățământ din Moreni. Pentru unitățile de educație din acest oraș, din suma totală a proiectului, de peste 65 de milioane de lei, se vor aloca peste 8 milioane de lei. Vor beneficia de fonduri Colegiul Național „Ion Luca Caragiale”, Liceul tehnologic Petrol, Școala Gimnazială Nr 4, Școala Gimnazială Nr 3, Școala Nr 1 și Grădinița nr 4. Vor fi achiziționate mobilier, material didactic, echipamente digitale și softuri educaționale.

Un alt proiect aflat în derulare la Moreni, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală (PJDL), are ca obiectiv asfaltarea a șase străzi. Valoarea toată a proiectului este de 5 milioane de lei, CJD contribuind cu 2 milioane de lei. A mai vorbit președintele PSD Dâmbovița despre proiectele susținute de social democrați prin Programul Național „Anghel Saligny”, respectiv reabilitarea a 4 km de drumuri în Schela Mare, obiectiv cu o valoare de 5,4 milioane de lei și reabilitarea și modernizarea a 3,5 km de străzi în municipiul Moreni, investiție cu o valoare de 4,7 milioane de lei.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), derulat prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, vorbim de 9 milioane de lei care sunt investiți pentru extinderea rețelei de apă pe o lungime de 3 km, montarea a 285 branșamente la rețeaua de apă, extinderea rețelei de canalizare cu încă 3 km, construirea a trei stații de epurare și execuția a 255 de racorduri la canalizare.

Cristian Daniel Stan, secretarul general al PSD Dâmbovița, a ținut să sublinieze faptul că a fi lider al unei organizații politice de la nivelul unui municipiu reprezintă o mare responsabilitate, care implică eforturi din partea tuturor membrilor pentru atingerea rezultatelor propuse. Și, cel mai important obiectiv al anului 2024 îl reprezintă câștigarea bătăilor electorale. A mai spus primarul municipiului Târgoviște că la nivelul administrației publice locale din Moreni este nevoie de un suflu nou.

„Deși au fost realizate anumite lucruri bune, eu aștept ca al doilea municipiu din județul Dâmbovița, pe lângă Târgoviște, pe ceea ce înseamnă accesarea de fonduri europene nerambursabile, pe ceea ce înseamnă o poziție fruntașă în Regiunea Sud Muntenia, astfel încât să putem discuta și la Moreni de o satisfacție importantă din partea cetățenilor. Trebuie să ne ridicăm la nivelul exigențelor pe care comunitățile locale le au față de noi. Asta este menirea noastră, de a rezolva cât mai multe probleme pe care comunitatea locală le are”, a spus Cristian Daniel Stan.

Secretarul general al PSD Dâmbovița a mai adăugat că are convingerea că echipa de la Moreni condusă de Gabriel Purcaru va performa, va avea un rezultat bun în alegeri și că acel suflu nou va fi benefic pentru municipiul Moreni. Oamenii trebuie să perceapă pozitiv activitatea administrației publice locale, iar măsurile care sunt luate trebuie să fie în concordanță cu problematica municipiului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic!

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Cumplită este de cele mai multe ori neatenția participanților la traficul rutier. Nici nu știi când dai cu oiștea în gard sau te trezești, Doamne ferește, pe un pat de spital cu leziuni care îți vor afecta tot restul vieții. Totul de la o clipă de neatenție.

Un asemenea episod s-a consumat astăzi, 16 aprilie 2024, în orașul Pucioasa. Un motociclist de 46 de ani, din Fieni, a ajuns la spital după ce a fost victima unui accident neobișnuit. Bărbatul se afla în deplasare când, la un moment dat, s-a deschis portiera unei mașini staționate. Motociclistul nu a mai putut evita coliziunea, s-a dezechilibrat și s-a răsturnat pe șosea.

Ușa autoturismului fusese deschisă de un bărbat de 46 de ani, din Pucioasa, care se afla în habitaclu. Probabil i se făcuse cald sau voia să coboare și nu a fost atent la traficul din jur.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Incredibil! Bărbat lovit mortal de o mașină Școala. S-a întâmplat în comuna Comișani

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat de 60 de ani din Lazuri, comuna Comișani, a decedat în urma unui accident mai puțin obișnuit. Omul a fost lovit de un autoturism Școala, la volanul căruia se afla un cursant de 17 ani. Instructorul auto, de 47 de ani, din Greci, comuna Petrești, era în mașină cu elevul.

În prima fază, poliția ne-a informat că pietonul a fost rănit și a ajuns la spital. Ușor, grav, nu s-a mai precizat. Am aflat ulterior că bietul om nu a mai putut fi salvat și a decedat.

Poliția are o misiune dificilă: aceea de a afla cine se face vinovat de producerea acestei tragedii. Sunt rare cazurile când autoturismele școală omoară oameni. De obicei, circulă prudent și cu atenție sporită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite