Connect with us

ACTUALITATE

Info util Camera de Comerț Dâmbovița. Editurile pot obține fonduri nerambursabile pentru cărți digitale

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița îi informează pe reprezentanții microîntreprinderilor și pe cei ai firmelor mici și mijlocii (IMM) din România, care activează în domeniul editării cărților, că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat „Schema de ajutor de minimis Digitalizarea sectorului culturii scrise, prin creșterea volumului de carte realizată în format electronic și mobilizarea de noi audiențe prin utilizarea instrumentelor digitale”, în cadrul căreia se pot obține granturi de câte 50.000 de euro pentru producția e-book-urilor, audiobook-urilor, precum și pentru promovarea lecturii prin intermediul vlogurilor și a challenge-urilor online. MIPE urmează acum să anunțe când se vor face înscrierile în sistemul MySMIS2021.

Beneficiarii vor trebui să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate cumulate, printre care:
– au autorizat codul CAEN 5811 – Activități de editare a cărților;
– sunt înregistrați în ”Catalogul Editurilor din România” al Bibliotecii Naționale a României;
– sunt IMM (max. 249 salariaţi, cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro, echivalent în lei, sau active totale care nu depăşesc echivalentul în lei a 43 milioane euro).

Activități eligibile pentru edituri:
– achiziționare de echipamente TIC;
– servicii de digitalizare;
– informare și publicitate;
– management de proiect;
– furnizarea serviciilor de auditare intermediară/finală, financiară și tehnică;
– accesibilizare pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru consiliere în accesarea de fonduri nerambursabile, apelați cu încredere la specialiștii Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița! Telefon: 0751.153.703 / 0769.617.752. Persoană de contact: Alexandra Pîrlea – expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Au început „Zilele Municipiului Giurgiu”. Concerte seară de seară până pe 23 aprilie

Publicat

pe

Astăzi – 19 aprilie 2024, au debutat „Zilele Municipiul Giurgiu” – cinci la număr, adică până la Sf. Gheorghe – patronul spiritual al orașului. Activitățile pregătite de autoritățile includ evenimente cultural-artistice și de recreere, precum și concerte în aer liber, susținute de artiști consacrați începând cu ora 19:30. Locul de desfășurare: Parcul Tineretului, adiacent Steaua Dunării.

  • În această seară, vor urca pe scenă soliștii de muzică populară Constantin Bahrin, Elena Mândrescu și Ștefan Enășel.
  • Sâmbătă – 20 aprilie 2024, va fi un concert susținut de Adriana Gavrilă, Emilian și Bibi.
  • Duminică – 21 aprilie 2024, urmează Cristina Ene, Cabron și Lora.
  • Luni – 22 aprilie 2024: Dan Cernăvodeanu, Iuliana Zlatov, Shondy și Jean de la Craiova.
  • Marți – 23 aprilie 2024, concertul va fi susținut de Daniel Sima, Selena Mărgean, Iulian Urlea, Mihaela Băbaru, Ioana Lărgeanu, Reta Baltag, Georgeta Vasile Măsură, Mariana Simion, Adelina Găujdeanu, Adina Roșca și Cătălin Doinaș.

Pentru desfășurarea acestor evenimente în condiții de siguranță, jandarmii le recomandă participanților să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine, să nu se implice în acțiuni ce ar putea conduce la tulburarea ordinii publice, să evite consumul de alcool, iar în situații care presupun intervenția forțelor de ordine să solicite sprijin în mod direct sau prin 112.

De asemenea, este strict interzisă folosirea aeronavelor fără pilot la bord (drone) deasupra zonelor dens populate sau a adunărilor de oameni organizate în aer liber la o înălțime mai mică de 300 de metri față de orice obstacol fix situat pe o rază de 600 de metri de la aeronavă, sancțiunea fiind cuprinsă între 25.000 și 50.000 lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Atenție! Casele de marcat devin obligatorii și la automatele comerciale

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcționează pe bază de plăți cu cardul, precum și de acceptatoare de bancnote sau monede au obligația de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale – informează ANAF.

Toți cei care nu se conformează, vor fi sancționați cu amendă de la 8.000 la 10.000 de lei, începând cu data de 1 octombrie 2024. De asemenea, se va dispune confiscarea sumelor nejustificate și suspendarea activității operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu aparate de marcat electronice fiscale și prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite