Connect with us

Dâmboviţa

Gabriel Boriga a prezentat deschis datoriile Clubului Chindia Târgoviște și primele măsuri dispuse. VIDEO

Publicat

pe

Astăzi – 21 februarie 2024, după ce am ascultat și analizat discursul lui Gabriel Boriga, proaspăt numit în funcția de președinte al Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște, mi-am pus, desigur retoric, întrebarea de ce nu i s-a dat încă de la început, atunci când corabia a început să ia apă, cârma lui Gabriel Boriga? A fost o perioadă de provizorat ciudat, de experiențe manageriale pompoase care, am văzut, nu au condus la nimic. Echipa și-a continuat drumul spre poalele muntelui fotbalistic.

Gabriel Boriga, numit numai de câteva zile, a înnebunit deja presa cu conferințele, cu siropul de transparență pe care se pricepe să-l administreze, și asta știu de mult, și cu proiectele sale de reabilitare a echipei fanion a județului Dâmbovița. După cum se vede, ca o forțare a lucrurilor spre bine, cei doi asociați finanțatori, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița, i-au acordat președintelui Gabriel Boriga nu numai încredere, ci și finanțarea necesară pentru a reechilibra balanța aflată pe o rână.

Datoriile clubului dezvăluite presei de Gabriel Boriga sunt mari. 1.523.398 de lei numai la jucători și angajați. La ANAF – 1.483.512 lei. Către diverși furnizori trebuie să ajungă 2.106.498 de lei. Mai sunt și doi creditori, persoane fizice, care, cu mult timp în urmă, au împrumutat clubul cu 600.000 de lei.

Mă uitam la Boriga că nu dispera. A expus situația cu calm, cu tact și cu o siguranță ce te făcea să crezi că mâine se rezolvă povestea. La predecesori, nu am văzut acest tip de comportament. Închistați, rigizi, necomunicativi și cu speranțele prinse parcă în pioneze.

Una peste alta, a precizat Gabriel Boriga, situația va intra sub control. Momentan, reechilibrarea ține de bani și, la acest capitol, Primăria Târgoviște și Consiliul Județean vor vira 3,5 milioane de lei pentru stingerea unor datorii.

„Toată lumea trebuie să înțeleagă că, fără implicarea totală a Consiliului Județean și a Primăriei Târgoviște, nu avem ce să vorbim despre fotbal la Târgoviște începând din anul 2010, când s-a înființat această echipă. Vreau doar să conștientizăm cu toții acest lucru. Este un adevăr care ne face tuturor bine”, a spus Gabriel Boriga.

Lucrurile intră în normalitate pas cu pas. Se rezolvă nemulțumirile echipei, se readuce echilibrul psihic de care este nevoie și apoi se trece la performanță. Nu poți aștepta rezultate de la jucători care nu și-au primit salariile. De unde să apară motivația pentru luptă, pentru victorie?

„Din punct de vedere al restanțelor salariale la jucători, vineri, le-a fost achitat jucătorilor salariul aferent lunii octombrie 2023, iar în această săptămână vor fi achitate celelalte două rămășițe ale anului 2023, respectiv jumătate din luna noiembrie și toată luna decembrie.

Putem spune că, la sfârșitul acestei săptămâni, toate restanțele financiare către jucătorii, antrenorii și angajații clubului vor fi achitate până la 31 decembrie, rămânând practic un salariu restant, cel aferent lunii ianuarie 2024″, a spus, cu satisfacție ponderată, președintele Clubului de Fotbal Chindia Târgoviște.

VIDEO

Cum era de așteptat, Gabriel Boriga a purces la readucerea în matcă a componentei umane a clubului. Vorbim de jucători, antrenori, staff, de cei care produc fotbal, care aduc rezultate și creează spectacolul fotbalistic.

„În acest moment, atmosfera în vestiar este una foarte bună. Antrenorul are o liniște, are un echilibru pe care și le-a dorit și de care se bucură. Ei sunt eroii. Noi suntem doar niște oameni care încercăm să facem totul pentru ca ei să performeze”, a adăugat Gabriel Boriga.

Dacă pentru cei dinainte galeriile nu prea au contat, fiind trecute la diverse și tratate cu un soi de indiferență și poate chiar cu dispreț, Boriga știe că acești suporteri soldați contează foarte mult în mecanismul fotbalului de performanță. Energiile emanate de galerie, sprijinul acestora face să vibreze arena, să transmită acel impuls de care au nevoie jucătorii.

„Echipa este a suporterilor, este a oamenilor, a târgoviștenilor, a dâmbovițenilor. Valoarea unei echipe, performanța depind și de suporteri. Mi-am propus să am o întâlnire cu cele patru facțiuni ale galeriei Chindiei și împreună vom pune la cale un plan comun pentru a performa cu mult mai mult decât s-a întâmplat până acum. Sunt niște entuziaști. Sunt oameni care au fost alături de echipă și la bine și la rău. Au bătut drumurile țării ca să fie alături de jucători”, a mărturisit președintele AFC Chindia Târgoviște – Gabriel Boriga.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Desfășurare masivă a forțelor de ordine la meciul Chindia – Steaua

Publicat

pe

Târgoviște. 20 aprilie 2024, ora 10:00. Strada Justiției, plină ochi de jandarmi și poliție. Echipaje înarmate până-n dinți. Câini polițiști. Mascați. Trupe antitero. Nu am mai văzut așa ceva de la mitingul lui Liviu Dragnea, când întreg orașul era blocat și nu mai puteai intra decât pe bază de parolă. Ce vremuri și oameni ciudați! Pe sus. Pe funcții.

Azi nu a fost miting electoral. Nici grevă sau vreun alt tip de protest. A fost meci. Pe „Eugen Popescu”. Chindia a jucat cu Steaua București. Aha! Acum ați priceput care a fost treaba cu desfășurarea de forțe. Au venit ultrașii. Galeria Stelei. Una dintre cele mai organizate, unite, dar și violente structuri de suporteri din România. Nu au venit prea mulți la Târgoviște. Vreo 450. Au ocupat tribuna rezervată galeriei oaspeților. O mare de tricouri negre. Trupă compactă. Nervoasă. Nu pe meci și pe echipe, cât pe altele. Vorbim mai târziu. Spectatori, vreo mie.

La tribuna oficială, după sticlă, lume putință. L-am remarcat pe președintele clubului, Gabriel Boriga, la un moment dat, pe primarul Cristian Daniel Stan. Crainicul, ușor timid, prezintă echipele. Pronunță numele antrenorului de la Chindia. Diego Longo. Dinspre galeria târgovișteană, micuță, dar jucăușă, se aude lung, drept răspuns: Huoooo!!!

Partida a pornit la viteza a doua. Pase de relaș, de așezare în teren. Acomodare. Cu gazonul, cu mingea, cu spectatorii. Două bannere cât casa, în zona suporterilor de la Steaua. „Liber să fii ultra” și „Fapte, nu vorbe”.

Se mai încinge un pic jocul. Fără tehnică. Emoții. Steliștii stau mai mult în jumătatea noastră de teren. Câteva faze de gol. Nu tari. Acolo, să fie. Aplauze. Domoale.

Suporterii Stelei au câteva momente de spectacol. Scandează la unison partituri ce par a fi departe de arena sportivă. „Muie PSD”. Am auzit și ceva despre Ciolacu, parcă și Federația Română de Fotbal a fost cântată. Șlagărul zilei al galeriei a fost „Faceți ceva pentru Steaua, altfel de noi nu veți scăpa”.

Minutul ’29. Ocazie mare a Chindiei. Pierdută. Și au mai fost! Am remarcat la jucători nehotărâre, neatenție, debusolare, lipsa tehnicii. Șuturi la poartă slabe, imprecise. Parcă nu voiau să dea gol! Jucătorii de la Chindia au avut mai multe ocazii. Ratate, din păcate. Meciul s-a încheiat 0-0.

Nu au fost incidente. Partidă fără dat la gioale. Un singur cartonaș galben luat de un jucător de la Steaua pentru simularea unui fault. Prelungiri – 4 minute, dar nu s-au întâmplat minuni…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite