Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Răzvad, o comună care se dezvoltă frumos. Vezi ce investiții sunt în derulare!

Publicat

pe

Răzvad, comună vecină cu municipiul Târgoviște, capitala județului Dâmbovița, se află, de câțiva ani, într-un continuu proces de modernizare. La vremea când Emanuel Spătaru a preluat primul mandat de edil, și asta s-a întâmplat în 2016, a fost cel mai tânăr primar din România. Un atuu sigur al forței, energiei și dorinței de schimba înfățișarea localității. Acum, Emanuel Spătaru se pregătește pentru cel de-al treilea mandat de primar. Din discuțiile pe care le-am purtat cu o mulțime de localnici, nu există niciun dubiu că nu va câștiga alegerile de anul acesta. Ba chiar cu un scor bun!

Oamenii sunt mulțumiți de tot ce s-a realizat în Răzvad, de comunicarea cu reprezentanții administrației publice locale. După cum a precizat edilul în cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat la sediul PSD, partid al cărui membru este tânărul edil, la Răzvad, „indiferent de alegeri, de data la care se va desfășura scrutinul electoral, am reușit să ne facem treaba și vom continua să ne facem treaba de aceeași manieră”. Pe lângă obiectivele materializate de actuala administrație condusă de Emanuel Spătaru, sunt o mulțime de proiecte aflate în diferite faze de execuție. Startul pentru demararea lucrărilor va fi dat pe 1 martie, o dată ce primăvară se va instala în România și se va putea lucra fără probleme.

Extinderea rețelei de canalizare în satele Răzvad de Sus și Răzvad de Jos este unul dintre obiectivele deosebit de importante pe palierul confortului și civilizației în localitate. Investiția are o valoare de peste 27 milioane de lei și este finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Din acest segment al megaproiectului județean mai fac parte comunele Ocnița, Gura Ocniței și Glodeni.

„Vor intra în lucru străzile PECO, Percepției, Bisericii din Răzvad de Sus, Luca, 61, Gării, Buzețeni, apoi coborâm cu execuția în Răzvad de Jos, pe străzile Fețe, Dispensar, Bisericii, Butucești, Gătejești, Vasilache, Redevența și pe străzile principale, pornind de la Primărie, respectiv: strada Lungă, până la intersecția cu Gura Ocniței, cât și pe strada Ploiești, până la ieșire din localitate. Asta înseamnă că toată comuna Razvad va beneficia de rețea de canalizare. Este un proiect mare, care nu ar fi putut fi realizat din bugetul local”, a precizat Emanuel Spătaru.

Un alt proiect la fel de important pentru comunitate va fi materializat la Răzvad pe fonduri alocate prin PNRR. Vorbim aici despre construirea unui centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice. Unitatea va fi edificată pe amplasamentul fostului cămin cultural din Valea Voievozilor.

„Am reușit să acoperim zona copiilor, a tinerilor, a venit timpul, și nu în ultimul rând, să ne îngrijim și de bătrânii din comuna noastră. Pentru ei, am pregătit acest proiect în asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin DGASPC”, a mai adugat edilul de la Răzvad.

Acest proiect este primul aprobat în județ și printre primele din țară. Valoarea investiției este de 7. 253.482 lei.

„În momentul de față, obiectivul se află în faza de proiectare. Urmează să fie scoasă la licitație execuția. Estimăm ca, undeva în a doua parte a anului, să începem lucrările. Vom demola clădirea veche a fostului cămin cultural și acolo vom ridica centrul”.

Trama stradală, pe întreg teritoriul comunei Răzvad, este un alt deziderat al primarului Emanuel Spătaru. Practic, se va continua programul deja demarat și încheiat în Valea Voievozilor.

„Avem șanțuri dalate, podețe de acces în gospodării, trotuare, piste de biciclete. O lucrare frumoasă și utilă. Vom continua cu trama stradală și ajungem până la Primărie. Vorbim despre un proiect cu o valoare de 13 milioane de lei, o investiție cu finanțare pe Programul Național „Anghel Saligny”. Aceasta vizează construirea tramei stradale pe o lungime de 9 km, respectiv 4,5 km pe sens. Vorbim de intrarea în Răzvad, de pe Aleea Mănăstirii Dealu, venim de-a lungul DN 72 și ajungem până la Primărie. Până aici, am reușit să finalizăm celelalte proiecte de infrastructură: rețele de gaze naturale, apă potabilă, canalizare, energie electrică, la care adăugăm branșamentele la utilități”.

Cu o finanțare asigurată de Administrația Fondului de Mediu s-a reușit extinderea iluminatului public în satele Răzvad și Gorgota. Vorbim despre o extindere de peste 2 km de rețea. Vor fi montați stâlpi și apoi corpurile de iluminat. Valoarea proiectului este de 1.252.0000 de lei, cu eligibilitate 100%.

„Pe lângă această extindere de 2 km, vom reuși să realizăm rețea de iluminat public și pe acele străduțe unde nu a fost prins până acum. În momentul de față, comuna Răzvad beneficiază de o rețea modernă de iluminat public. Vorbim despre 1.542 de lămpi montate deja. Acest proiect l-am finalizat în perioada primului mandat de primar”.

Tot prin AFM, la Răzvad s-a obținut finanțare pentru construirea a 16 stații de încărcare a autoturismelor electrice.

„Toate cele 16 stații vor fi alimentate cu energie de la panouri fotovoltaice, astfel încât costul pentru încărcare să fie diminuat spre zero. Întreaga valoare este eligibilă. Vorbim despre o valoare a investiției de 1.104.000 lei”, ne-a informat Emanuel Spătaru.

Cele 16 stații vor fi instalate în cele patru sate ale comunei, câte patru în fiecare, respectiv Valea Voievozilor, Răzvad de Sus, Răzvad de Jos și Gorgota.

Pe zona de educație, datorită faptului că la Răzvad s-a investit enorm în reabilitarea, modernizarea și dotarea instituțiilor de învățământ preșcolar și școlar, s-a remarcat o revenire a copiilor la unitățile din comună. În ultimii ani, mulți răzvădeni aleseseră soluția de a-și înscrie copiii la grădinițele și școlile din Târgoviște.

„Suntem acum nevoiți să extindem Grădinița Valea Voievozilor cu încă o grupă cu program prelungit. Am reușit să aducem la normalitate grădinița. În 2016, aveam 22 de copii, eram pe punctul de a închide unitatea. Acum avem 67 de copii înscriși la cele 3 grupe de la Grădinița Valea Voivozilor. De asemenea, avem un număr impresionant de cereri de înscriere în asteptare. Pentru a rezolva această problemă, de la bugetul local, nu am mai așteptat o altă sursă de finanțare, am demarat partea de studiu de fezabilitate, iar în perioada imediat următoare vom începe construirea spațiilor pentru a treia grupă cu program prelungit. Acest proiect are o valoare de 721.000 lei și, cum am spus, finanțarea este asigurată din bugetul local”.

Prin PNRR, la Răzvad, va fi implementat proiectul de reabilitare, modernizare și digitalizare a bibliotecii comunale. Valoarea investiției este de 209.000 lei.

La Răzvad sunt în construcție și două capele, pe lângă Parohiile din Razvad de Sus și Răzvad de Jos. Sunt elemente necesare unei comunități moderne, europene. Lucrările, ne-a precizat primarul Emanuel Spătaru, vor fi finalizate anul acesta.

Un proiect aflat în pregătire are ca obiectiv achiziția unei autobasculante multifuncționale. S-a reușit elaborarea documentației într-un timp foarte scurt. Este vorba despre o finanțare europeană, de 40.000 de euro, pentru o autobasculantă și utilajele de lucru aferente: lamă, sărăriță etc.

„Ne pregătim pentru următorul exercițiu financiar european. Am identificat pe Programul Operațional Regional posibilitatea de a construi o creșă în comuna Răzvad. Deja am demarat procedura și lucrăm la partea de proiectare. Vrem să ne preocupăm și de copiii mai mici de 3 ani, astfel încât părinții să îi poată lăsa în siguranța la o instituție specializată și să meargă la muncă liniștiți”.

Mai sunt proiecte ce se vor materializa la Răzvad, cu fonduri nerambursabile obținute prin Grupul de Acțiune Locală „Arcul Târgoviștei”. Primarul Emanuel Spătaru vrea ca o fostă Grădinița să fie reamenajată și transformată în cabinet de stomatologie.

„Tot prin GAL, avem acum în lucru proiectul pentru realizarea unui loc de joacă, pe strada Dispensar, în locația de lângă Școala Răzvad. Am demolat acolo o clădire veche, insalubră, care nu mai prezenta siguranță. De asemena, avem în proiectare construirea unui teren de sport multifuncțional, pentru fotbal, handbal și tenis. Vrem să avem cât mai multe astfel de locații, pentru a încuraja copiii să facă mișcare, să se pregătească în diferite discipline sportive”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Corneliu Ștefan: Județul Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei!

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat zilele trecute la cea de-a 60-a sesiune a Comitetului European al Regiunilor desfășurată la Bruxelles.

„Dâmbovița a reușit să se sincronizeze cu ritmul Europei în ultimii ani! Există investiții și programe în derulare în județul nostru, care acoperă majoritatea subiectelor dezbătute în cadrul sesiunii Comitetului European al Regiunilor.

În prezent, în Dâmbovița, se desfășoară numeroase proiecte în domenii precum sănătate publică și mobilitate. Consiliul Județean Dâmbovița, prin modernizarea a 60 de km de drumuri județene cu fonduri europene, investiții de 64.200.000 de euro, contribuie activ la optimizarea transportului la nivel județean, precum și la creșterea eficienței livrărilor de mărfuri.

În urma discuțiilor cu colegii din țară și cu reprezentanții forurilor europene, referitoare la bunele practici în atragerea și utilizarea fondurilor europene, se confirmă că investițiile semnificative ale Consiliului Județean Dâmbovița în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște sunt un indiciu clar că ne facem treaba și suntem capabili să accesăm programe europene importante pentru comunitățile noastre”, a precizat Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni

Publicat

pe

Încă un proiect implementat sub marca președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan este pe cale să prindă contur. CNAIR a aprobat studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a orașelor Pucioasa și Fieni.

Reprezentanții Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR au confirmat astăzi faptul că traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița îndeplinește toate condițiile tehnice și economice pentru a iniția și demara, în cel mai scurt timp, licitația pentru proiectarea tehnică și lucrările de execuție centurii ocolitoare.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi de circulație care va contribui la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brănești și Moțăeni.

Soluția propusă de Consiliul Județean Dâmbovița este reprezentată de un drum cu o lungime de 12,68 km care pornește din Brănești, urmărește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde traseul ocolește comuna Moțăieni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni”, ne-a informat președintele Corneliu Ștefan.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din două benzi pe sens și parapeți de protecție. Vor fi construite 4 poduri și 13 pasaje. La capetele acestui traseu sunt prevăzute două girații care au rolul de a asigura toate relațiile de deplasare. De asemenea, vor mai fi edificate două noduri intermediare, unul care va permite legătura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legătura cu DN 71, la intrarea în Fieni.

„Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71, Târgoviște – Sinaia, putem spune că Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune.

Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanță majoră pentru județul Dâmbovița”, a mai transmis președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite