Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Județul Dâmbovița derulează proiecte care îi vor consolida rolul de motor economic al regiunii

Publicat

pe

Este o certitudine. DN 71, Bâldana -Târgoviște – Sinaia, va fi modernizat. În curând, în ciuda celor care s-au opus realizării acestui proiect, vor începe lucrările de execuție pe tronsonul Bâldana – Târgoviște, care va fi lărgit la patru venzi. Constructorul este pregătit să intre în pâine!

În curs de realizare este și proiectul tehnic pentru cel de-al doilea tronson DN71, Târgoviște – Sinaia. De asemenea, sunt în toi și lucrările pe DN 7, Bâldana – Titu. Sunt obiective pe care dâmbovițenii le doresc de foarte mult timp și care, iată, deloc întâmplător, sunt înfăptuite sub guvernarea PSD și sub mandatul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, că dovadă a implicării totale a acestora.

„Este de necontestat faptul că aceste proiecte, de care se leagă dezvoltarea județului Dâmbovița, sunt rezultatul investițiilor publice record ale Guvernului Ciolacu și ale unei colaborări mai mult decât bune cu Ministerul Transporturilor condus de Sorin Grindeanu. Fără îndoială, modernizarea a 124,3 km de drumuri naționale care străbat județul nostru, proiecte cu o valoare totală de 2.666.000.000 lei, aproximativ 538.000.000 euro, arată, în cel mai concret mod, nivelul record al investițiilor publice asigurate de PSD. Accentuez! Cel mai mare buget alocat investițiilor publice de după Revoluție”, a precizat Corneliu Ștefan.

A mai spus președintele CJ Dâmboviţa că, în următorii 5 ani, la nivelul întregii țări, se vor derula investiții de peste 150 miliarde de euro. Cu o bună parte din această sumă vor fi finanțate și proiecte care vor consolida rolul județului Dâmbovița de motor economic al întregii regiuni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița asigură finanțare prin PJDL pentru încă 43 de proiecte depuse de primării

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 23 mai 2024, contractele de finanțare pentru 43 de proiecte, depuse de 29 de primării în cadrul celei de-a patra sesiuni a Programului Județean de Dezvoltare Locală – PJDL. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la 119 milioane de lei, din care 43 de milioane de lei vor fi asigurate de Consiliul Județean.

„În 2021, am lansat, alături de colegii mei, Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în țară, pentru a ajuta comunitățile locale să își finanțeze proiectele de investiții. Am făcut acest lucru pentru a nu mai exista diferențe între rural și urban, pentru a nu mai fi discrepanțe între modul de viață la țară și cel de la oraș.

Dâmbovițenii aveau nevoie de proiecte concrete și utile, care să le îmbunătățească viața, iar Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL, a realizat acest lucru. De asemenea, datorită sprijinului financiar pe care l-am acordat, primăriile au putut investi banii proprii în alte proiecte benefice comunităților locale.

A fost sprijinită fiecare localitate, fără a ține cont de culoarea politică a primarului, exact așa cum am promis încă de la preluarea mandatului”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmboviţa.

În primele trei sesiuni ale PJDL – 2021, 2022 și 2023, au fost finanțate 187 de proiecte depuse de 77 de primării, în valoare totală de 365.000.000 de lei. Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 145.000.000 de lei. Cu contractele de astăzi, s-a ajuns la 230 de proiecte, în valoare totală de 484 de milioane de lei, din care vor fi decontate de către Consiliul Județean 188 de milioane de lei. Au accesat Programul Județean de Dezvoltare Locală 80 de primării din cele 89 care există în județul Dâmbovița.

Astăzi, au semnat contracte de finanțare în cadrul celei de-a patra sesiune PJDL următoarele primării: Aninoasa, Brănești, Brezoaele, Butimanu, Cobia, Corbii Mari, Costești din Vale, Crânguri, Dragodana, Dragomirești, Gura Foii, Gura Șuții, IL Caragiale, Moțăieni, Perșinari, Petrești, Poiana, Potlogi, Produlești, Râciu, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Ulmi, Valea Lungă, Vișina, Vlădeni, Voinești și Vulcana Băi.

A răspuns invitației conducerii Consiliului Județean Dâmboviţa de a participa la acest eveniment un singur parlamentar din județ, respectiv deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște. 80 de străzi asfaltate în ultimii 4 ani. Acum, se lucrează pe Grigore Alexandrescu

Publicat

pe

Peste 80 de străzi de pe teritoriul municipiului Târgoviște au fost reabilitate și modernizate în ultimii patru ani de administrația condusă de primarul Cristian Daniel Stan. Vorbim de un record, raportat ultimii 30 de ani.

Astăzi – 22 mai 2024, edilul municipiului s-a aflat pe strada Grigore Alexandrescu, unde au fost demarate lucrările de reabilitare și modernizare a acestei artere importante, care străbate centrul orașului. Muncitorii firmei de construcții lucrau la ridicarea la cote a căminelor rețelei de canalizare, după care urmează procesul de asfaltare.

Primarul Cristian Daniel Stan preconizează că, dacă vremea va fi bună, execuția acestui proiect va dura doar câteva zile. Deocamdată, pe strada Grigore Alexandrescu se circulă cu ușoare restricții, iar timpii de deplasare pe acest traseu sunt un pic mai lungi. Recomandat ar fi ca participanții la trafic să aleagă rute ocolitoare.

Pe șantierul de pe Grigore Alexandrescu, primarul Cristian Daniel Stan a fost însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite