Connect with us

Dâmboviţa

Elevi și profesori de la Școala Nr. 4 Moreni, într-un schimb de experiență în Spania

Publicat

pe

Opt elevi și două cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 4 Moreni au participat, luna trecută, la o mobilitate de grup la Colegio Gamarra Malaga, din Spania, în cadrul proiectului de acreditate al școlii, proiect cu număr de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000127497.

Despre activități:
– Elevii au participat, împreună cu colegii lor din școala gazdă, la activități specifice domeniului STEAM, dar și la ore de limba spaniolă, engleză, franceză;
– Fie împărțiți în 2 echipe, fie împreună, ei s-au implicat cu entuziasm și responsabilitate în toate activitățile;
– Activitățile au folosit aplicații, resurse create cu ajutorul tehnologiei;
– Au fost activități și în cadrul claselor și laboratoarelor, dar și în afara spațiului școlar.

Activități STEAM
– Animale: descriere, habitat, curiozități;
– Caracterul științific al unor procese tehnologice (deshidratare, amestecare, topire, dizolvare, solvenți, grade alcoolice etc.);
– Mărimi fizice, măsurarea lor, inderdependența dintre acestea;
– Forțe de tracțiune;
– Aurora boreală – explicații științifice.
– Prezentări despre marile orașe ale lumii;
– Rețete tradiționale din Spania și Andaluzia în format digital (prezentări, filmulețe);
– Prezentări cu tema: Cum s-a construit? – clădiri celebre din Europa;
– Scratch;
– Tehnologia în muzee – The future is here – aplicații interactive din muzee;
– Activitate outdoor – OXO – Muzeul jocurilor video ( istoria componentelor calculatorului, istoria jocurilor video, Sala de realitate virtuală).
– Cum s-au construit? – Acropole, Alcazaba, Turnul Eiffel, ;
– Succesiunea proceselor tehnologice în prelucrarea strugurilor;
– Instrumente de măsură;
– Machete ale unor obiective din oraș;
– Activitate outdoor – Cum se imprimă picturi?
– Cum se construiesc componentele calculatoarelor, ale consolelor de jocuri video?
– Integrarea artei în diverse discipline;
– Activități outdoor: Graffiti tour;
– Arta lui Picasso;
– Arta lui Velasquez;
– Ritmurile muzicale și corpul uman.
– Proporții – reguli matematice;
– Situații, mărimi întâlnite în viața de zi cu zi între care există relații de proporționalitate / invers proporționalitate / neproporționalitate;
– Probleme de calcul cu aplicații din viața reală – Procente și proporții;

Vizite culturale:
– Muzeul Picasso
– Alcazaba
– Palatul Gibralfaro
– Catedrala din Malaga
– Centrul cultural Pompidou
– Granada – Alhambra

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite