Connect with us

Dâmboviţa

A fost condus pe ultimul drum asistentul medical Robert Lițescu, răpus de indiferența celor de la UPU Târgoviște

Publicat

pe

Voinești. 3 aprilie 2024. Zi caldă de primăvară, dar tristă, prea tristă… Pe străzi, pâlcuri de localnici, cu flori și lumânări în mâini, porniseră spre capela mortuară din sat. Acolo se adunaseră sute de oameni pentru a-l conduce pe ultimul drum pe tânărul asistent medical Robert Lițescu, decedat duminică, 31 aprilie, în urma unei rupturi a aortei toracice. Nenorocirea s-a întâmplat după ce bărbatul trecuse pe la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean, de unde, după o consultație sumară, a fost trimis acasă, nu internat, nu supus unor investigații minuțioase. A fost parcă o normă a destinului său.

Pe chipul celor de față se putea citi durerea amestecată dens cu revolta, cu indignarea, cu nesiguranța și neîncrederea. Oamenii comentau în fel și chip tragedia. Întorceau pe toate părțile cronologia nefastului eveniment. Nu puteau pricepe că tocmai un asistent medical, un angajat al sistemului sanitar, a avut parte de o așa doză de ignoranță, de superficialitate din partea unor colegi.

„Dacă cu bietul băiatul ăsta s-a întâmplat așa, nu au avut grijă de el, nu au făcut tot ceea ce trebuia făcut pentru a-l salva, de mine, om simplu, ce să mai zic? Murim cu zile. Ne lasă să crăpăm pe scaun, la Urgențe, sau ne trimit acasă”, se văita un bătrân.

„Credeți că se schimbă ceva? Se vor lua măsuri? Va fi găsit cineva vinovat? Aș! Știu să își apere pielea! Se găsesc explicații cu nemiluita”, a spus un alt cetățean.

Cortegiul s-a pus în mișcare. Un șir lung de oameni și mașini. Lacrimi, durere. Soția, ceilalți membri ai familiei, erau cu capetele căzute, îngreunate de suferință, lângă sicriul așezat în autovehiculul funerar. Un drum al disperării. O cale tristă, nefirească pentru toți cei prezenți la înmormântare.

Un tânăr de 30 de ani s-a stins. O fetiță de 2 ani a rămas fără tată. O soție a rămas singură, neînțelegând, și cu siguranță nu o va face niciodată, de ce bărbatul ei, om viguros, blând, încrezător în viață, s-a dus așa, subit.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Răcari. Alegeri 9 iunie 2024. Sondajele îl dau câștigător pe primarul PNL Marius Caravețeanu

Publicat

pe

Primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu – candidat PNL pentru un nou mandat, al cincilea, și-a păstrat obiceiul de a organiza întâlniri cu cetățenii în fiecare cartier, ca modalitate de a afla ce probleme au și care le sunt pretențiile vizavi de administrația publică locală.

Caravețeanu poartă astfel de dialoguri sincere cu locuitorii orașului periodic și negreșit în perioada campaniei electorale. Și ține întotdeauna cont de opiniile exprimate, așa cum îi stă bine unui primar atașat de comunitatea pe care o conduce.

Oamenii din Răcari apreciază această atitudine deschisă. Este fără doar și poate unul dintre motivele pentru care l-au votat deja de patru ori pe Marius Caravețeanu să le fie primar, iar sondajele îl dau învingător și în alegerile din 9 iunie 2024. Pentru că, da, are ce să prezinte la capitolul investiții implementate pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Marius Caravețeanu este conștient că mai sunt multe de înfăptuit pentru ca Răcari să fie un oraș cu adevărat dezvoltat și, așa cum ne-a obișnuit, le cere din nou oamenilor să-și spună opinia vizavi de proiectele pe care le propune pentru mandatul 2024-2028, oferta sa electorală fiind una deschisă sugestiilor. Astfel, miercuri – 22 mai 2024, începând cu ora 16:00, primarul Marius Florin Caravețeanu, candidat PNL pentru un nou mandat, ia la pas cartierele-sat Stănești și Bălănești. Și vor urma mai multe astfel de întâlniri cu cetățenii.

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite