Connect with us

Giurgiu

Apartament în flăcări, 20 de persoane evacuate

Publicat

pe

Incendiu violent, în această dimineață, într-un bloc din municipiul Giurgiu. 20 de persoane s-au autoevacuat alertate fiind de fumul dens, apoi și-au dat seama că arde un apartament de la parter și au sunat la 112.

La fața locului s-au deplasat imediat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o descarcerare. De asemenea, au fost alocate două ambulanțe SMURD și SAJ, precum și echipaje de poliție.

Proprietarul apartamentului în care a izbucnit incendiul nu a fost găsit la domiciliu. Din fericire, persoanele evacuate nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, cu degajări mari de fum și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars mobilier și articole textile și s-au deteriorat tâmplăria, pereții și tavanele locuinței. De asemenea, au fost afectate cabluri electrice, geamul de la dormitorul vecinilor de la etajul 1 și tâmplăria PVC de la o fereastră, la etajul 2”, ne informează ISU Giurgiu.

Având în vedere că incendiul a fost provocat se pare de fumatul în locuri neprotejate corespunzător, pompierii vin cu mai multe recomandări pentru prevenirea unor cazuri similare:
– nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;
– dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;
– dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;
– stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Bărbat rănit într-un accident rutier la Ghimpați, transportat cu elicopterul SMURD la București

Publicat

pe

Un bărbat de 67 de ani a fost victima unui accident de circulație produs la ieșire din localitatea Ghimpați, județul Giurgiu, pe DN 5B. Nu se știe încă din ce motive autoturismul în care se afla doar șoferul a părăsit carosabilul și a intrat într-un copac.

Conducătorul auto a fost scos dintre fiarele contorsionate ale mașinii de pompierii de la Stația Mihăilești, i-s-au acordat primele îngrijiri medicale după care a fost trimis cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

A făcut infarct la volan. Bărbatul nu a mai putut fi salvat

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, și-a pierdut viața într-un eveniment rutier produs astăzi pe DN5, între localitațile Remuș și Daia. Conducătorul auto se afla singur în autoturism.

Din informațiile transmise de la fața locului, se pare că accident ar fi avut drept cauză un stop cardio-respirator produs în timp ce șoferul se afla la volan.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentului Giurgiu, cu un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere și două ambulanțe SMURD.

Personalul medical a demarat imediat manevrele de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor depuse, bărbatul nu a mai putut fi salvat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite