Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. 20 de oameni au murit suspect la ATI și puterea doarme în bocanci!

Publicat

pe

Mă așteptam să vuiască țara. Presa să se ocupe de acest caz cu maximă urgență și atenție. Eram convins că reprezentanții clasei politice sar din scaune, socialiști, liberali și suveraniști deopotrivă. Că iese fum dintre zidurile Ministrului Sănătății. Că Rafila își dă demisia, afirmând, oftând dureros, în fața camerelor, că nu poate să se mai tolereze în funcție după o asemenea tragedie tip lagăre de concentrare.

Și nu s-a întâmplat așa! Pe ici pe colo, șterș, telegrafic, fără aplomb, chiar rece, documentat superficial, s-a simțit acest lucru, au mai apărut informații sub titluri lâncede, palide.

Băi, fraților, suntem nebuni?! A fost lansată acuzația că 20 de oameni de la un spital bucureștean, internați la Terapie Intensiva, au murit fiindcă medicii le-au redus un tratament! Vă închipuiți ce nenorocire? Dacă așa ceva s-a întâmplat, este de neimaginat. Am intrat în criza perfectă. Premier, parlamentari, miniștri ar trebui să lase dracu precampania, interesele personale și de grup și să iasă la raport.

De unde! Totul pare privit ca o banalitate, ca un fapt divers. Ignorăm existența.

După ce asistenta de la Spitalul Sfântul Pantelimon a sesizat directorul medical că bănuiește că 20 de oameni au decedat fiindcă le-a fost redusă doza unui tratament, birocrații din Ministerul Sănătății au spus că trimit Corpul de Control. Ca la noi! Băgăm repede un „trimitem purtătorii de dosare”.

Mă așteptam să văd o ședință de urgență la Guvern, declanșarea unei situații de criză, instituțiile statului în alarmă, comunicare șnur, opinia publică informată 24 de ore din 24. Poliție. Parchet. Purtător de cuvânt al Guvernului. Solidaritate. Frecuș. Rumoare. Empatie.

20 de oameni au murit ca niște pui de găină, omorâți de cei care ar fi trebuit să îi salveze, și la noi se doarme în bocanci. Pe toată linia. De sus până jos!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol de teatru, gratuit la Casa de Cultură din Titu-Târg

Publicat

pe

Duminică – 26 mai 2024, locuitorii orașului Titu sunt invitați din nou la un spectacol de teatru oferit gratuit de Primărie, de la ora 17:30, la Casa de Cultură Titu-Târg. Reamintim faptul că administrația publică locală organizează periodic, de mai mulți ani, astfel de evenimente, cu scopul de dezvolta publicului din oraș gustul pentru arta dramatică.

De această dată, vine la Titu trupa de teatru AGIR-IMPACT ART, care prezintă spectacolul IUBIRE… ÎN ARMATĂ, compus din trei comedii scurte, trecerea de la o piesă la alta, făcându-se aproape natural, sub coordonarea scenică a lui Daniel Neguț.

“Garoafele lui Trandafir”, adaptare după Tudor Mușatescu, este o comedie în care se prezintă povestea unui colonel care, fiind bolnav, nu mai poate onora invitaţia la cină din partea mamei iubitei lui. De aceea, ofiţerul îşi trimite ordonanţa să cumpere un buchet de flori, pe care să-l ducă iubitei sale, plus un bilet în care se scuză că nu poate veni la masă. Ordonanţa, însă, îşi depăşeşte atribuţiunile şi ia decizii de capul său, provocând situaţii și dialoguri hazlii.

„Ce blestem”, adaptare după Marin Voican-Ghioroiu, prezintă povestea plină de umor a unui colonel nevoit să plece în delegație, timp în care ordonanța acestuia – un tip foarte spiritual – se… “ocupă” de soția lui, mult mai tânără.

”Reabilitarea faţadei”, adaptare după Jean-Michel Besson (traducerea din limba franceză – Virginia Udatu) este o comedie într-un act, în care un cuplu de pensionari (el fiind general în rezervă) vine la un medic estetician, colonel, pentru a o „întineri” pe doamna. Generalul este fascinat de frumuseţea asistentei doctorului, aşa că decide să schimbe totul la soţia lui, pentru a o aduce la nivelul de frumusețe al asistentei. Este exact ceea ce dorește și doctorul, care adaugă operații după operații, într-un dialog hazliu cu cei doi, pentru a crește cât mai mult costul intervenției estetice. În final, când află care este prețul, generalul dă din colț, în colț…

Cele trei piese, împreună, generează o comedie spumoasă, atât de situație, cât și de limbaj, comedie care are titlul generic: IUBIRE… ÎN ARMATĂ.

Interpretează: Mariana Anghel, Daniela Bădescu, Viki Chiorpec, Viorel Speteanu, George Vlaicu şi Daniel Neguţ, care asigură și regia spectacolului.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

PERPLEX. Ochelari gratis pentru bugetari. Să-i vadă cu ochi buni pe șefi?!

Publicat

pe

Am mai aflat una bună. Tot de astea din lumea bugetară. Că doar aici se întâmplă minuni pe bune! După atâtea ghișefturi, facilități de tot soiul, minivacanțe prelungite, înnădite, ocolite și sulemenite, sporuri pentru tot ce se poate, mai apărură una. Slujbașul la stat va primi câte 500 de lei pentru efectuarea unui control oftalmologic. Vederea contează la tot muritorul, nu numai la bugetari! Dar, în România, se pare că numai ei au noroc. Poate, în curând, guvernanții, și ei tot bugetari, dar din aia care adună vârful spicelor, o să se gândească să le ofere gratis prezervative, ciorapi, batiste de unică folosință, umbrele, periuțe de dinți și, eventual, gumă de mestecat.

Ar fi, cică, asta cu ochelarii, o cerință europeană. Bă, da voi, hoarda care ne conduceți spre înalte culmi ale prosperității voastre, vă gândiți numai la bugetari? Păi, ce, mă, românul care trudește în privat este considerat cetățean inferior, pleavă, el nu face parte din Europa asta care, cică, ne obligă? Nu vă pute totul a discriminare?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite