Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: S-au reluat lucrările la școala din Bănești, comuna Sălcioara

Publicat

pe

Despre comuna Sălcioara, am tot scris. Am urmărit cu maximă atenție activitatea administrativă a edilului Valentin Pârvu, un primar care încearcă, și până acum a reușit, să țină pe linia de plutire o comunitate formată din 9 sate, răsfirată pe o suprafață întinsă, formată din oameni simpli, mulți bătrâni, fiindcă tinerii fie au fugit la oraș, fie au plecat spre zările mai prospere ale Europei. Unii, din câte ne-a mărturisit Valentin Pârvu, s-au întors acasă, și-au construit locuințe frumoase, și-au deschis câte o mică afacere agricolă, dar sunt destui și cei rămași în străinătate sau care și-au cumpărat apartamente la oraș.

Există însă speranța ca Sălcioara să renască. Trebuie însă finalizate utilitățile care fac diferența între viața arhaică și confortul și civilizația contemporaneității. Vorbim aici despre rețele de apă, canalizare, gaze naturale, despre școli moderne, grădinițe, instituții de cultură. Apoi, vine restul, oamenii se vor așeza cu siguranță în localitate, apar investitori, se pot deschide capacități de producție…

Ne oprim astăzi la școală. Cea nouă, pe care Primăria o construiește în centrul comunei, la Bănești, acolo unde se află și sediul administrației locale și dispensarul medical. Ne-a spus edilul Valentin Pârvu că a vrut să înalțe o instituție de învățământ model, să țină pasul cu cea din comuna vecină, Braniștea.

Clădire impozantă, cu o arhitectură plăcută, cu clase largi, luminoase. În cele 12 săli, la care se adaugă și câteva laboratoare tematice, urmează să fie aduși toți cei peste 300 de copii din comună. Transportul va fi efectuat după un program bine stabilit, cu microbuzul școlar. În conexiune cu corpul unității educative, se prefigurează și o sală de sport, inclusiv cu teren la exterior.

Investiția, școală cu clasele I-VIII în satul Bănești, are o valoare de 4.522.000 de lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II). Lucrările au demarat în ritm alert, apoi a intervenit o sincopă în activitatea firmei constructoare. O vreme, nu s-a lucrat deloc, însă acum, după cum ne-a precizat Valentin Pârvu, a fost reluat procesul de execuție.

„Orice ar zice cârcotașii, cei care stau la pândă pentru a ne denigra nemeritat, pentru a vâna greșeli, la ordin, neavând habar cum se derulează un proiect, că sunt tot soiul de obstacole, de piedici, de situații neprevăzute, noi mergem mai departe. Ne vom duce investițiile la capăt. Recunosc, este greu. Poziționarea, geografia localității noastre nu ne ajută, ne confruntăm cu probleme multiple în accesarea de fonduri, cu valoarea proiectelor, cu prețurile care nu stau nici ele pe loc, dar nu exasperăm. Ne vom duce proiectele la capăt și, în afară de școală modernă la Bănești, de cămin cultural la Ghinești, de centru medical la Cuza Vodă, vom avea în cele din urmă și rețele de apă, canalizare și gaze naturale în toate satele, dar și drumuri reabilitate. Este un proces de durată, dar, cu răbdare și înțelegere din partea cetățenilor, cu sprijin din partea factorilor de decizie, vom reuși”, ne-a declarat Valentin Pârvu – primarul comunei Sălcioara, din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmbovița asigură finanțare prin PJDL pentru încă 43 de proiecte depuse de primării

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 23 mai 2024, contractele de finanțare pentru 43 de proiecte, depuse de 29 de primării în cadrul celei de-a patra sesiuni a Programului Județean de Dezvoltare Locală – PJDL. Valoarea totală a acestor investiții se ridică la 119 milioane de lei, din care 43 de milioane de lei vor fi asigurate de Consiliul Județean.

„În 2021, am lansat, alături de colegii mei, Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program unic în țară, pentru a ajuta comunitățile locale să își finanțeze proiectele de investiții. Am făcut acest lucru pentru a nu mai exista diferențe între rural și urban, pentru a nu mai fi discrepanțe între modul de viață la țară și cel de la oraș.

Dâmbovițenii aveau nevoie de proiecte concrete și utile, care să le îmbunătățească viața, iar Consiliul Județean Dâmbovița, prin PJDL, a realizat acest lucru. De asemenea, datorită sprijinului financiar pe care l-am acordat, primăriile au putut investi banii proprii în alte proiecte benefice comunităților locale.

A fost sprijinită fiecare localitate, fără a ține cont de culoarea politică a primarului, exact așa cum am promis încă de la preluarea mandatului”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmboviţa.

În primele trei sesiuni ale PJDL – 2021, 2022 și 2023, au fost finanțate 187 de proiecte depuse de 77 de primării, în valoare totală de 365.000.000 de lei. Din această sumă, Consiliul Județean Dâmbovița asigură peste 145.000.000 de lei. Cu contractele de astăzi, s-a ajuns la 230 de proiecte, în valoare totală de 484 de milioane de lei, din care vor fi decontate de către Consiliul Județean 188 de milioane de lei. Au accesat Programul Județean de Dezvoltare Locală 80 de primării din cele 89 care există în județul Dâmbovița.

Astăzi, au semnat contracte de finanțare în cadrul celei de-a patra sesiune PJDL următoarele primării: Aninoasa, Brănești, Brezoaele, Butimanu, Cobia, Corbii Mari, Costești din Vale, Crânguri, Dragodana, Dragomirești, Gura Foii, Gura Șuții, IL Caragiale, Moțăieni, Perșinari, Petrești, Poiana, Potlogi, Produlești, Râciu, Sălcioara, Șelaru, Șotânga, Ulmi, Valea Lungă, Vișina, Vlădeni, Voinești și Vulcana Băi.

A răspuns invitației conducerii Consiliului Județean Dâmboviţa de a participa la acest eveniment un singur parlamentar din județ, respectiv deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște. 80 de străzi asfaltate în ultimii 4 ani. Acum, se lucrează pe Grigore Alexandrescu

Publicat

pe

Peste 80 de străzi de pe teritoriul municipiului Târgoviște au fost reabilitate și modernizate în ultimii patru ani de administrația condusă de primarul Cristian Daniel Stan. Vorbim de un record, raportat ultimii 30 de ani.

Astăzi – 22 mai 2024, edilul municipiului s-a aflat pe strada Grigore Alexandrescu, unde au fost demarate lucrările de reabilitare și modernizare a acestei artere importante, care străbate centrul orașului. Muncitorii firmei de construcții lucrau la ridicarea la cote a căminelor rețelei de canalizare, după care urmează procesul de asfaltare.

Primarul Cristian Daniel Stan preconizează că, dacă vremea va fi bună, execuția acestui proiect va dura doar câteva zile. Deocamdată, pe strada Grigore Alexandrescu se circulă cu ușoare restricții, iar timpii de deplasare pe acest traseu sunt un pic mai lungi. Recomandat ar fi ca participanții la trafic să aleagă rute ocolitoare.

Pe șantierul de pe Grigore Alexandrescu, primarul Cristian Daniel Stan a fost însoțit de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite