Connect with us

ACTUALITATE

Vă doresc să aveți mereu motive de bucurie, să fiți sănătoși și fericiți!

Publicat

pe

Floriile reprezintă momentul perfect pentru a sărbători frumusețea, speranța și generozitatea. Tuturor celor care purtați nume de floare, vă doresc să aveți mereu motive de bucurie, să fiți sănătoși și fericiți. La mulți ani!

Cu stimă,
Constantin Pătru – primarul comunei Tătărani
Județul Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Roboticienii de la Colegiul Național „Constantin Carabella” Târgoviște pleacă, din nou, în America

Publicat

pe

De

Pentru echipele americane de robotică este o tradiție ca, pe durata verii, să organizeze competiții internaționale la care pot participa echipe din toată lumea. Astfel, două din cele trei echipe ale Colegiului Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște vor participa anul acesta la o competiție care se va desfășura la San Mateo în California, în luna iulie.

De altfel, pentru roboticienii de la Colegiului Național ,,Constantin Carabella” din Târgoviște , mentori Monica Riza și Liviu Riza, a fost o perioadă plină, încununată de succese pe plan național și internațional.

În aprilie, echipele de robotică ,,Black Phantoms” și ,,Under Construction” Târgoviște de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște au participat la cea de a XI-a ediție a Concursul Național ”Științe și tehnologii”. Competiția face parte din concursurile finanțate de Ministerul Educației, iar gazda concursului a fost Liceul Tehnologic Energetic ”Elie Radu” din Ploiești.

La acest concurs organizat pe 26.04.2024, echipele de la Carabella au participat secțiunea ROBOȚI unde au obținut premiul II – echipa ,,Black Phantoms” și respectiv, mențiune – echipa ,,Under Construction”.

De asemenea, perioada 9-10 martie 2024 a fost una plină de realizări pentru roboticienii de la Carabella care au participat la două competiții internaționale de robotică, una în Salonic, Grecia și una în Piacenza, Italia.
La competiția din Salonic au participat echipe din Grecia, Albania, Turcia, Macedonia și România. Singura echipă participantă din România fost echipa Black Phantoms, cea mai nouă echipă de robotică de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” din Târgoviște. Echipa Black Phantoms a câștigat competiția în alianță cu echipa The Inventors din Grecia. De asemenea, a obținut premiul I la secțiunea Innovate.
La competiția din Piacenza au participat echipe din Italia, Lituania, Venezuela, Rusia, Slovenia și România. Din țara noastră au participat 5 echipe de robotică, una dintre ele fiind Under Construction tot de la Colegiul Național ”Constantin Carabella” Târgoviște. Aceasta a terminat calificările pe locul I și a câștigat competiția în alianță cu două echipe din Lituania, fiind singura echipă neînvinsă. Pe lângă aceasta, elevii de la Carabella, mentori – profesori Monica și Liviu Riza, au obținut premiul I la secțiunea Motivate.

Le ținem pumnii strânși pentru noi reuște în America!

Persoanele care pot și vor să-i ajute să ajungă în America pot face donații în contul Asociației NOI ZIDIM VIITORUL – RO50 RNCB 0749 1654 5366 0001 – RNCBROBU

A consemnat,
Mădălina Zamfir

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Tânăr internat la Chirurgie Târgovişte s-a aruncat pe geamul salonului, în prezența familiei

Publicat

pe

Foto cu caracter ilustrativ

Un bărbat în vârstă de 22 ani, internet în cadrul Secției Chirurgie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, s-a aruncat pe geamul salonului, în prezența familiei, în această după-amiază.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, dr. Diana Bonto, bărbatul a fost internat azi-noapte, prin transfer de la Găești, cu traumatisme cranio-facial prin autoagresiune.

„Pe parcursul spitalizării și chiar din momentul prezentării la camera de gardă, bărbatul a manifestat fenomene psihotice, tratate cu medicație specifică, având o evoluție favorabilă”.

Cu toate acestea, în jurul orei 16:50, tânărul s-a aruncat pe geam, de la etajul 1. În salon se aflau membri ai familiei sale, veniți în vizită. A fost găsit inconștient în curtea spitalului. Medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața, însă organismul acestuia nu a reacționat pozitiv, astfel că la ora 18:30 a fost declarat decesul.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite