Connect with us

ACTUALITATE

No Mercy și Bony M. Xperience cântă la Târgoviște, de „Zilele județului Dâmbovița”

Publicat

pe

Vara își va face simțită prezența în Dâmbovița cu manifestările de excepție intrate deja în tradiție: „Zilele Județului”. Acest maraton cultural, artistic, de divertisment și sport care va prinde în verva sărbătorii toate comunitățile dâmbovițene a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție organizată consecutiv.

Organizatorii – Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”, Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” și Centrul Județean de Cultură – vor să ofere tuturor cetățenilor acestor meleaguri, dar și turiștilor, celor care se vor afla în perioada tumultului sărbătorii pe teritoriul județului Dâmbovița, câteva zile în care tradiția, istoria, arta, muzica și sportul se vor îmbina plăcut, iradiind armonie fizică și spirituală, relaxare și voie bună.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, inițiatorul acestor manifestări, a spus că a structurat evenimentele într-un mod în care să nu apară deloc interpretări și conotații de natură electorală, ținând cont de faptul că anul acesta campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare și scrutinul electoral se vor consuma cam în același interval cu „Zilele Județului Dâmbovița”. A precizat Corneliu Ștefan că, pentru a evita discuțiile și posibilele conflicte de natură electorală, a stabilit împreună cu ceilalți parteneri ca spectacolele, la care au fost invitați să evolueze pe scenă artiști celebri care vor aduna cu siguranță mii de spectatori, să se desfășoare în intervalul 11-13 iunie.

„Zilele Județului Dâmbovița promit să fie o sărbătoare a comunitățile locale, o sărbătoare a tuturor dâmbovițenilor. Prin organizarea acestor zile, intenția noastră primordială este aceea de a promova județul Dâmbovița, de a atrage atenția asupra resurselor și potențialului cultural, istoric și tradițional pe care le deținem. Ne mai dorim prin aceste manifestări să întărim legăturile dintre comunitățile noastre. „Zilele Județului Dâmbovița” reprezintă și o mulțumire pe care o aducem tuturor celor care și-au pus amprenta asupra evoluției pe toate planurile ale acestui județ. Oferim în același timp dâmbovițenilor ocazia de a se mândri cu moștenirea culturală și spirituală, cu oamenii care reprezintă cu succes județul nostru”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Pe toată perioada desfășurării „Zilelor Județului”, dâmbovițenii și toți ceilalți care ne calcă meleagurile, în intervalul 31 mai – 13 iunie, vor putea să viziteze în regim de gratuitate toate obiectivele culturale și istorice aflate sub tutela Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Ca și în anii precedenți, ne-a informat președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pe 3 iunie se va desfășura „Gala de Excelență”, eveniment în cadrul căruia se vor acorda premii de excelență celor care și-au adus contribuția la dezvoltarea județului Dâmbovița.

Pe 4 iunie, se va desfășura, în decorul istoric al Palatului Brâncovenesc de la Potlogi, ședința festivă a Consiliului Județean. Momentul va fi completat cu acordarea titlului de „cetățean de onoare al județului Dâmbovița”. Numele celui nominalizat de conducerea CJD nu a fost încă dat publicității.

Punctul culminant al ” Zilelor Județului Dâmbovița” va fi atins în zilele de 11 – 13 iunie, când pe scena amenajată special în incinta Curții Domnești, la umbra bătrânului Turn al Chindiei, se vor derula concerte susținute de artiști celebri.

Pe 11 iunie, începând cu ore 19:00, publicul iubitor de muzică va putea urmări evoluția trupelor de renume mondial No Mercy și Bony M. Xperience.

Miercuri – 12 iunie, vor urca pe scenă, tot de la ora 19:00, Liviu Teodorescu & Band, Andia și Delia. Finalul serii îi va aparține lui DJ Vali Bărbulescu.

Joi – 13 iunie, vor răsuna pe scena de la „Zilele Județului Dâmbovița”, acordurile melodioase ale formațiilor „3 Sud Est și The Motans”.

Cele două săptămâni de sărbătoare se vor încheia cu un superb spectacol de lasere și artificii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CODUL ROȘU de CANICULĂ a fost prelungit și pentru luni și marți, 15 și 16 iulie 2024

Publicat

pe

Valul de căldură va continua să se intensifice în România. Meteorologii au prelungit codul roșu de caniculă și pentru zilele de luni și marți, 15 și 16 iulie 2024 – conform hărții de mai sus.

Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.

Atenție! Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

Reamintim că este în vigoare un cod roșu de caniculă și pentru astăzi și mâine, 13 și 14 iulie, conform hărții de mai jos.

Vă rugăm să fiți precauți și să luați măsuri pentru a vă proteja sănătatea! – este mesajul transmis de ISU Dâmbovița.

✅️ Stați la umbră și evitați expunerea prelungită la soare!
✅️ Consumați suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător! Evitați consumul băuturilor alcoolice!
✅️ Purtați pălării de soare și haine lejere de culori deschise!
✅️ Consumați fructe și legume proaspete!
✅️ NU aprindeți focul în zone cu vegetație uscată sau împădurite! Vă reamintim că arderea vegetației uscate este interzisă!
✅️ Resturile de țigară pot genera incendii. NU le aruncați la întâmplare!

Consultați site-ul oficial al Administrației Naționale de Meteorologie și aflați mai multe despre codurile emise https://www.meteoromania.ro/avertizari/

Informații despre modul de comportare pe timp de caniculă pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, în condițiile temperaturilor deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat prognozate de Administrația Națională de Meteorologie pentru această perioadă.

Recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere:

– înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

– atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

– evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

– în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

– păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

– încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

În cod roșu de caniculă se întrerup activitățile fizice ale angajaților, atenționează Inspecția Muncii

Publicat

pe

Suntem sub cod roșu de caniculă. În aceste condiții, intervin de drept norme care trebuie respectate cu maximă responsabilitat, mai ales de către angajatori. De urmărirea îndeplinirii acestor obligații se ocupă inspectorii ITM.

Conform dispozițiilor transmise de Inspecția Muncii, angajatorii sunt obligați să ia măsuri de protecție a salariaților în perioadele cu temperaturi extreme. Practic, se reduce ritmul activităților fizice și se asigură doi-patru litri de apă.

Iată care sunt măsurile pe care sunt obligați să le ia angajatorii pentru ameliorarea condiţiilor de muncă și pentru asigurarea stării de sănătate a salariaților:

– reducerea intensității şi ritmului activităţilor fizice;
– asigurarea ventilației la locurile de muncă;
– alternarea efortului dinamic cu cel static;alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus în locuri umbrite, cu curenţi de aer.
– asigurarea apei minerale adecvate, câte 2-4 litri / persoană / schimb;
– asigurarea echipamentului individual de protecţie;asigurarea de duşuri.

„Angajatorii care nu pot asigura condiţiile prevăzute la art. 4 şi 5 vor lua, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor sau cu reprezentanţii aleşi ai salariaţilor, după caz, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru;eşalonarea pe doua perioade a zilei de lucru: până la ora 11,00 şi după ora 17,00, în cazurile prevăzute la art. 4.

Întreruperea colectivă a lucrului cu asigurarea continuităţii activităţii în locurile în care aceasta nu poate fi întreruptă, potrivit prevederilor legale.

Măsurile prevăzute la alin. (1) se vor stabili dacă temperaturile extreme se menţin pe o perioadă de cel puţin două zile consecutiv.

Perioadele de reducere a duratei zilei de lucru, de eşalonare a zilei de lucru sau de întrerupere colectivă a lucrului se vor stabili o dată cu măsurile prevăzute la alin. (1).

În unităţile finanţate din fonduri bugetare sau extrabugetare măsurile prevăzute la alin. (1) vor fi stabilite, după caz, de ordonatorul de credite sau de conducătorul unităţii”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite