Connect with us

POLITIC

Senator Titus Corlățean: Trebuie să respingem extremismele, altfel consecințele acestora pot îngropa această țară!

Publicat

pe

Încercarea de asasinat a premierului Slovaciei, Robert Fico, a bulversat întreaga opinie publică europeană. Nu ne mai așteptam să ne confruntăm cu astfel de tragedii în care cad victime politicienii, cei care, până la urmă, au rolul de a gestiona echilibrul economic, social, cultural și educațional al societății.

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, nu reușește să depășescă starea de șoc, urmărind ceea ce se întâmplă dramatic în Slovacia, „acolo unde primul ministru Robert Fico, aflat la al treilea mandat de premier, a fost împușcat de un bărbat de 71 de ani, se pare scriitor, de mai multe ori în piept și stomac”.

„În clipa în care scriu acest mesaj, premierul slovac, pe care îl cunosc personal de mulți ani, fără să îi împărtășim întotdeauna unele din opiniile sale politice, se află în stare critică. Deocamdată nu se cunosc motivele tentativei de asasinat și nici nu vreau să speculez”, a precizat parlamentarul român.

Titus Corlăţean, imediat după producera acestei tragedii, a discutat telefonic cu ambasadorul Slovaciei la București, Hatiar Peter, cât și cu Călin Fabian, ambasadorul României la Bratislava.

„I-am transmis ambasadorului Slovaciei, națiune prietenă celei române, întreaga solidaritate și dorința sinceră de a primi o veste bună despre starea de sănătate a premierului Fico, condamnând în termenii cei mai fermi această tentativă de asasinat. Voi discuta și cu omologul meu slovac, președintele Comisiei de politică externă din Parlamentul de la Bratislava, Marian Kery, inclusiv despre motivele încercării de asasinat.

Nu pot însă să îmi reprim un gând și îl împărtășesc cu dumneavoastră. Știu deja că la Bratislava nu este exclusă ipoteza ca acest gest criminal reprobabil să fi fost cauzat sau stimulat de starea de tensiune politică și socială din societatea slovacă, generată de radicalizarea politicii de la Bratislava, de atitudini și discursuri politice bazate pe ură, de acuze și lipsă de dialog politic real. Cu impact serios asupra stării de spirit din populație.

Mă gândesc că dacă acest lucru s-ar confirma, noi, românii, ar trebui să fim printre primii europeni care ar trebui să realizăm că retorica urii și radicalizarea, violența verbală sau chiar fizică propagate constant și cu tonalități tot mai ridicate de politicieni în special din două formațiuni politice românești, aflate în Parlament (a se vedea „spectacolul” deplorabil de ieri din Parlament, arunci când am avut programată o ședință solemnă, în baza Legii adoptate anterior, de marcare a Zilei solidarității și prieteniei România-Israel), poate genera consecințe îngrozitoare chiar și în România.

Noi, în țara asta, dincolo de opțiunile și opiniile politice diferite sau lucrurile care ne despart, avem în comun lucruri mult mai importante, cum sunt binele națiunii și identitatea românească, pacea, stabilitatea, identitatea noastră europeană, libertatea, credința creștină și dorința de a face Bine și că nu avem nevoie de radicalizare și ură.Trebuie, ca toți cei raționali din țara asta, să respingem extremismele pentru că altfel consecințele acestora pot îngropa această țară.

Cei care vor persevera în perioada următoare în politica lor radicală și bazată pe stimularea urii se vor face direct responsabili de eventuale derapaje mai grave care ar putea apărea și în România!Dumnezeu să ne dea gândul cel bun”, a transmis Titus Corlăţean – președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

POLITIC

Titus Corlățean s-au întâlnit cu participanții la un curs important de comunicare strategică

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a avut ieri, 11 iunie 2024, o întâlnire cu participanții la programul de formare profesională intitulat “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment”, aflați în vizită la Senatul României. De precizat că respectivul programul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

“Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se adresează specialiștilor în comunicare din cadrul administrațiilor centrale ale statelor din regiunea Africa Sub-sahariană și celor din instituțiile române cu domenii de activitate relevante pentru tematica cursului.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă, Titus Corlățean, în discursul său, a evidențiat necesitatea acordării unei atenții deosebite provocărilor de securitate generate de campaniile de dezinformare și de acțiunile de destabilizare de tip hibrid întreprinse de actori statali și non-statali din afara spațiului euro-atlantic. Parlamentarul a exemplificat cu situația războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Titus Corlățean a mai subliniat rolul comunicării strategice în consolidarea rezilienței instituționale și societale la campaniile de dezinformare, precum și cel al programelor de formare și educație dedicate creșterii gradului de conștientizare a riscurilor provocate de acest fenomen, inclusiv riscurile de subminare a respectului față de drepturile omului și față de sistemul de drept internațional, bazat pe reguli, precum și față de setul de principii și valori pe care este întemeiată orice societate democratică.

„Cursul “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se derulează în perioada 11-14 iunie 2024 și face parte din programul de activități de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară. Ediția din acest an a reunit cursanți provenind din Mauritania, Ghana, Mozambic, Kenya, Nigeria, R.D.Congo, Senegal, Tanzania, Africa de Sud, Namibia, Etiopia și Uniunea Africană și ai instituțiilor publice din România”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă, l-a avut ca invitat, la întâlnirea cu cursanții, pe ambasadorul Daniel Fried, fost diplomat american, fost asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA în perioada 2005-2009.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Performanța politică și administrativă a fost răsplătită prin vot masiv de cetățenii Dâmboviței

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a ținut să îi felicite pe toți reprezentanții partidului angrenați în campania electorală, pe primarii și consilierii locali care au dovedit că sunt dedicați comunităților locale, implementării proiectelor de interes, reușind astfel să acumuleze încredere, iar cetățenii i-au răsplătit prin vot masiv la scrutinul desfășurat pe 9 iunie 2024. După scorul politic obținut, PSD Dâmbovița se află pe locul doi, la nivel național, după județul Olt, dar foarte aproape.

„Îmi aduc aminte că, acum două luni, la momentul depunerii de către Corneliu Ștefan a dosarului de candidatură pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, mi-am îngăduit să fac o afirmație în care spuneam, pe scurt, că la Dâmbovița vom obține un scor istoric la aceste alegeri locale.

Nu a fost niciun fel de aroganță, nu a fost, în termeni creștini, nici măcar un mesaj profetic, a fost o chestiune strict obiectivă, a fost o evaluare obiectivă a performanțelor politice și administrative ale echipei PSD Dâmbovița.

Am spus la acel moment că cetățenii vor aprecia în Dâmbovița performanța politică și administrativă. Astăzi, suntem în fața unui scor istoric pe care l-am obținut prin aleșii noștri locali”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite