Connect with us

Giurgiu

Droguri de 1 milion de euro, găsite îngropate într-o curte din Mihăilești, Giurgiu

Publicat

pe

Procurorii DIICOT au executat, în data de 29 mai 2024, o percheziție la domiciliul unei persoane din orașul Mihăilești, județul Giurgiu, cercetată alături de alți doi bănuiți într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Procurorii au găsit peste 14 kilograme cocaină (drog de mare risc), cu o valoare de piață de peste 1.000.000 euro, și aproximativ 800 grame canabis și rezină de canabis.

Drogurile, porționate în calupuri protejate în straturi de folie și cutii, erau îngropate în mai multe locuri din curtea casei în care locuiesc doi dintre inculpați. Din actele de urmărire penală efectuate de oamenii legii, a rezultat că, în perioada ianuarie – mai 2024, aceștia au comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de risc și mare risc, către consumatori din municipiul București, dar și din județele Ilfov și Giurgiu.

Pe parcursul percheziției, au fost ridicate mai multe țigarete confecționate artizanal, grindere și cântare de mare precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Trei traficanți au fost duși, ieri, în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și cu sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

16 case salvate de pompieri din calea focului, în comuna Vedea

Publicat

pe

Un incendiu violent, care era să lase o mulțime de oameni pe drumuri, a pornit de la vegetația uscată. Focul s-a extins rapid, punând în pericol curțile și casele din apropiere. Vorbim despre 16 gospodării.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul din Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere. Militarii au acționat eroic, încât să protejeze locuințele, care erau puse în pericol de mai multe focare pornite în zone greu accesibile.

Au ars șase hectare de vegetație uscată, lăstăriș și mărăciniș și o anexă din lemn, pe o suprafață de aproximativ 12 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Adică, gospodarii au dat foc vegetației uscate.

Informare preventivă ISU Giurgiu

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de locuințe, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Giurgiu

Două case cuprinse de foc de la un incendiu de vegetație, în Teiușu, județul Giurgiu

Publicat

pe

Au luat amploare incendiile de vegetație. Și nu sunt produse spontan, din cauze naturale, ci de mâna omului! S-au încheiat recoltările la cerealele păioase și proprietarii de terenuri agricole au la îndemână soluția ușoară, ilegală și periculoasă, care afectează mediul, de a da foc la miriști. De aici, se ajunge, din păcate, la necazuri mai mari, cum s-a întâmplat ieri, în județul Giurgiu.

Două case au fost cuprinse de flăcări în localitatea Teiușu. Focul a pornit de la vegetația uscată aprinsă intenționat. La fața locului au acționat pompierii de la Stația Colibași și de Punctule de Lucru Greaca și Călugăreni, plus un echipaj de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al județului Călărași. S-a intervenit cu cinci autospecialele de stingere cu apă și spumă.

Într-una dintre locuințe au fost mistuite de foc aparatură electronică și electrocasnică, 10 tone de lemn, o motocicletă, o căruță și alte bunuri. În cel de-al doilea imobil, pe o suprafață de 150 mp, incendiul a distrus mobilierul, aparatură electronică și diferite alte obiecte de uz gospodăresc.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite