Connect with us

Dâmboviţa

Percheziții în Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu într-un caz de evaziune fiscală

Publicat

pe

Operațiunea „Jupiter” demarată sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române continuă. Astăzi – 5 iunie 2024, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dâmbovița, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au reținut un bărbat de 50 de ani, reprezentant al unei societăți comerciale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri sub semnătura privată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, tentativă la înșelăciune, complicitate la tentativă de înșelăciune și uz de fals.

Se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița că persoana anchetată este bănuită de faptul că, în cursul lunii februarie 2022, ar fi înscris o sumă nereală pe un bilet la ordin și l-ar fi introdus la plată, aceasta fiind refuzată pentru lipsă de disponibil.

„Pentru a justifica banii menționați în biletul la ordin, ar fi emis trei facturi fiscale care ar fi atestat relații comerciale fictive cu o altă societate comercială căreia îi aparținea biletul la ordin. De asemenea, ar fi falsificat anexele unui contract de vânzare-cumpărare, ar fi inserat o semnătură nereală la cumpărător și ar fi plăsmuit debitele aferente facturilor fiscale care ar fi atestat operațiuni fictive de vânzare-cumpărare îngrășăminte și cereale. Totodată, facturile respective ar fi fost folosite în vederea executării silite și a demarării procedurii insolvenței unei societăți comerciale” mai precizează Poliția Dâmbovița, prin Compartimentul Relații Publice.

Ieri – 4 iunie, magistrații de la Tribunalul Dâmbovița au decis măsură controlului judiciar pentru 60 de zile.

În același caz, la sfârșitul lunii mai, oamenii legii au efectuat cinci percheziții la domicilii și sedii de firme din județele Dâmbovița, Ilfov și Giurgiu și au emis două mandate de aducere în vederea audierii.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite