Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: A fost inaugurat cel mai modern centru de asistență socială din România

Publicat

pe

Târgoviștenii și nu numai ei pot răsufla liniștiți. Administrația municipală, sub conducerea primarului Cristian Daniel Stan, a reușit să finalizeze lucrările și să dea în folosință construcția situată la margine de oraș, la intersecția străzilor IC Brătianu și Petru Cercel. Sunt vreo 20 de ani de când biata clădire a cărei execuție a pornit la inițiativa unei asociații de prietenie România – Grecia, în colaborare cu Primăria Târgoviște, a zăcut amorțită. Pe atunci, impulsionat de regretatul om de litere târgoviștean Lucian Grigorescu, am scris despre acest proiect într-un ziar local.

Edilul Daniel Cristian Stan nu a stat pe gânduri. Cum a prins o oportunitate de finanțare, s-a pus pe treabă și, iată, vedem că, într-o perioadă scurtă de timp, edificiul a fost gata. Finanțarea pentru acest proiect, aproximativ 5.000.000 de lei, a fost asigurată prin Programul Operațional Regional. Practic, autoritățile locale au transformat într-un modern centru destinat persoanelor vârstnice clădirea insalubră, unde se trăgeau de multe ori cerșetorii, iar adolescenții se strângeau să fumeze. Imobilul va adăposti și cantina de ajutor social. Unitatea de ocrotire va fi deschisă în curând, iar în noul centru vor fi relocați bătrânii din centrul care funcționează la parterul blocului de peste drum.

La inaugurarea de astăzi, alături de primarul Cristian Daniel Stan și de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, s-a aflat și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. De asemenea, au mai fost prezenți directori ai unor servicii subordonate Primăriei și angajați din sistemul de asistență socială.

„Am finalizat un proiect cu finanțare europeană, de aproximativ cinci milioane de lei, prin care această clădire a fost transformată într-un centru pentru persoane vârstnice și o cantină de ajutor social. Este una dintre cele mai bine dotate unități de asistență socială din România, indiferent că vorbim de zona publică sau de zona privată. Avem 28 de locuri pentru persoanele vârstnice, plus cinci la izolator, iar condițiile de cazare sunt excelente”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a spus că de 20 de ani se așteptă acest moment, de a da funcționalitate unei clădiri părăsite.

„Prin grija administrației municipale, clădirea a căpătat utilitate și îl felicit pe domnul primar pentru grija pe care o are pentru seniorii municipiului Târgoviște”, a spus Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite