Connect with us

ACTUALITATE

Tragedia din Bucegi a adus Parlamentul în sesiune extraordinară. Populațiile de urs vor fi diminuate

Publicat

pe

Tragedia din Bucegi, petrecută zilele trecute, când, pe o cărare spre Cascada Urlătoarea, din zona Bușteni, o tânără a fost omorâtă de un urs, a băgat Parlamentul României în sesiune extraordinară. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi se află proiectul de lege pentru completarea art. 1 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG nr. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative – proiect adoptat de Senat la data de 6 noiembrie 2023.

Săptămâna trecută, premierul Marcel Ciolacu a anunţat faptul că aleșii PSD vor solicita o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea şi adoptarea unor noi prevederi legislative ce vizează gestionarea populaţiei de urşi de pe teritoriul României. Proiectul de lege dezbătut astăzi are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 407/2006, precum şi modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2021.

Modificările legislative au ca scop prevenirea atacurilor asupra populaţiei umane şi a pagubelor cauzate de urși. Se are în vedere aprobarea recoltării pentru anii 2024 şi 2025 a unui număr de 426 exemplare de urs brun, la nivelul de prevenţie naţional, şi a unui număr de 55 exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel naţional.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Eveniment gratuit în sprijinul antreprenorilor, organizat de Camera de Comerț Dâmboviţa

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, la sediul său din Târgoviște – Calea Câmpulung, nr. 6A, în data de 25 septembrie 2024, începând cu ora 10:30, în colaborare cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică și cu Poliția Română, evenimentul „Securitatea Cibernetică: Strategii pentru o lume comercială”, în cadrul căruia le vor fi prezentate antreprenorilor, pe parcursul a două ore, cele mai recente strategii și soluții pentru securitatea cibernetică.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate! Pentru detalii şi înscrieri, sunați la numărul de telefon 0751.153.708 sau trimiteți un email pe adresa Simona doda @cciadb.ro.

Într-o lume în care amenințările cibernetice devin tot mai complexe, iar digitalizarea avansează rapid, astfel de evenimente sunt deosebit de utile oamenilor de afaceri care au posibilitatea să învețe cum să facă față amenințărilor cibernetice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Drumul dintre Runcu și Râul Alb, un traseu mirific prin „Apusenii” Dâmboviței. FOTO

Publicat

pe

Prima impresie, după vizualizarea imaginilor alăturate, ar fi că ne aflăm pe un drum pitoresc pe undeva prin Apuseni. Echilibrul natural, verdele intens, alternanța vegetației, simetria colinelor și contrastul generat de cer te duc instant cu gândul la peisajele pitorești, nealterate, din Transilvania.

Uite că ne-am înșelat! Suntem în Dâmbovița. Pe un drum excepțional, ce face legătura dintre Runcu și Râul Alb. DJ 712A. Tronsonul rutier care străbăte câțiva kilometri prin acest „picior de rai” leagă Valea Ialomiței de Valea Dâmboviței. Asigură o legătură facilă între două zone ale județului Dâmbovița care au început să se impună în preferințele turiștilor, ale celor aflați în căutare de liniște și inedit.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a promis că va moderniza rapid acest drum, cu toate amenajările necesare unei căi rutiere ce străbate zona de deal înalt a județului. Și s-a făcut!

Drumul, ne-a spus primarul comunei Runcu – Gheorghe Brebeanu, deschide enorm zona și oferă acum posibilitatea deplasării în condiții moderne, de siguranță, către unitățile turistice dezvoltate în acest perimetru pitoresc, dar și premisele edificării altora noi. Nu mai punem la socoteală legătura rapidă dintre localitățile situate pe cele două văi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite