Connect with us

SOCIAL

Haideți să o ajutăm pe micuța Bianca să meargă fără dureri! Orice donație contează!

Publicat

pe

Bianca Andreea Ifrim, o fetiță de 11 ani, s-a născut cu o afecțiune rară: aplazie de femur stâng, ceea ce înseamnă că piciorul ei nu s-a dezvoltat complet, iar mersul îi este o provocare zilnică. Cu toate acestea, Bianca este o luptătoare, plină de energie și dorință de a se bucura de copilărie ca orice alt copil – ne informează Asociația „Salvează o inimă”, care derulează o campanie de strângere de fonduri pentru ca Bianca să fie operată în data de 21 octombrie 2024.

Medicii din Turcia i-au oferit o șansă reală – o operație care îi va permite alungirea femurului și care o va ajuta să meargă fără dureri, dar pentru a fi realizată este nevoie de sprijinul nostru. Suma necesară pentru această primă operație este de 13.800 de euro, sumă compleșitoare pentru familia Biancăi.

Așadar, fiecare donație, oricât de mică, o poate aduce pe Bianca mai aproape de a avea un viitor în care să se joace, să alerge și să zâmbească fără grija durerii. Împreună, putem strânge suma necesară pentru ca Bianca să primească tratamentul de care are nevoie.

Conturi pentru donații:
Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
Cont EURO: RO28BTRLEURCRT00W8287001
COD SWIFT: BTRLRO22
Banca: Banca Transilvania Botoșani
Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Vă rugăm să specificați în transfer: BIANCA IFRIM

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

119 șoferi prinși drogați la volan, în județul Dâmbovița

Publicat

pe

Polițiștii din județul Dâmbovița au întocmit anul acesta 119 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și tot atâtea șoferilor băuți. De asemenea, au identificat în trafic 92 de persoane care s-au urcat la volan fără să dețină permis de conducere și 55 care nu aveau permis corespunzător sau era retras, anulat ori suspendat. Ne-a mai informat comisarul șef Viorel Polexe, comandantul Poliției Dâmbovița, că, în aceeași perioadă a anului, respectiv 1 ianuarie – 31 octombrie 2024, au fost prinși și 28 de șoferi care circulau cu vehicule neînmatriculate.

De precizat că, potrivit modificărilor legislative care au fost adoptate în luna iunie 2024, dosarele penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive se înregistrează doar dacă unitatea de Poliție primește de la Medicină Legală un rezultat pozitiv la probele biologice recoltate. În județul Dâmbovița, spune comisarul șef Viorel Polexe, procentul de confirmare a testelor efectuate cu aparatul Drager5000 a ajuns la 60%.

„În situația unui rezultat pozitiv în urma testării cu aparatul Drager5000, polițiștii întocmesc o lucrare (este vorba de actul de sesizare, nu de un dosar penal), care rămâne la unitatea de poliție, pe parcursul celor 72 de ore, în care instituțiile de medicină legală trebuie să transmită rezultatul probelor biologice aferente.

Dacă în interiorul termenului de 72 de ore, polițiștii primesc de la Medicină Legală un rezultat negativ, acesta se anexează lucrării de bază, iar documentele se înaintează către unitatea de parchet competentă, cu propunere de închidere a procedurii pe cale administrativă, ceea ce nu presupune o clasare în accepțiunea Codului de Procedură Penală.

În situația în care rezultatul de la Medicină Legală este pozitiv, acesta se anexează lucrării de bază și documentele se transmit unității de parchet competente, unde lucrarea primește un număr unic, respectiv aceasta devine un dosar penal.

Prin urmare, măsura retragerii / reținerii permisului de conducere, pentru 72 de ore, este de natură a înlătura un potențial pericol din traficul rutier, până la primirea rezultatelor de la medicină legală”, ne-a explicat comisarul șef Viorel Polexe – comandantul IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Polițiștii din Dâmbovița au rezolvat toate cazurile de persoane dispărute înregistrate anul acesta

Publicat

pe

Comisar șef Viorel Polexe, comandantul Poliției Dâmbovița

Mesajele RoAlert transmise în cazul minorilor dispăruți de la domiciliu au dus la rezolvarea cazurilor cu rapiditate – spune comandantul Poliției Dâmbovița, comisarul șef Viorel Polexe, care a punctat totodată că se solicită utilizarea acestui sistem doar atunci când există indicii că viața sau integritatea corporală a copiilor respectivi ar putea fi puse în pericol. În județul Dâmbovița, au existat până la acest moment al anului 2024, șase situații când s-a transmis avertizare RoAlert, toate soldate cu găsirea minorilor dispăruți. Trei dintre aceștia au fost identificați cu sprijinul cetățenilor.

Dacă ne raportăm la toate cazurile de persoane dispărute instrumente în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2024, polițiștii din Dâmbovița au început anul cu 49 de cauze în lucru, pentru ca în prezent să aibă în evidență patru situații de plecare voluntară și repetitivă din centrele de plasament. De asemenea, de la începutul anului până în cursul lunii octombrie, au fost date în căutare națională, prin intermediul aplicației ,,Dispăruți”, 207 persoane, toate depistate ulterior.

„Un caz recent pe care îl amintesc este cel al bătrânului de 86 de ani, din Râul Alb, a cărui plecare voluntară a fost semnalată la data de 27 octombrie. Au fost desfășurate activități specifice de căutare, cu implicarea a numeroase efective, în vederea localizării.

Pe parcursul serii de 27 octombrie, persoana vârstnică a fost descoperită într-o râpă dintr-o zonă împădurită, de pe teritoriul localității Râu Alb de Sus, o intervenție întârziată putând să îi pună viața în pericol”, a exemplificat comisarul șef Viorel Polexe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite