Connect with us

ACTUALITATE

Anunț important privind subventiile pentru unitățile de asistență socială

Publicat

pe

30 octombrie 2024, ora 16:30 este termenul până la care asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România, care înființează și administrează unități de asistență socială, pot depune documentația de solicitare a subvenției pentru anul 2025, în baza Legii nr. 34/1998 – ne informează Agenţia Județeană pentru Plăţi și Inspecţie Socială Dâmbovița printr-un comunicat de presă.

IMPORTANT! Solicitanții care au depus documentația de solicitare a subvenției de la bugetul de stat, pentru anul 2025, în termenul prevăzut la art. 3 alin. (1) din normele metodologice, respectiv până la data de 30 septembrie 2024, vor redepune documentația de solicitare a subvenției cu respectarea noilor prevederi ale normelor metodologice în vigoare la această dată.

Cuantumul lunar al subvenţiei care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată :
– maxim 1.000 de lei/persoană, pentru serviciile sociale cu cazare, cu excepţia adăposturilor de noapte;
– maxim 600 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum şi pentru adăposturile de noapte.

Cuantumul lunar al subvenţiei care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată din cadrul serviciilor sociale care au caracter secundar sau auxiliar, care se încadrează în prevederile art.38 alin.(5) din Legea asistenței sociale nr. 292/2011, cu modificările și completările ulterioare:
– maxim 400 de lei/persoană, pentru serviciile sociale cu cazare
– maxim 200 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare

Atenție! Cuantumurile mai sus menționate nu se cumulează în cazul serviciilor sociale acordate complementar, potrivit planului individualizat de acordare a serviciilor, întocmit potrivit prevederilor art.46 din Legea asistenţei sociale nr. 292/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Beneficiari eligibili:

Asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute în România, care îndeplinesc următoarele condiții de eligibilitate:

– administrează unităţi de asistenţă socială în cel puţin două judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti, sau administrează o unitate de asistenţă socială ai căror beneficiari provin din două sau mai multe judeţe, inclusiv municipiul Bucureşti şi care se încadrează în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum şi a regulamentelor – cadru de organizare şi funcţionare a serviciilor sociale, cu modificările şi completările ulterioare;

– sunt persoane juridice române de drept privat fără scop patrimonial, acreditate ca furnizori de servicii sociale, potrivit legii;

– deţin licenţă de funcţionare pentru serviciile sociale pentru care solicită subvenţie;

prin excepție de la aceste prevederi, pentru serviciile sociale care se încadrează în prevederile art.38 alin.(5) din Legea asistenței sociale nr.292/2011, cu modificările și completările ulterioare, și care nu dețin o licență de funcționare valabilă pentru perioada pentru care solicită subvenție de la bugetul de stat, solicitanții fac dovada deținerii autorizației de funcționare pentru activitatea care are caracter principal, conform prevederilor legale.

– solicită subvenţii în completarea resurselor financiare proprii.

Documentaţia de solicitare a subvenţiei se depune fie în format scris, pachet închis depus la agenţia judeţeană pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, în a cărei rază teritorială îşi are sediul asociația/fundația/cultul, fie electronic pe adresa de e-mail subventii_lg34@mmanpis.ro

Formularul electronic al cererii de solicitare a subvenției, în format editabil se poate descărca de pagina de Internet a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, respectiv a Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita

Dosarul trebuie să cuprindă:
– cererea de solicitare a subvenţiei, în original, potrivit modelului prevăzut în anexa nr.1 la HG nr. 1153/2001 (incluzând anexele A și B la cerere, respectiv fișa tehnică privind unitatea de asistență socială și datele privind bugetul unității de asistență socială), completată și asumată prin semnare, inclusiv prin semnătură electronică;
– ultimul bilanţ contabil înregistrat la direcţia generală a finanţelor publice judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, sau la administraţia financiară municipală, respectiv la administraţiile financiare ale sectoarelor municipiului Bucureşti;
– balanţa contabilă de verificare din luna anterioară termenului de depunere a documentaţiei;
– certificat de atestare fiscală emis de organul fiscal local şi central, în original, din care să rezulte că atât asociația/fundația/cultul cât şi unităţile de asistenţă socială pentru care solicită subvenţii, nu au datorii scadente;

„Prin urmare, în cazul în care asociația / fundația / cultul solicită subvenţii pentru unităţi de asistenţă socială / puncte de lucru cu personalitate juridică cu sediul în alte judeţe decât cel in care îşi are sediul asociația / fundația / cultul, în dosarul de solicitare a subvenţiei va trebui să existe şi certificat de atestare fiscală emis de organele locale din judeţele respective, în original.

Documentatia se transmite până la data de 30 octombrie 2024, ora 16:30 , în una dintre următoarele forme:
1. în pachet închis, la registratura Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dambovita;
2. electronic, către Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, pe adresa de email: subventii_lg34@mmanpis.ro.

În cazul transmiterii electronice a documentației de solicitare a subvenției, originalele documentelor prevăzute la lit. a) și d) vor fi prezentate la momentul evaluării în teren.

IMPORTANT ! Pentru a vizualiza alte informații relevante cu privire la:
– Informații cu privire la categoriile de cheltuieli eligibile;
– Informații privind categoriile de servicii sociale – care nu sunt eligibile pentru acordarea subvenției de la bugetul de stat;
– Instrucțiuni privind transmiterea electronică a documentației de solicitare, respectiv formularele necesare;
– Informații privind modalitatea de evaluare și selecție,

Va rugam accesati pagina de Internet a Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială, respectiv a Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Dambovita”, precizează AJPIS Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Pucioasa: Nu rata proiecția celui mai premiat film românesc al momentului! ENESCU, jupuit de viu

Publicat

pe

Pe 28 ianuarie 2025, de la ora 17:30, Centrul Cultural European Pucioasa prezintă protecția celui mai premiat film românesc al anului 2024 – „ENESCU, jupuit de viu”, în prezența regizorului Toma Enache, a unora dintre actori și a producătorului, care vor răspunde întrebărilor publicului.

„ENESCU, jupuit de viu” este singurul film românesc selectat în programul oficial al celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Jaipur, India (17 – 22 ianuarie 2025), în competiția pentru cel mai bun lungmetraj.

În țară, filmul a fost vizionat până acum de peste 25.000 de spectatori, în 54 de premiere de gală. Începând cu 25 ianuarie 2025, la Ateneul Român din București, va debuta seria de proiecții speciale dedicate aniversării a 70 de ani de la plecarea în stele a compozitorului George Enescu. Această serie va continua pe tot parcursul anului 2025, în toată țara și în întreaga lume, aducând un omagiu unuia dintre cei mai mari artiști români.

„Am avut parte de reacții extrem de puternice și sincere din partea spectatorilor, care nu doar că au fost emoționați de povestea de viață a lui Enescu, dar au simțit și nevoia de a discuta despre temele atinse în film. Reacțiile spectatorilor, atât la nivel local, cât și internațional, ne confirmă că am reușit să dăm naștere unei povești care rezonează profund cu experiențele și trăirile oamenilor de pretutindeni. Aceasta este, pentru noi, dovada clară că <ENESCU, jupuit de viu>, nu este doar un film, ci și o invitație la o discuție mai amplă despre pasiune și iubire, dar și despre artă și sacrificiu”, spune regizorul Toma Enache.

Angel Film Awards 2024, Monaco (Foto: Angel Film Awards)

„ENESCU, jupuit de viu” a reușit să ajungă la inima unui public divers, provocând nu doar o reacție emoțională, dar și o dorință de a căuta răspunsuri și de a-l înțelege mai bine pe omul și geniul Enescu. Succesul la festivaluri și premiile obținute sunt o recunoaștere a acestui impact.

Premiere și recunoașteri internaționale

De la lansarea sa, filmul a parcurs un traseu impresionant, astfel:

– Premiera mondială la a 17-a ediție a International Sound & Film Music Festival – ISFMF Croația, unde a câștigat trofeul pentru Cea mai bună muzică originală de film semnată de Sebastian Androne Nakanishi.
– Premiera americană la Los Angeles, în cadrul celei de-a 27-a ediții a ARPA International Film Festival, unde regizorul Toma Enache a fost distins cu premiul Outstanding Achievement in Filmmaking ( Realizari Remarcabile in Cinematografie).
– Premiat în Veneția, unde regizorului Toma Enache si lui Stefano Nicolao, cel care a semnat costumele, li s-a decernat „Premio Cultura”, in cadrul evenimentului cultural „Leoni, Gattopardi di Sicilia”, organizat sub patronajul Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților din Italia și al Consiliului Internațional al Dansului UNESCO.
– Premiera franceză la Monaco, unde filmul a câștigat Tofeul Angel Film Awards pentru Cel mai bun film.

Premii internaționale

Filmul a fost selectat și a câștigat peste 37 de premii la festivaluri de prestigiu, printre care:
– ARPA International Film Awards (Los Angeles)
– Angel Film Awards (Monaco)
– Festivalul Internațional de Film de la Girona (Spania)
– Festivalul Internațional de Film de la Salerno (Italia)
– Festivalul Internațional de Film – Premiile Afrodita de Aur (Cipru)
– Five Continents International Film Festival (Venezuela)
– Festivalul Rome Prisma Film Awards (Italia)
– Festivalul Internațional de Film de Artă de la Atena (Grecia)
– European Cinematography Awards (Olanda)
– Festivalul de Film de la Florența (Italia)
– Festivalul Internațional de Film BRIDGES, Corinthia Peloponnese  (Grecia)
– British Film Awards (Marea Britanie).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunitatea din Titu sărbătorește Mica Unire în Parcul Orășenesc

Publicat

pe

Primăria și Consiliul Local Titu invită comunitatea locală în Parcul Orășenesc, lângă bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, să sărbătorească 166 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri (1859). Vineri – 24 ianuarie 2025, de la ora 10:00.

Evenimentul este realizat cu sprijinul următoarele instituții cultural-educative:
– Biblioteca Orășenească Titu
– Casa de Cultură Titu
– Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu”
– Școala Gimnazială Nr. 2 Titu Târg
– Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
– Liceul Teoretic „Iancu C. Vissarion”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite