Connect with us

POLITIC

Comentarii la rece. Nicușor Dan, transformat într-o armă antiPSD

Publicat

pe

Interesat sondajul efectuat de Compania iData în Republica Moldova. Două teme, două răspunsuri și procente care se bat cap în cap. Intri în confuz. Aproape nu știi ce să crezi. Respondenții au bifat în sondaj că cele mai bune relații le are Republica Moldova cu România. Pe locul doi se situează Uniunea Europeană și Bruxellesul. Bravo. Bun. Acum vine surpriza. La întrebarea care sunt cei mai de încredere lideri politici mondiali răspunsul te lasă mască! Cine credeți că au ieșiți la sondaj? Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko! Tare, nu?


Urmăresc ceea ce se întâmplă acum la București, având ca punct de pornire Pasajul Unirii. Nicușor Dan, peste noapte, a devenit săgeata de foc a liberalilor. Primarul general al Capitalei parcă și-a pus pe el armament de Rambo și trage în PSD din toate pozițiile. Urmărind fenomenul politic, deduci ușor că liberalii sunt cei care îi furnizează armele lui Nicușor după care îi țin spatele. Bomba pregătită pentru a fi detonată și capabilă să electrizeze electoratul tăcut în această perioadă premergătoare alegerile parlamentare și prezidențiale este referendumul pe care edilul șef al Capitalei îl anunță și pe care și-l dorește, cel puțin declarativ, cu ardoare. Manevră ingenioasă, dacă vorbim de faptul că totul a plecat de la pasajul care trebuie musai reparat. Forțele de dreapta sunt angrenate în acest atac de… imagine prin care vor să scadă procentele de credibilitate ale social-democraților prinși acum în treburi mai mari, de campanie. Nici prin gând nu le trecea că o să mai apară o astfel de problemă ce trebuie gestionată rapid și cu mult tact! Acum, orice mișcare greșită contează și te poate costa.


Nici nu a inceput bine campanie electorală și dinspre Marea Neagră primim semne care ne înfioară oarecum. Provocă agitație. S-a dat alarma de două ori, iar avioanele de luptă s-au ridicat în aer pentru a intercepta țintele invizibile care se apropiau de granițele României. Deocamdată, nu s-a găsit o explicație despre cu ce ne-am confruntat de fapt. Drone spion, care s-au autodistrus în zbor, drone de luptă, atacuri cibernetice, simulări etc. Cert este că fenomenul repetabil a provocat rumoare. Astfel de „incursiuni” ciudate care apar taman acum când în România urmează să se declanșeze campania electorală te pun un pic pe gânduri. Cine ar avea de câștigat de pe urma rumorii instalate? Este perturbat, deturnat în vreun fel mesajul electoral?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița: Avem o echipă de parlamentari, formată din profesioniști

Publicat

pe

PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din țară, are pregătită, ca întotdeauna, o echipă de parlamentari profesionistă, devotată, garant al stabilității și democrației din România. Parlamentarii PSD au fost alături de comunitățile județului, de cetățenii din Dâmbovița, contribuind, prin inițiativele legislative, prin amendamente, interpelări, luării de poziții, la binele și dezvoltarea socio-economică.

„Am dovedit încă o dată unitate, viziune și soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții dâmbovițenilor și vom continua să luptăm, la fel ca până acum, pentru județul Dâmbovița! Avem o echipă omogenă de parlamentari, formată din profesioniști care au dovedit performanță în funcțiile publice pe care le-au ocupat până acum și suntem încrezători în misiunea de a face din județul nostru un pol de dezvoltare în Regiunea Sud-Muntenia”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Marian Țachianu, deputat: Agricultura are nevoie continuu de sprijin din partea statului

Publicat

pe

Deputat PSD de Dâmbovița Marian Țachianu

Agricultura este un segment important al economiei naționale care trebuie neapărat susținut. Vorbim despre un sector strategic, de siguranță națională și care aduce și plus valoare, în afară de stabilitate alimentară. Fermierii români s-au confruntat în ultimii ani cu o serie de probleme generate de secetă, de lipsa precipitațiilor, de căldura excesivă, la care s-au adăugat războiul din Ucraina și intrarea în țară a produselor agricole aduse la prețuri mici, punându-i în dificultate agricultorii români care nu au mai putut să își vândă cerealele la prețuri acceptabile, să-și poată acoperi costurile de producție și celelalte investiții. Crescătorii de animale, de asemenea, au fost nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat crizele apărute ca urmare a apariției unor boli care au decimat populațiile de porcine și ovine. Disperarea i-a adus în nenumărate rânduri pe crescătorii de oi în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra faptului că există pericolul, din cauza exigenței excesive a autorităților, să fie distrus un sector zootehnic important.

Deputatul PSD Marian Țachianu, aflat la sfârșitul mandatului său de parlamentar, a fost întotdeauna alături de fermierii români, de cei care trudesc pentru pâinea țării, implicându-se în rezolvarea unor situații limită.

„Știu cum se lucrează pământul, câte eforturi se depun pentru obținerea rezultatelor finale, adică a unei recolte bogate, suficientă pentru a asigura bunăstarea și siguranța alimentară. Au existat programe de finanțare în sectorul agricol, vegetal și zootehnic deosebit de importante. S-a pus accent pe atragerea tinerilor către agricultură, pentru deschiderea unor exploatații agricole noi și pentru modernizarea celor existente.

Guvernul Ciolacu a răspuns semnalelor trase de fermieri, de cei care simt pulsul pământului și nevoile sale. S-au acordat subvenții, sprijin pentru recoltele calamitate. De asemenea, programul rabla pentru tractoare, care are în vedere înnoirea parcului de utilaje agricole, este una dintre măsurile bune care au fost luate. Mai sunt însă multe de făcut.

Provocările în domeniul agricol apar continuu, există speranțe dar există și risc, eșec. Fermierii trebuie să fie în permanență pregătiți să facă față problemelor care apar. Din păcate, nu pot face asta singuri. Când situația o cere, este nevoie de implicare din partea factorilor de decizie – minister, agenții din domeniu, direcții. Agricultura este un domeniu viu, un organism care este ținut în viață prin profesionalism, prin mult efort, prin trudă continuă și, evident, cu dăruire. Nu poți face agricultură dacă nu ești atras, dedicat acestei activități”, crede deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite