POLITIC
Comentarii la rece. Mai ușor cu îndopatul electoratului! Îl intoxicați înainte de alegeri!
Am urmărit cu maximă atenție ce s-a întâmplat ieri, în Republica Moldova. Scrutinul electoral pentru alegerea președintelui țării și referendumul privind aderarea în Uniunea Europeană. Fluxurile de știri, uneori confuze. Date îmbârligate. Sondaje ciudate. Procente care se schimbau de la o clipă la alta. Ba creșteau pentru un candidat și, o oră mai târziu, scădeau. Regiunile Moldovei, împărțite din punct de vedere politic. Ca și la noi. Apare Maia Sandu și spune că în Moldova a acționat un grup criminal sprijinit de Moscova, care a cumpărat peste 300.000 de voturi. Rumoare în noapte! Votul celor care sunt împotriva aderării, mai mare decât al celor care vor în UE. Probabil Maia Sandu este fâstâcită. Nu este un semn bun pentru ea în fața cancelariilor europene. Lucrurile se schimbă spre dimineață. Vin voturile moldovenilor din Diaspora. Se modifică ușor rezultatul. Numărul celor care vor cu Europa crește. Pentru puțin timp îi depășește pe cei care vor mai aproape de Maica Rusie.
Nu este nimic sigur. O țară indecisă. Se pare că fraților de dincolo de Prut le place în Europa. Civilizația, democrația, prosperitatea, dar nu vor să îl supere prea mult nici pe Putin. Și, ca o curiozitate. În municipiul Bălți, orașul de baștină al câștigătoarei marelui trofeu al Festivalului Național „Crizantema de Aur” 2024, al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, după Chișinău, Alexandr Stianoglo, candidat pentru președinția Moldovei, a ieșit câștigător cu 35,15%, iar Maia Sandu a obținut 21,11%. Nici referendumul pro UE nu a stat mai bine. 70,58% s-au pronunțat împotriva modificării Constituției în vederea aderării la Uniunea Europeană. Doar 29,42% au spus da. Moldova este împărțită. Așa este când stai de prea mult timp sub influența Rusiei. Dar despre asta voi explica mai mult cu altă ocazie.
Unii candidați la președinția României au început să intoxice cetățeanul votant, scena publică, cu prea multe informații despre ceea ce vor să facă pentru țară. Pozează des, în diferite poziții. O anumită parte a presei, plătită gras desigur, aruncă valuri de petarde. Știri, informații, clipuri video. O furtună informațională care, cu siguranță, pe mulți români îi sperie și deja și-au deschis umbrelele. Vorbim despre simplitate, blândețe, despre lucruri și fapte mărețe, dar aceste concepte le inoculăm forțat, ceea ce denotă nesinceritate. Vorbim doar de un scenariu. Sfatul meu, lăsați-o mai domol până nu leșină electoratul de atâta îndopare! Și, sincer, pierdeți. Văd că procentele domoliților cresc. De ce?
Dâmboviţa
PSD Dâmbovița: Avem o echipă de parlamentari, formată din profesioniști
PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din țară, are pregătită, ca întotdeauna, o echipă de parlamentari profesionistă, devotată, garant al stabilității și democrației din România. Parlamentarii PSD au fost alături de comunitățile județului, de cetățenii din Dâmbovița, contribuind, prin inițiativele legislative, prin amendamente, interpelări, luării de poziții, la binele și dezvoltarea socio-economică.
„Am dovedit încă o dată unitate, viziune și soluții concrete pentru îmbunătățirea vieții dâmbovițenilor și vom continua să luptăm, la fel ca până acum, pentru județul Dâmbovița! Avem o echipă omogenă de parlamentari, formată din profesioniști care au dovedit performanță în funcțiile publice pe care le-au ocupat până acum și suntem încrezători în misiunea de a face din județul nostru un pol de dezvoltare în Regiunea Sud-Muntenia”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de conducerea PSD Dâmbovița.
Dâmboviţa
Marian Țachianu, deputat: Agricultura are nevoie continuu de sprijin din partea statului
Agricultura este un segment important al economiei naționale care trebuie neapărat susținut. Vorbim despre un sector strategic, de siguranță națională și care aduce și plus valoare, în afară de stabilitate alimentară. Fermierii români s-au confruntat în ultimii ani cu o serie de probleme generate de secetă, de lipsa precipitațiilor, de căldura excesivă, la care s-au adăugat războiul din Ucraina și intrarea în țară a produselor agricole aduse la prețuri mici, punându-i în dificultate agricultorii români care nu au mai putut să își vândă cerealele la prețuri acceptabile, să-și poată acoperi costurile de producție și celelalte investiții. Crescătorii de animale, de asemenea, au fost nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat crizele apărute ca urmare a apariției unor boli care au decimat populațiile de porcine și ovine. Disperarea i-a adus în nenumărate rânduri pe crescătorii de oi în fața Guvernului pentru a atrage atenția asupra faptului că există pericolul, din cauza exigenței excesive a autorităților, să fie distrus un sector zootehnic important.
Deputatul PSD Marian Țachianu, aflat la sfârșitul mandatului său de parlamentar, a fost întotdeauna alături de fermierii români, de cei care trudesc pentru pâinea țării, implicându-se în rezolvarea unor situații limită.
„Știu cum se lucrează pământul, câte eforturi se depun pentru obținerea rezultatelor finale, adică a unei recolte bogate, suficientă pentru a asigura bunăstarea și siguranța alimentară. Au existat programe de finanțare în sectorul agricol, vegetal și zootehnic deosebit de importante. S-a pus accent pe atragerea tinerilor către agricultură, pentru deschiderea unor exploatații agricole noi și pentru modernizarea celor existente.
Guvernul Ciolacu a răspuns semnalelor trase de fermieri, de cei care simt pulsul pământului și nevoile sale. S-au acordat subvenții, sprijin pentru recoltele calamitate. De asemenea, programul rabla pentru tractoare, care are în vedere înnoirea parcului de utilaje agricole, este una dintre măsurile bune care au fost luate. Mai sunt însă multe de făcut.
Provocările în domeniul agricol apar continuu, există speranțe dar există și risc, eșec. Fermierii trebuie să fie în permanență pregătiți să facă față problemelor care apar. Din păcate, nu pot face asta singuri. Când situația o cere, este nevoie de implicare din partea factorilor de decizie – minister, agenții din domeniu, direcții. Agricultura este un domeniu viu, un organism care este ținut în viață prin profesionalism, prin mult efort, prin trudă continuă și, evident, cu dăruire. Nu poți face agricultură dacă nu ești atras, dedicat acestei activități”, crede deputatul Marian Țachianu.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ALEGERIacum 2 zile
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
Dâmboviţaacum 23 de ore
Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei
-
ALEGERIacum 2 zile
Primar comuna Voinești: Românii s-au săturat de aroganța și miștocăreala lui Tudose
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ALEGERIacum 2 zile
PSD Dâmbovița a câștigat alegerile parlamentare în 75 de localități din județ