ACTUALITATE
Nuntă adevărată pentru cuplurile de aur din Runcu. Cu preoți, lăutari, invitați și multă voie bună!
Primarul comunei Runcu, Gheorghe Brebeanu, le-a organizat, astăzi – 27 octombrie 2024, consătenilor care au trecut de bariera celor 50 de ani de căsnicie o sărbătoare pe cinste, o adevărată nuntă de aur. Într-un local select, la umbra pădurii, aproape, aproape de Leaota, cu preoți, lăutari, invitați cât cuprinde, meniu excelent și multă voie bună.
Mai mult, Gheorghe Brebeanu a inclus în această petrecere, ca un supliment frumos, și ziua sa de naștere. Împlinește o frumoasă vârstă peste câteva zile, acum când a pornit pe drumul unui nou mandat de primar. Și, consultând statisticile, Gheorghe Brebeanu este unul dintre cei mai longeviv edili din județul Dâmbovița. Din 1992 până în 2000 a îndeplinit funcția de viceprimar, apoi a câștigat rând pe rând toate mandatele de primar. Ne spunea un cetățean prezent la eveniment că Brebeanu va conduce comuna Runcu cât o vrea el.
După oficierea slujbei religioase de către preoții parohi din comună, Gheorghe Brebeanu le-a înmânat celor zece cupluri de aur, generația 2024, diplome, flori, câte un coș cu diferite bunătăți și o recompensă in bani. La acest eveniment, au ținut să fie prezenți și parlamentarii PSD Carmen Holban și Titus Corlățean.
„Vrem să rămână în tradiția comunei noastre sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Este un lucru minunat să poți avea parte de înțelegere, de tihnă sufletească, de rezistență la bine și la rău o jumătate de secol. Sunteți un exemplu pentru noi toți, pentru tinerele generații. Ați înnobilat conceptul de familie. Vă urez la mulți ani. Să fiți sănătoși și să ne vedem și cu ocazia altor sărbători”, a fost mesajul transmis seniorilor de aur din Runcu de către primarul Gheorghe Brebeanu.
Edilul localității a mulțumit tuturor celor care l-au sprijinit în organizarea acestui eveniment, oameni de suflet, sponsori generoși, care au înțeles importanța momentului și au sărit în ajutorul administrației publice locale.
Câteva vorbe de suflet a dedicat cuplurilor de aur din Runcu și senatorul Titus Corlățean.
„E o zi de mare bucurie pentru mine ca și familist convins, soț, tată și bunic de doi nepoți. Este extraordinar de frumos să vedem aceste cupluri căsătorite de 50 de ani. Sunt un luptător pentru familie, așa cum o știm noi din Vechiul Testament, cea dintre un bărbat și o femeie. Vă felicit pentru faptul că, la bine și la greu, ați traversat viața împreună, cu dragoste, cu sprijin reciproc, pentru că altfel nu se poate.
Sunteți un bun exemplu pentru generațiile care urmează și vrem ca și noi să fim un exemplu pentru cei tineri. Provocările și riscurile în societatea contemporană sunt mari, în special pentru tineri. Este bine, cu înțelepciunea vieții , împreună, ca și soț și soție, să știți să ne transferați mai departe ceea ce este bun, sănătos, așa cum sunt români, creștini. Felicitări și la mulți ani”, a spus senatorul PSD Dâmbovița Titus Corlățean, în fața vârstnicilir de aur ai comunei Runcu.
Parlamentarul a transmis și edilului Gheorghe Brebeanu felicitări cu ocazia zilei de naștere. A spus senatorul Corlățean că Gheorghe Brebeanu este un primar veșnic tânăr, indiferent de numărul mandatelor obținute cu scoruri foarte solide, un primar care face cinste comunității și foarte apreciat de echipa PSD Dâmbovița. Le-a mai mărturisit Titus Corlățean celor de față că, în curând, va împlini și el 30 de ani de căsnicie, așa că, vine tare din urmă!
Deputata Carmen Holban le-a mărturisit bătrânilor sărbătoriți că a venit la Runcu de la Găești, unde a participat la o întâlnire care a avut că temă esențială tot familia, așa că a fost făcută o punte frumoasă între cele petrecute la Găești și „Nunta de Aur” de la Runcu.
„Familia are valoarea ei și noi dăm importanță familiei. Anii aceștia de experiență prin care ați trecut ar trebui să fie pentru noi un model și, de asemenea, pentru tinerii din familie un model, astfel încât viitorul nostru să fie întemeiat pe baze solide”, a spus Carmen Holban.
Deputata l-a felicitat pe primarul Gheorghe Brebeanu pentru modul excelent în care a condus comunitatea o perioadă așa de îndelungată, pentru realizările în plan investițional, alături de colegii săi din administrația publică locală.
ACTUALITATE
Au fost desemnați câștigătorii Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu”, ediția 2024
Juriul ediției 2024 a Bienalei Naționale de Artă „Gheorghe Petrașcu” a hotărât să premieze 6 lucrări, după cum urmează:
Secțiunea GRAFICĂ:
- Georgiana STĂNESCU-AFEMEI, Pulsul din adâncuri, acuarelă și pastel pe carton, 2023
- Ana OPRIȘOREANU, Oracol, acuarelă și tuș pe hârtie, 2024
- Ioanna DIMOSTHENOUS, Dor, cărbune, creion, acrilic, guașă și tuș pe hârtie, 2024
Secțiunea PICTURĂ
- Oana-Miriam OLTEANU, Putere, impasto acrilic pe pânză, 2022
- Mihaela CIUȘTEA, Reconstruction of a memory – Silence, tehnică mixtă pe pânză, 2023
- Diana Loredana PANTEA, Selene, ulei pe pânză, 2022
Conform regulamentului de participare, premiile se constituie în preț de achiziție. În concurs au fost înscrise anul acesta 162 de lucrări: 136 la secțiunea Pictură și 26 la secțiunea Grafică.
Festivitatea de premiere va avea loc, marți – 10 decembrie 2024, de la ora 13:00, la Muzeul de Istorie din Târgoviște.
Concursul a fost deschis membrilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi Republica Moldova, studenţilor (din ultimul an și masteranzilor) şi absolvenţilor Academiilor de Artă din România și Republica Moldova, care au putut participa cu cel mult două lucrări per persoană.
„Pictorul Gheorghe Petrașcu a ales să își stabilească atelierul la Târgoviște o perioadă considerabilă din viață (din anul 1923 până în 1943, când s-a îmbolnăvit și nu a mai putut lucra), atras de pitorescul și atmosfera patriarhală a orașului. Importanța și renumele de mare colorist al lui Gheorghe Petrașcu s-au conturat încă din timpul vieții, fapt care i-a permis să se dedice în special artei sale (pictura și gravura) și care, în perioada petrecută la Târgoviște – de altfel cea mai fertilă perioadă din punct de vedere al creației sale – a atins cel mai înalt grad de execuție, plasticitate și expresie, reprezentând maturitatea artistică a pictorului. Toți acești factori au făcut ca meritele artistice să-i fie recunoscute de către Academia Română care, pe 1 iunie 1936, îl alege membru, Gheorghe Petrașcu fiind primul pictor român academician. Astfel, prin numele pe care îl poartă, Bienala Națională de Artă „Gheorghe Petrașcu” încearcă să reînvie ambianța și fervoarea artistică pe care a avut-o Târgoviștea în perioada interbelică și în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Consiliul Județean Dâmboviţa.
ACTUALITATE
Titu: Antreprenorii își pot rezerva standuri la evenimentul „Magia Crăciunului”. Detalii aici!
Primăria Titu organizează, în perioada 19-21 decembrie, evenimentul „Magia Crăciunului”. În acest sens, antreprenorii din domeniul alimentar și non-alimentar (persoane fizice sau juridice) care doresc să participe cu standuri de produse trebuie să depună cerere de înscriere până în data de 6 decembrie 2024, inclusiv. Comercianții selectați vor fi anunțați în data de 9 decembrie, aceștia urmând să achite taxa de rezervare în zilele de 10 și 11 decembrie.
🔷 Formularul de înscriere poate fi completat la Primăria Orașului Titu sau poate fi descărcat accesând următorul link: https://storage.asista.ro/anunturi/operator/DB1037366733/Formular_inscriere_eveniment-4-1732634354.pdf
🔷 Documentele se pot depune la Prim ăria Orașului Titu sau online pe adresa de mail primariatitu@yahoo.com
🔷 Documente necesare:
– Certificat de înregistrare fiscală
– Copie CI
– Certificat constatator (ONRC, din care să rezulte obiectul de activitate autorizat)
– 5 fotografii reprezentative cu produsele pe care doresc să le comercializeze
– Avize: Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (produse alimentare)
– Certificat de conformitate, de garanție și / sau calitate ale produselor expuse și comercializate.
🔷 Activități acceptate
Produse nealimentare:
– obiecte decorative
– articole de vestimentație ( handmade / croșetate)
– bijuterii
– produse naturiste sau de îngrijire
– papetărie
– lumânări handmade
Produse alimentare:
– fast food, dulciuri
– mezeluri tradiționale ( cârnați, brânză, șuncă)
– siropuri, ceaiuri, miere
– băuturi calde ( ceai, vin fiert, ciocolată caldă)
– gogoși, clătite, popcorn, kürtos, hoț dog, turtă dulce
-
ACTUALITATEacum 2 zile
A fost inaugurat primul hotel de cinci stele din Dâmbovița. „Peștera Wellness & Spa”, emblemă a turismului montan!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Fotbalist din Dâmbovița a murit la 18 ani. Dumnezeu să-l odihnească!
-
ADMINISTRAŢIEacum 4 zile
DN71, Bâldana – Târgoviște: Au început lucrările de extindere la 4 benzi
-
ALEGERIacum 11 ore
Află aici senatorii și deputații care vor reprezenta județul Dâmbovița în legislatura 2024-2028!
-
ALEGERIacum o săptămână
Proces electoral foarte bine organizat la Nisa (Franța). În diaspora, votul durează trei zile
-
ALEGERIacum o săptămână
Apocalipsa politică de după primul tur…
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Moreni: Perioadă de înscriere la Cupa „Moș Crăciun” la înot. Detalii aici!
-
ACTUALITATEacum 4 zile
30 noiembrie 2024: Se deschide „Târgul de Crăciun” din municipiul Moreni