Connect with us

SOCIAL

Trei tineri din județul Teleorman, reținuți pentru braconaj

Publicat

pe

Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 30 de ani, din județul Teleorman, sunt cercetați penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj. Cei trei, în noaptea de 28 octombrie 2024, în jurul orei 01:00, au fost surprinși de polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei de la Secției Videle și cu paznicii de vânătoare din cadrul A.V.P.S. Lacul Bebului, pe un fond de vânătoare din județ. Erau într-un autoturism și aveau în portbagaj doi câini din rasa ogar.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a mașinii în care se aflau un tânăr de 16 ani, din orașul Videle, un bărbat de 21 de ani, din comuna Crevenicu, și un bărbat de 21 de ani, din comuna Mereni.

Au stabilit oamenii legii faptul că, în noaptea de 27 septembrie, pe același fond de vânătoare, cei trei tineri, folosindu-se de câini, au capturat cinci exemplare din specia iepure de câmp. A mai reieșit din cercetări că, la începutul lunii octombrie, bărbatul de 21 de ani, din comuna Crevenicu, împreună cu un alt bărbat de 30 de ani, din orașul Videle, au mers pe același fond de vânătoare și, cu ajutorul celor doi câini din rasa ogar, au vânat un exemplar din specia căprior.

În urma administrării probatoriului, față de cei trei braconieri a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Contabilul Primăriei Vișina a fost găsit spânzurat în podul casei

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găești

Contabilul Primăriei Vișina și-a pus capăt zilelor. Bărbatul de 46 de ani a fost găsit spânzurat în podul locuinței sale. Cel care a dat peste trupul neînsuflețit al sinucigașului a fost fratele acestuia.

Colegii din cadrul administrației publice locale Vișina au rămas ca de piatră la auzul acestei vești. Nimeni nu își explică de ce bărbatul a recurs la acest gest, care au fost problemele care l-au determinat să ia o astfel de decizie.

Jean Istrate, primarul comunei Vișina, de dimineață, a vorbit cu contabilul la telefon. Acesta i-ar fi spus edilului că are ceva de rezolvat și că mai întârzie la serviciu. Apoi nu s-a mai știut nimic despre el. Familia, apropiații l-au căutat, dar nu au reușit să dea de el. Fratele său, având probabil un semn, s-a urcat în podul casei unde l-a găsit spânzurat.

Polițiștii au demarat cercetările în acest caz, încercând să afle care au fost cauzele care l-au condus pe bărbatul de 46 de ani să își pună capăt zilelor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

SOCIAL

”Răspundem cu suflet vârstnicilor singuri!”, campanie umanitară lansată de Fundația Regală Margareta

Publicat

pe

Peste 4.000 de vârstnici din România, care se confruntă cu lipsa resurselor, izolarea sau marginalizarea, contează pe sprijinul Fundației Regale Margareta, nu doar în perioada Sărbătorilor, ci în fiecare lună a anului.

Pentru ei, Fundația Regală a lansat Campania „Răspundem cu suflet vârstnicilor singuri!” și invită firmele să contribuie până la 31 decembrie cu 20% din impozitul pe profit pentru anul 2024, prin semnarea unui contract de sponsorizare. Suma disponibilă pentru sponsorizare poate fi calculată pe www.sponsorizez.ro.

De asemenea, persoanele fizice pot face o donație prin SMS cu textul SINGUR la 8844, pentru a contribui cu 2 Euro lunar în susținerea seniorilor vulnerabili.

În România, populația rezidentă de seniori cu vârsta de 65 de ani și peste depășește 3,8 milioane de persoane. Provocările vârstei vin la pachet și cu singurătatea, întrucât 1,35 milioane dintre seniori locuiesc singuri.

În 2024, Fundația Regală Margareta a României, prin implicarea companiilor și a persoanelor fizice donatoare, a sprijinit 4.000 de seniori și a oferit grant-uri pentru 27 de ONG-uri din România care, prin serviciile sociale locale, au răspuns diverselor nevoi ale vârstnicilor din comunitățile lor.

Persoanele vârstnice au beneficiat de:

  • ajutor material – tichete sociale, produse alimentare, igienice și sanitare sau paramedicale, bunuri de necesitate
  • sprijin practic – îngrijire sau menaj la domiciliu, livrarea cumpărăturilor sau a medicamentelor acasă,
  • consiliere socială și îndrumare către servicii de suport accesibile în comunitate
  • susținere emoțională, prin activități de socializare, servicii de alinare a singurătății sau consiliere psihologică
  • soluții pentru îmbătrânire activă, prin voluntariat în centre de zi pentru copii sau incluziune digitală.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite