Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Modernizarea Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște continuă. Au intrat în reabilitare Corpul Administrativ și Secția de Recuperare

Publicat

pe

Programul demarat, cu mai bine de patru ani în urmă, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, aflat acum la cel de-al doilea mandat în această funcție, de dezvoltare a infrastructurii medicale din Dâmbovița continuă în forță. Luăm acum ca reper doar Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde proiectele de modernizare și dotare cu echipamente medicale performante sunt semnificative. Deja au fost date în folosință Secția Cardiologie, reabilitată modernizată, extinsă și dotată cu un angiograf de ultima generație, echipament medical care nu a existat niciodată în inventarul spitalului târgoviștean, și Ambulatoriul de specialitate, construit de la zero, compartimentat conform normelor medicale și dotat cu tot ceea ce este de trebuință desfășurării unor investigații medicale.

Astăzi – 15 noiembrie 2024, au demarat lucrările de reabilitare și modernizare a Corpului Administrativ din incinta Spitalului județean de urgență din Târgoviște și a Secției de Recuperare. După cum a precizat președintele Corneliu Ștefan, cele două proiecte au fost elaborate și susținute de Consiliul Județean Dâmbovița, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Valoarea totală a investiților se ridică la 10 milioane de lei. Consiliul Județean Dâmbovița asigură o cotă de cofinanțare, prin Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

„În afară de aceste obiective deosebit de importante, mai avem, tot prin PNRR, și alte proiecte privind reabilitarea clădirilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență. În perioada următoare, vor începe lucrările de reabilitare și modernizare la Secția Externă de Pediatrie de la Gura Ocniței, aflată tot în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Am semnat deja contractul de execuție, suntem la faza finală a proiectului tehnic și așteptăm constructorul să declanșeze lucrările. Sunt proiecte importante și, așa cum am spus acum 4 ani, prioritatea zero a noastră, a celor aflați la conducerea Consiliului Județean, a fost și va rămâne sănătatea dâmbovițenilor”, a precizat președintele CJD – Corneliu Ștefan.

Valoarea totală a proiectelor implementate în ultimii 4 ani la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este de peste 150 milioane de lei.

Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, prezent și el pe noul șantier deschis la Spitalul Județean de Urgență, și-a început discursul cu o mulțumire adresată președintelui Consiliului Județean Dâmbovița pentru faptul că investește în instituțiile medicale, că are ca principal obiectiv punerea la punct a unităților ce au ca scop asigurarea sănătății dâmbovițenilor.

„Toate intervențiile care se fac aici sunt fără de precedent. Ați făcut, domnule președinte, o trecere în revistă a proiectelor. Vorbim de sumă foarte importantă: 150 de milioane de lei. Și eu am numărat vreo 10 proiecte, dacă ținem cont și de dotarea laboratoarelor, ceea ce face din această perioadă cea mai importantă pe care o cunoște Târgoviștea la capitolul investiții. Iar acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mulțumesc și personalului medical pentru ceea ce face pentru cetățenii din județul Dâmbovița. Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște este deja adus la standarde înalte de calitate”, a declarat Cristian Daniel Stan.

A mai vorbit apoi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, despre încă o investiție importantă care va prinde contur la Târgoviște, în următorii ani, investiție care face parte tot din pachetul „prioritate zero” al președintelui Corneliu Ștefan. La Târgoviște, în locul fostei secții de Boli Infecțioase din inima municipiului, va fi construit un modern spital de pediatrie.

„Consiliul Județean Dâmbovița este pregătit pentru implementarea acestui proiect. Am finalizat studiul de fezabilitate, suntem la ultimele avize. Spitalul de Pediatrie din Târgoviște este un proiect important pe care noi ni l-am asumat”, a adăugat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Cristian Daniel Stan a ținut să vină cu o completare de tip superlativ administrativ-politic. A spus primarul municipiului că spitalul de pediatrie care va fi edificat la Târgoviște va reprezenta cea mai importantă investiție realizată în județul Dâmbovița în ultimii 30 de ani.

Astăzi, la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, s-au mai aflat alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, de primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, și de conducerea unității medicale – manager Silviana Marin și directorul medical – Ioana Radu: vicepreședinții CJD – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul general Dănuț Popa, deputata Carmen Holban, viceprimarii Târgoviștei și alți reprezentanți ai administrației publice locale și județene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Modulele digitale de colectare a deșeurilor devin operaționale luni, 17 martie 2025. Detalii importante aici!

Publicat

pe

Atenție, târgovișteni! De luni – 17 martie 2025, devin operaționale noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea vor putea fi accesate, timp de o lună, fără cartelă – a anunțat primarul Daniel Cristian Stan. Măsura a fost luată pentru a le da timp cetățenilor să se obișnuiască cu noul sistem.

„Este foarte important să utilizăm cum trebuie aceste insule ecologice. Nu vreau să avem nemulțumiri. În situația în care insula ecologică, din diferite motive, nu funcționează, avem container de rezervă în fiecare zonă, astfel încât deșeul să fie aruncat acolo.

Lăsarea deșeurilor lângă insula ecologică sau în altă zonă reprezintă o contravenție care, în baza legislației de mediu, se sancționează cu amendă de peste 5.000 de lei pentru persoanele fizice. Mai mult decât atât, colectarea selectivă a deșeurilor, punerea separată pe fracții reprezintă o altă obligație prevăzută de lege, sancțiunea fiind asemănătoare.

Este până la urmă un exercițiu de voință și trebuie să schimbăm puțin mentalitatea. Asta trebuie să înțelegem. În situația în care vom continua să amestecăm categoriile de deșeuri, vom ajunge să plătim sume foarte mari cu titlu de sancțiune. Deja se plătește taxa pe economia circulară”, a explicat primarul Daniel Cristian Stan.

Atenție! Insulele ecologice digitalizate sunt în mare parte monitorizate video, iar celelate urmează. De asemenea, vor exista echipe de la Poliția Locală care vor patrula în municipiu cu scopul de a verifica modul cum sunt utilizate.

„Pe fiecare insulă va fi inscripționat numărul de telefon unde se poate suna dacă sunt probleme, dar și regimul sancționator. Sunt 30 de zile în care oamenii să intre în posesia cartelei de acces, fie de la asociația de proprietari, fie de la Primărie. Să sperăm că vom da un exemplu de bune practici, deși sunt convins că, în prima fază, vor fi probleme”, a mai spus edilul.

Cât privește situațiile în care asociația de proprietari condiționează eliberarea cartelei de acces la containerele pentru deșeuri, persoanele în cauză pot apela la administrația publică locală, care are posibilitatea să elibereze, gratuit, oricâte cartele va fi nevoie – a punctat primarul Daniel Cristian Stan, care a ținut, de asemenea, să precizeze că nu se plătește nimic în plus pentru aceste insule ecologice digitalizate, contrar zvonurilor lansate de diverși „binevoitori”.

„Nu există condiționalități. Doar obligația de a colecta deșeurile selectiv și de a le depune acolo unde trebuie”, a declarat primarul municipiului Târgoviște.

De reținut și faptul că municipalitatea are în implementare un al doilea proiect de montare insule ecologice digitalizate, astfel că, până la finalul anului, nu vor mai exista zone neacoperite în Târgoviște.

Insulele ecologice digitalizate din Târgoviște cuprind cinci module, pentru următoarele categorii de deșeuri:
biodegradabile (exemplu: legume, fructe, zaț de cafea, pliculețe de ceai etc.)
reziduale (deșeuri de igienă personală, scutece, deșeuri de plastic nereciclabile etc.)
plastic și metal (ambalaje din plastic – curate, pet-uri, doze de sucuri și alte băuturi etc.)
hârtie și carton (reviste, ziare, cărți, ambalaje de hârtie și carton – curate etc.)
sticlă (recipiente din sticlă, nu pet-uri etc.)

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Școlile din Răcari prinse în ample lucrări de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Instituțiile de învățământ aflate pe teritoriul orașului Răcari au reprezentat în permanență o prioritate pentru primarul Marius Caravețeanu, adept al educației, al pregătirii în condiții optime, civilizate, pentru ziua de mâine, a tinerilor, a celor care trebuie să preia ștafeta menținerii și dezvoltării comunității după regulile moderne, europene.

Printr-un proiect cu fonduri europene obținute prin Programul Regional Sud-Muntenia 2021-2027, la Școala Gimnazială din Răcari se desfășoară ample lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare. Valoarea investiției este de 16.984.394,90 lei, fără TVA. Lucrările au ca termen de finalizare 7 luni. Proiectul prevede reabilitare și extindere școală, bibliotecă, sală de sport, teren de sport exterior. De asemenea, va fi amenajată curtea și refăcut gardul împrejmuitor.

Tot cu finanțare obținută prin Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027 va fi reabilitată, extinsă, modernizată și echipată ca la carte și Școala Gimnazială din cartierul Colacu. Valoarea contractului este de 13.661.207,95 lei fără T.V.A. Termenul de execuție este de 8 luni. Lucrările prevăd reabilitare și extinderea corpului nou și a celui vechi, edificarea unei săli de sport, teren exterior pentru practicarea activităților sportive, realizarea unei cabine poartă, reamenajarea curții instituției școlare și execuția unui gard împrejmuitor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite