Connect with us

ACTUALITATE

„Gala Cercetării” 2024 la Universitatea Valahia din Târgoviște, un model de apreciere a studiului și performanței

Publicat

pe

Universitatea „Valahia” din Târgoviște, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din România, renumită pentru baza materială și științifică de care dispune, prin campusul universitar, printre cele mai moderne din țară, și, în mod deosebit, pentru actul educațional și de cercetare care se consumă aici, a organizat, în premieră, Gala Cercetării 2024.

Pe parcursul a trei zile, exceptând evenimentul de deschidere, cu alocuțiuni, acordări de premii, distincții și întreg complexul protocolar, vor fi ținute sesiuni științifice, de promovare a rezultatelor obținute în cadrul Universității Valahia. Vor mai fi organizate expoziții tehnice, standuri de prezentare, ateliere interactive, tururi prin campusul universitar, prezentare a unor teme de cercetare etc.

 

Gala de Cercetare 2024 a Universității Valahia din Târgoviște a fost deschisă de rectorul instituției – profesor Ioan Corneliu Sălișteanu. Acesta a mulțumit cadrelor didactice, cercetătorilor și studenților de la „Valahia”, datorită cărora Universitatea din Târgoviște are acum vizibilitate națională și internațională. A mai spus rectorul Ioan Corneliu Sălișteanu că rezultatele obținute pe toate planurile de Universitatea Valahia se datorează și colaboratorilor și partenerilor din mediul privat, dar, în mod deosebit, celor din administrația publică locală și județeană, respectiv: Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște. Politicos ca întotdeauna, rectorul Ioan Corneliu Sălișteanu a mulțumit și reprezentanților presei care au fost mereu aproape de Universitatea „Valahia” din Târgoviște și au reflectat obiectiv activitatea instituției de învățământ superior.

A urmat la cuvânt Bogdan Gruia Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării. Oaspetele a apreciat deschis tot ceea ce s-a realizat la Universitatea Valahia din Târgoviște, rezultatele obținute și buna colaborare pe care o are instituția de învățământ superior cu administrația publică locală, județeană și cu cea centrală, având ca priorități de bază dezvoltarea bazei didactice și pregătirea și formarea unor cadre specializate, calificate, în varii domenii de activitate.

A vorbit ministrul Digitalizării despre cele aproximativ 80 de proiecte prin Programul de Redresare și Reziliență (PNRR) și despre cele 20 cu finanțare prin fondurile structurale și de coeziune. Ministrul vrea ca rezultatele cercetării și inovării să treacă de ușa laboratoarelor și centrelor experimentale ale instituțiilor de învățământ superior. A mai mărturisit Bogdan Gruia Ivan că își amintește că primul contract pe care l-a semnat ca ministru al Digitalizării și Inovării cu o administrație publică județeană a fost cel de la Dâmbovița, semnat cu președintele Corneliu Ștefan. Contractul a avut în vedere crearea de hub-uri de dezvoltare digitală. Peste 40 de comunități din județul Dâmbovița au primit finanțare pentru a crea aceste hub-uri de inovare digitală. A spus ministrul că, de acolo, din lumea satului, putem să îi alegem pe acei tineri care pot veni în universitate pentru a face performanță.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, completându-l pe ministrul Digitalizării care a amintit despre hub-ul de dezvoltare digitală din Dâmbovița, a spus că, astăzi, 26 de biblioteci din județ au beneficiat de dotarea asigurată prin acest program. A mai precizat președintele Corneliu Ștefan că își dorește ca Universitatea Valahia din Târgoviște să prindă toate proiectele de interes, să atragă, prin programele guvernamentale, cât mai multe fonduri către universitate.

„Consiliul Județean Dâmbovița a fost și va fi un susținător în realizarea proiectelor ce vizează încrederea în mediul academic dâmbovițean, cu atât mai mult cu cât recunoaște rolul pe care Universitatea Valahia îl are în județul nostru din 1992 până astăzi. Suntem susținătorii necondiționați pentru proiectele dumneavoastră. Am dezvoltat la nivelul CJD programul de intership și avem în fiecare an studenți care vin din cadrul Universității Valahia la Consiliul Județean pentru a deprinde tainele administrației publice locale și județene. Tot la capitolul digitalizare am semnat un acord împreună cu Universitatea Valahia pentru înființarea la Parcul Industrial Priboiu a unui Parc IT. Sunt convins că vom reuși transformarea Parcului Industrial de la Priboiu într-un parc IT deosebit de important pentru toată regiunea de sud a României. Pregătim împreună cu Universitarea Valahia un alt proiect inovativ prin care vom putea privi, împreună, starea de viabilitate a drumurilor județene. Astfel, vom putea găsi în timp real soluții pentru tot ce înseamnă drumuri județene din Dâmbovița”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Conf. univ. dr. Claudia Gilia, președintele Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște, a spus la „Gală” că cercetarea științifică este forța care mișcă lumea înainte.

„Prin eforturile dumneavoastră, stimați colegi și studenți, contribuim nu doar la progresul științei, ci și la dezvoltarea economică și socială a comunității noastre. Universitatea „Valahia” din Târgoviște are toate atuurile pentru a deveni un lider regional în acest domeniu. Are laboratoare moderne, o echipă tânără, talentată și dedicată, și, cel mai important, o conducere care susține cu hotărâre inovația și excelența.

Astăzi, recunoaștem munca dumneavoastră, pasiunea și orele nesfârșite petrecute în biblioteci, laboratoare sau în fața calculatoarelor. Fiecare proiect de cercetare, fiecare rezultat obținut, ne apropie de un viitor mai bun. Studenți și profesori deopotrivă, sunteți exemple de determinare și profesionalism. Vă mulțumim pentru tot ce faceți”, a transmis Claudia Gilia, președinte al Senatului Universității Valahia din Târgoviște.

La acest eveniment universitar deosebit, am remarcat prezența în sală, printre profesori, cercetători și studenți, a deputatul PSD Radu Popa, a președintelui Administrației Fondului de Mediu – Laurențiu Neculaescu, a preotului vicar eparhial Ionuț Ghibanu, a inspectorului școlar general Valentin Stancu, a directorului Casei Corpului Didactic – Monica Ilie și a altor reprezentanți din administrația publică locală și județeană.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

CNAIR: Nu se fac exproprieri pentru DN71, Târgoviște – Sinaia, în baza notificărilor trimise

Publicat

pe

Foto arhivă

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, s-a implicat pentru lămurirea situației cauzată de comunicarea defectuoasă a celor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la proiectul de modernizare a DN71, tronsonul Târgoviște – Sinaia, și exproprierile care se preconizează.

„De câteva zile le solicităm celor implicați să ne dea explicații pentru adresele seci și imperative, trimise în teritoriu, iar astăzi cei de la CNAIR au venit cu o postare oficială, care are rolul de a liniști cetățenii alarmați de eventuale exproprieri, comunicate brutal și fără explicații de cei de la Direcția Generală Implementare Proiecte.

Tot astăzi am stabilit cu dl secretar de stat Ionuț Săvoiu, să avem un dialog mult mai strâns pe acest subiect, cu scopul clar de a asigura locuitorilor din Pucioasa, și nu numai, acces permanent și în timp real la toate informațiile utile în legătură cu această investiție, pentru că terenurile afectate vor fi mult mai puține decât cele stabilite inițial și fără implicații majore, cel puțin la nivelul orașului nostru”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Cât privește anunțul oficial, de astăzi – 20 ianuarie 2025, al CNAIR, la care face referire edilul, îl publicăm integral.

În urma reverificării anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024 privind expropierile aferente modernizării DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia s-au identificat o serie de aspecte care nu țin cont de realitatea din teren.

În baza prevederilor legale și contractuale, am solicitat antreprenorului și proiectantului urgentarea finalizării Proiectului Tehnic adaptat situației din teren, în vederea modificării documentației de expropiere astfel încât să poată fi elaborat în cel mai scurt timp un nou proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024.

Această revizuire a proiectului va avea ca efect modificarea limitei de expropiere și a anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024. Situația vizează imobile identificate în zona intravilană a Unităților Administrativ – Teritoriale Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița și Moroeni, unde există imobile sau arii protejate de legislația din domeniul conservării patrimoniului cultural național.

Ca atare, o serie de imobile din mai multe localități aflate pe traseu nu vor mai fi expropriate, iar proiectantul trebuie să găsească soluții de modernizare a DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia fără afectarea acestor imobile.

Nu se va interveni asupra imobilelor în cauză, ca urmare a notificărilor transmise în baza HG1588/2024, iar prin noua HG aceste imobile de patrimoniu vor fi excluse de pe lista de exproprieri.

Pentru mai multe amănunte:
SDN Târgoviște
Inginer Topliceanu Georgiana
Tel: ‪0723.890.660‬
Email:topliceanu_andreea@yahoo.com

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Falși angajați la bancă îi păcălesc pe români! Nu-ți transfera banii în contul indicat ca fiind sigur!

Publicat

pe

De

Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii îi avertizează pe români că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri de înșelăciune prin tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de telefon din rețeaua națională de telefonie (pot fi numere de telefon compromise care aparțin unor instituții bancare), contactează cetățenii, pretinzându-se angajați ai băncilor – se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

„În cadrul apelurilor, aceștia afirmă că victimele ar fi solicitat un împrumut și le cer să dezvăluie informații personale sensibile. Ulterior, apelul este redirecționat către o altă persoană care se recomandă ca fiind din partea Poliției și le solicită victimelor să transfere bani într-un „cont sigur”, pentru a proteja fondurile. Această metodă a dus la pierderea unor sume mari de bani de către cetățenii de bună credință.

La nivelul României, au fost înregistrate dosare penale ca urmare a faptului că persoanele vătămate au dat curs și ultimei solicitări de transfer al banilor în contul „sigur”, iar din acel moment au pierdut controlul asupra fondurilor personale.

Aceasta este o formă de fraudă bazată pe tehnica de „spoofing”, prin care autorii falsifică informațiile de identificare pentru a se da drept o sursă de încredere (bănci, autorități), cu scopul de a înșela victimele (cetățenii de bună credință)”, ne informează polițiștii.

Recomandări pentru protecția cetățenilor:
• Nu răspundeți apelurilor telefonice nesolicitate, care vă cer informații sensibile sau transferuri de bani.
• Verificați orice informație primită prin canale oficiale, contactând direct instituțiile implicate.
• Nu transferați bani în conturi neoficiale sau suspecte!
• Dacă aveți suspiciuni, contactați imediat autoritățile competente (poliție, bancă etc.).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite