ADMINISTRAŢIE
Primăria Corbii Mari construiește un centru modern pentru colectarea deșeurilor, altele decât cele menajere
Ionuț Bănică – primarul comunei Corbii Mari, din județul Dâmbovița, a semnat, ieri – 28 noiembrie 2024, contractul de execuție pentru construirea unui centru de colectare prin aport voluntar. Este vorba despre un spațiu unde fiecare locuitor să poată duce gratuit deșeurile din gospodărie, altele decât cele ridicate în prezent de către operatorul de salubritate. Proiectul se ridică la 4,5 milioane de lei, finanțare accesată prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
Odată finalizată această investiție, se rezolvă practic o problemă stringentă la nivelul localității, respectiv colectarea eficientă a deșeurilor, pe următoarele categorii: moloz, deșeuri construcții diverse, deșeuri grădină, metal, anvelope, sticlă, lemn mobilier, plastic, hârtie carton, obiecte uz casnic mari, electrice/electronice mici, textile și deșeuri periculoase.
„Proiectul este un pas uriaș către modernizare și educație în ceea ce privește salubrizarea în comuna Corbii Mari. Știți bine că am făcut nenumărate apeluri către cetățeni la responsabilitate în acest sens. Nu mai vorbesc despre eforturile, acțiunile și măsurile repetate pe care le-am luat tocmai pentru a avea o comună curată. Sunt lucruri care ne-au costat și timp și bani și pe care le puteam evita dacă, repet, deșeurile erau selectate așa cum se cuvine, în spațiile special amenajate”, ne-a declarat primarul Ionuț Bănică.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Voinești a transformat o clădire istorică într-o bijuterie a comunei
Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanelor Voinești și Poliția Locală nu vor mai funcționa în Primărie, ci peste stradă, într-o clădire emblematică pentru Valea Dâmboviței, nu doar pentru comună, un imobil construit în anii 1930 și care a fost supus unor ample lucrări de reabilitare și modernizare, recepționate în luna decembrie 2024.
Îl felicităm pe primarul Dănuț Gabriel Sandu pentru că a păstrat arhitectura originală a construcției pe care sătenii o știu drept fosta Jandarmerie. Rezultatul obținut la finalizarea proiectului este unul care a meritat tot efortul. Clădirea este astăzi o bijuterie, exact așa cum și-a dorit edilul. De altfel, Dănuț Gabriel Sandu are un motto demn de reținut: „Nimic construit cu atâta trudă de înaintașii noștri nu trebuie să rămână în paragină”.
Urmează acum mobilarea încăperilor. „Ordonanța trenuleț” încurcă un pic lucrurile, dar, așa cum îl cunoaștem noi pe primarul Dănuț Gabriel Sandu, sigur va găsi o soluție pentru a putea face achiziția. Proiectul de restaurare și modernizare a costat aproximativ 1,5 milioane de lei, jumătate din această sumă fiind suportată din bugetul localității. Diferența a fost obținută de la Administrația Fondului de Mediu.
ADMINISTRAŢIE
Primăria Ploiești demolează terasele construite ilegal pe domeniul public
Mihai Polițeanu, actualul primar al municipiului Ploiești, a anunțat în prima zi lucrătoare a acestui an că administrația publică locală va desființa toate terasele construite ilegal în oraș și iată că se întâmplă! Prima zonă vizată: Halele Centrale, o clădire monument istoric înscrisă în patrimoniul cultural național al României. Odată ce au fost notificați, patru din cei cinci proprietari s-au conformat și au început să-și demoleze singuri construcțiile.
„Le mulțumesc pentru asta. Nu-i cunosc, nu am nimic personal cu ei, dar trebuie aplicată legea. În același timp, le atrag atenția că trebuie să aducă locurile la starea inițială. Orașul a ajuns să arate ca un ghetou și pentru că fiecare a construit ce a vrut și cum a vrut pe unde a nimerit sau i-a convenit”, este mesajul edilului.
În cazul terasei unde nu s-a început încă demolarea pe cont propriu, va veni Primăria cu buldozerul, iar proprietarul va plăti factura aferentă. Precizăm că administrația publică locală efectuează în această perioadă, prin Poliția Locală, un inventar al tuturor construcțiilor edificate ilegal pe domeniul public și va aplica același tratament, nediscriminatoriu, în toate situațiile identificate.
„Consider că procedura de intrare în legalitate nu mai este o opțiune pentru construcțiile ilegale făcute pe domeniul public (construiesc ceva ilegal, iau o amendă și apoi cer să devină legală). Soluția este desființarea lor și apoi, dacă e cazul, revenirea cu un proiect avizat de urbaniști care să corespundă legii și standardelor unui oraș modern din Uniunea Europeană.
Îi îndemn pe proprietarii care știu că au făcut aceste lucruri în trecut, să repari singuri, să nu aștepte să-i identifice Poliția Locală. Și sunt convins că, în cele din urmă, și ei și toți știm că asta e calea de urmat și că au de câștigat mai mult dacă terasele din Ploiești trec de stadiul de „bombe” ilegale”, a mai spus primarul Mihai Polițeanu.
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Două mașini s-au făcut praf la intrare în Târgoviște, pe Calea București
-
Argeșacum 4 zile
Două case s-au făcut scrum azi-noapte în județul Argeș
-
Dâmboviţaacum 4 zile
Un bărbat din Lăculețe, județul Dâmbovița, își duce traiul într-o troiță în mijlocul pădurii
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Șoferiță băută, implicată într-un accident rutier în Dărmănești
-
Argeșacum 4 zile
Trei răniți într-un accident rutier în Țițești, Argeș. Șoferul vinovat era băut
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Primăria Târgoviște subvenționează taxa de habitat. Populația va plăti 35 de lei, nu 62 de lei
-
SOCIALacum 2 zile
Bătrân de 90 de ani, găsit decedat într-o casă cuprinsă de foc!
-
Argeșacum 3 zile
Polițist din Câmpulung a produs un accident rutier și a fugit de la locul faptei