Connect with us

ACTUALITATE

12 decembrie 2024: Atelier de mobilizare comunitară, organizat la Târgoviște

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița informează persoanele interesate să devină antreprenori în domeniul social că, joi – 12 decembrie 2024, va avea loc, în sala de conferințe a Hotelului Nova din Târgoviște (Str. Arsenalului, nr. 14), începând cu ora 10:00, un atelier de mobilizare comunitară în cadrul Proiectului IMPACT, care le oferă șansa de a-și transforma visul în realitate.

Pre-înscrierea se face completând formularul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe2oIxrWqb04AbWpf6OdYU3NR_7nXGmvHlDc0mOIhls4P5iLg/viewform?pli=1

Proiectul ”IMPACT – Implică-te în comunitatea ta prin antreprenoriat social” își propune să promoveze antreprenoriatul social și oportunitățile în domeniul economiei sociale din Regiunea Sud-Muntenia.

Oportunitățile oferite:
✅ 75.000 EUR nerambursabili pentru afacerea ta
✅ Cursuri și diploma de antreprenor în economia socială
✅ Mentorat pentru înființarea unei întreprinderi sociale
✅ Sprijin pentru implementarea planului de afaceri și dezvoltarea unei afaceri sustenabile

Condiții de participare:
– Candidatul face parte din categoria de grup țintă vizată de proiect: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă între 30 si 35 de ani neîmpliniți, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.
– Candidatul are domiciliul într-unul din județele din regiunea de implementare: Sud Muntenia (IL, PH, DB, AG, CL, GR)
– Candidatul intenționează să înființeze o întreprindere socială în mediul urban, în regiunea de implementare (SM).
– Candidatul are minim studii medii, cu sau fără diploma de bacalaureat (condiție obligatorie pentru participarea la cursul de Antreprenor în economia socială).
– Candidatul nu a mai participat la un alt curs de Antreprenor în economia socială cofinanțat din fonduri nerambursabile.
– Candidatul nu este inclus în grupul țintă al altui proiect PEO SES urban.
– Candidatul este de acord cu utilizarea și prelucrarea datelor personale furnizate prin documentele de înscriere

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

CNAIR: Nu se fac exproprieri pentru DN71, Târgoviște – Sinaia, în baza notificărilor trimise

Publicat

pe

Foto arhivă

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, s-a implicat pentru lămurirea situației cauzată de comunicarea defectuoasă a celor din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu privire la proiectul de modernizare a DN71, tronsonul Târgoviște – Sinaia, și exproprierile care se preconizează.

„De câteva zile le solicităm celor implicați să ne dea explicații pentru adresele seci și imperative, trimise în teritoriu, iar astăzi cei de la CNAIR au venit cu o postare oficială, care are rolul de a liniști cetățenii alarmați de eventuale exproprieri, comunicate brutal și fără explicații de cei de la Direcția Generală Implementare Proiecte.

Tot astăzi am stabilit cu dl secretar de stat Ionuț Săvoiu, să avem un dialog mult mai strâns pe acest subiect, cu scopul clar de a asigura locuitorilor din Pucioasa, și nu numai, acces permanent și în timp real la toate informațiile utile în legătură cu această investiție, pentru că terenurile afectate vor fi mult mai puține decât cele stabilite inițial și fără implicații majore, cel puțin la nivelul orașului nostru”, este mesajul primarului Constantin Ana.

Cât privește anunțul oficial, de astăzi – 20 ianuarie 2025, al CNAIR, la care face referire edilul, îl publicăm integral.

În urma reverificării anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024 privind expropierile aferente modernizării DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia s-au identificat o serie de aspecte care nu țin cont de realitatea din teren.

În baza prevederilor legale și contractuale, am solicitat antreprenorului și proiectantului urgentarea finalizării Proiectului Tehnic adaptat situației din teren, în vederea modificării documentației de expropiere astfel încât să poată fi elaborat în cel mai scurt timp un nou proiect de act normativ pentru modificarea Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024.

Această revizuire a proiectului va avea ca efect modificarea limitei de expropiere și a anexelor Hotărârii de Guvern nr. 1588/2024. Situația vizează imobile identificate în zona intravilană a Unităților Administrativ – Teritoriale Pucioasa, Moțăieni, Fieni, Buciumeni, Pietroșița și Moroeni, unde există imobile sau arii protejate de legislația din domeniul conservării patrimoniului cultural național.

Ca atare, o serie de imobile din mai multe localități aflate pe traseu nu vor mai fi expropriate, iar proiectantul trebuie să găsească soluții de modernizare a DN71 pe sectorul Târgoviște – Sinaia fără afectarea acestor imobile.

Nu se va interveni asupra imobilelor în cauză, ca urmare a notificărilor transmise în baza HG1588/2024, iar prin noua HG aceste imobile de patrimoniu vor fi excluse de pe lista de exproprieri.

Pentru mai multe amănunte:
SDN Târgoviște
Inginer Topliceanu Georgiana
Tel: ‪0723.890.660‬
Email:topliceanu_andreea@yahoo.com

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Falși angajați la bancă îi păcălesc pe români! Nu-ți transfera banii în contul indicat ca fiind sigur!

Publicat

pe

De

Foto cu caracter ilustrativ

Polițiștii îi avertizează pe români că, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe cazuri de înșelăciune prin tehnica „spoofing”. Autorii, folosind aplicații VoIP (voice over IP), cu numere de telefon din rețeaua națională de telefonie (pot fi numere de telefon compromise care aparțin unor instituții bancare), contactează cetățenii, pretinzându-se angajați ai băncilor – se precizează într-un comunicat de presă transmis către mass-media.

„În cadrul apelurilor, aceștia afirmă că victimele ar fi solicitat un împrumut și le cer să dezvăluie informații personale sensibile. Ulterior, apelul este redirecționat către o altă persoană care se recomandă ca fiind din partea Poliției și le solicită victimelor să transfere bani într-un „cont sigur”, pentru a proteja fondurile. Această metodă a dus la pierderea unor sume mari de bani de către cetățenii de bună credință.

La nivelul României, au fost înregistrate dosare penale ca urmare a faptului că persoanele vătămate au dat curs și ultimei solicitări de transfer al banilor în contul „sigur”, iar din acel moment au pierdut controlul asupra fondurilor personale.

Aceasta este o formă de fraudă bazată pe tehnica de „spoofing”, prin care autorii falsifică informațiile de identificare pentru a se da drept o sursă de încredere (bănci, autorități), cu scopul de a înșela victimele (cetățenii de bună credință)”, ne informează polițiștii.

Recomandări pentru protecția cetățenilor:
• Nu răspundeți apelurilor telefonice nesolicitate, care vă cer informații sensibile sau transferuri de bani.
• Verificați orice informație primită prin canale oficiale, contactând direct instituțiile implicate.
• Nu transferați bani în conturi neoficiale sau suspecte!
• Dacă aveți suspiciuni, contactați imediat autoritățile competente (poliție, bancă etc.).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite