ADMINISTRAŢIE
Ritm bun de lucru pe șantierul pentru șoseaua de centură a orașului Găești

Șoseaua de centură a orașului Găești, una dintre cele mai importante investiții de infrastructură rutieră din județ, a prins deja contur. Un obiectiv pentru care președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, s-a zbătut pentru a fi edificat. Lucrările au debutat în data de 20 ianuarie 2025.
Centura orașului Găești – un drum complet nou, care va măsura 4,5 kilometri
Astăzi – 7 februarie 2025, șeful administrației județene, s-a aflat pe șantierul de la marginea orașului Găești, pentru a urmări modul de implementare a proiectului. Valoarea acestui obiectiv necesar pentru decongestionarea traficului în orașul Găești, pentru a reduce timpul de deplasare și pentru a elimina poluarea din mediul citadin, este de 89 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată în mare parte prin Programul Național „Anghel Saligny” – 80 milioane de lei, diferența reprezentând contribuția Consiliului Județean Dâmbovița.
„Impactul pozitiv al acestui proiect asupra întregii zone va fi imediat vizibil. Practic, autocamioanele de mare tonaj nu vor mai traversa orașul, iar timpul petrecut în trafic se va reduce considerabil”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Șoseaua de centură a orașului Găești, cu o bandă pe fiecare sens, va avea o lungime de 4,5 kilometri. Pe acest traseu va fi realizat un pasaj modern, care va traversa firul de cale ferată București – Pitești – Craiova și drumul județean DJ 401A. Vor mai fi amenajate trei intersecții cheie, cu sensuri giratorii și noduri rutiere. Conectarea la DN7, București – Pitești, se va face prin construcția unui sens giratoriu, iar legătura cu DN61 se va realiza printr-o intersecție rotativă.
Urmează să înceapă lucrările la centura ocolitoare Pucioasa și Fieni
„Și mai avem și alte vești bune! În perioada următoare, vor demara lucrările la centura orașelor Pucioasa și Fieni, un drum care va avea o lungime de 12,6 km și o valoare a investiției de aproximativ 687.000.000 lei”, ne-a informat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Tot la capitolul infrastructură rutieră, înaintează cu pași repezi și proiectul pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște. Traseul va avea o lungime de 16,3 km. Valoarea investiției depășește 980.000.000 lei.
„Consider că este vremea acțiunii cu simț de răspundere, vremea dezvoltării și a promisiunilor îndeplinite!”, a adăugat Corneliu Ștefan.
ADMINISTRAŢIE
Primarul orașului Găești a pierdut procesul pentru incompatibilitate. Își va pierde mandatul

Vuiește Găeștiul. Actualul primar al orașului, Grigore Gheorghe, a pierdut procesul în care era acuzat de incombatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (Nota redacției: a făcut parte din Consiliul de Administrație al unei unități de învățământ în timp ce era viceprimar). Cauza s-a judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a dat o decizie nefavorabilă edilului de la Găești.
Această situație este recunoscută de Grigore Gheorghe care, ieri, pe o rețea de socializare, a postat o declarație video în care recunoaște pierderea bătăliei și vorbește de faptul că lupta nu s-a încheiat totuși. Conform deciziei date de Înalta Curte de Casație și Justiție, Grigore Gheorghe își va pierde mandatul de primar. Vom reveni.
ADMINISTRAŢIE
Târgoviște: Grădinița cu program prelungit Nr. 2 a fost redată copiilor complet schimbată

Încă un moment important din cronologia succeselor investiționale în infrastructura educațională din municipiul Târgoviște s-a consumat astăzi, 17 martie 2025. În prezența primarului Cristian Daniel Stan, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a inspectorului școlar general Valentin Stancu, a viceprimarilor Cătălin Rădulescu și Constantin Cosma și a administratorului public Gabriel Boriga, a fost repusă în funcțiune, după ample lucrări de reabilitare și modernizare, Grădinița cu program prelungit Nr. 2 din Târgoviște. Gazdă a fost directorul instituției de ocrotire și învățământ preșcolar, Loredana Ștefan.
Lucrările de reabilitare și modernizare au fost realizate printr-un proiect derulat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția s-a ridicat la circa 7 milioane de lei. După cum a precizat primarul Cristian Daniel Stan, grădinița și-a schimbat radical imaginea. Totul este nou, modern. Lucrările au scos în evidență, elegant, în conformitate cu normele europene, toate spațiile destinate educației și petrecerii timpului liber de către copii. Sălile sunt largi, spațioase, luminoase, mobilate cu gust, cu elemente adecvate, în ton cu educația preșcolarilor.
Primarul municipiului Târgoviște a ținut să mulțumească președintelui Consiliul Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, pentru sprijinul necondiționat pe care îl acordă componentei educație de la nivelul întregului județ. La rândul său, Corneliu Ștefan a spus că educația și sănătatea sunt componente prioritate în demersul investițional demarat de administrația județeană.
Proiectul de la Grădinița cu program prelungit Nr. 2 Târgoviște este o dovadă că dezvoltarea infrastructurii educaționale și a celei de sănătate sunt deosebit de importante pentru toți dâmbovițenii. A mai precizat președintele CJD că, la nivelul întregului județ, se află în cursul de implementare unul dintre cele mai mari proiecte de dezvoltare a infrastructurii educaționale din România. Vorbim de investiții de 65 milioane de lei în aparatură performantă, calculatoare, table interactive și mobilier de care vor beneficia elevii din 63 de unități școlare din 52 de localități din județ.
Șeful Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, prof. Valentin Stancu, apreciază implicarea autorităților locale și a celor județene în procesul de modernizare și dotare a unităților de învățământ din județul Dâmbovița, pornind de la creșe, grădinițe și până la școli gimnaziale, licee și colegii.
În cadrul conferinței de presă, primarul municipiului Târgoviște a amintit și celelalte obiective educaționale care sunt incluse în ample proiecte de reabilitare și modernizare. Vorbim de Colegiul Național Ion Ghica, de Școlile „Tudor Vladimirescu”, „Grigore Alexandrescu”, Școala Gimnazială „Vasile Cârlova”, proiectul de la Școala Constantin Brâncoveanu și grădinițele nr. 3 și 14. De asemenea, se pregătește documentația pentru Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu”. Este vorba de 400 de milioane de lei pentru tot ceea ce înseamnă reabilitare și modernizare a infrastructurii educaționale în municipiul Târgoviște.
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Doliu la Spitalul Județean din Târgoviște. A trecut în neființă medicul pediatru Mihaela Pohoață. Dumnezeu să o odihnească în pace!
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Informare Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița
-
Dâmboviţaacum o zi
Un mort și trei răniți într-un accident rutier pe DJ 701, în comuna Corbii Mari
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Elev din Târgoviște, performanță remarcabilă la informatică
-
Giurgiuacum 2 zile
Un tânăr de 19 ani a decedat și alți doi au fost răniți într-un accident rutier pe DN5D
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Jandarm, împușcat în cap din greșeală în timpul unui exercițiu de noapte la Centrul de la Ochiuri
-
ADMINISTRAŢIEacum 7 zile
Malu cu Flori: Proiectele pentru dezvoltarea comunei se bazează pe finanțările nerambursabile
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Filozoful George Bondor a pășit dincolo brusc și violent. Dumnezeu să-l odihnească!