Connect with us

ACTUALITATE

Premieră de excepție la Târgoviște. „Enescu jupuit de viu” va rula pe 11 martie la Teatrul „Tony Bulandra”

Publicat

pe

Pe 11 martie, de la ora 19:00, la Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, iubitorii celei de-a șaptea arte vor putea viziona premiera filmului „Enescu jupuit de viu”. Vorbim de un scenariu tulburător, bine scris și jucat impecabil, despre existența nevăzută a marelui compozitor român – George Enescu.

Toma Enache, regizorul filmului, în cadrul unui eveniment cultural organizat la Veneția, a fost distins cu premiul „Premio Cultura”. Filmul „Enescu jupuit de viu”, care va rula pe 11 martie și la Târgoviște, a fost lansat în România în luna noiembrie 2024, fiind programate peste 30 de premiere de gală în orașe din întreaga țară. Regizorul Toma Enache a precizat că filmul scoate în evidență nu numai geniul creator al lui George Enescu, ci și componenta sa umană necunoscută de mulți.

„Acest film își propune să aducă în prim-plan nu doar genialitatea compozitorului George Enescu, ci și latura umană a acestuia. Sper ca prin această producție să aducem publicul mai aproape de sufletul lui Enescu și să-l facem iubit așa cum merită. Dincolo de compozitorul de geniu, este omul Enescu, pe care publicul poate să-l descopere în acest film. Sper ca filmul nostru să contribuie la îmblânzirea unora dintre semeni, lucru pe care Enescu dorea să-l facă, prin muzica lui. Poate nu doar să-i îmblânzească, ci și să-i facă să-l iubească așa cum merită”, a precizat regizorul Toma Enache.

„Enescu jupuit de viu” are o distribuție de excepție. Mircea Dragoman în rolul lui George Enescu și Theodora Sandu în rolul Prințesei Maruca. Mai apar în film Cezara Dafinescu, Manuela Hărăbor, Adrian Titieni, Cristian Sofron, Kira Hagi, Pavel Ulici, Filip Ristovski, Erica Moldovan, Codrin Dănilă și regretatul Constantin Codrescu.

Costumele destinate acestei grandioase pelicule au fost create de italianul Stefano Nicolao. Coloana sonoră este interpretată de Orchestra Națională a Franței, sub bagheta maestrului Cristian Măcelaru – director artistic al Festivalului George Enescu, și de Orchestra Națională Radio din România, condusă de maestrul Horia Andreescu.

„Cu bucurie anunțăm că „Enescu, jupuit de viu”, primul film artistic despre viața, iubirile și opera celui mai mare compozitor român, este câștigătorul marelui premiu la categoria „Cea mai bună muzică originală de film” la „International Sound & Film Music Festival” din Croația, unul dintre cele mai mari și mai importante trei festivaluri de muzică de film din lume. Compozitorul muzicii originale din film este Sebastian Androne-Nakanishi, desemnat „Compozitorul Anului 2022”.

În cadrul marelui festival din Croația, au fost prezenți specialiști în domeniu, nume care au inovat industria de sunet în cinematografie, printre care și Mark Ulano, inginer de sunet pentru filme precum: Titanic, Once Upon a Time in Hollywood, Oppenheimer ș.a.

Primul film artistic despre George Enescu este deja o producție multipremiată, selectată și nominalizată la cele mai mari Festivaluri ale lumii: la Festivalul ARPA din Los Angeles (26 octombrie), la a XVIII-a ediție a Premiilor „Afrodita de aur” din Cipru (30 octombrie), la a XXXVI-a ediție a Festivalului de la Girona din Spania (5-9 noiembrie) și la multe altele”, se menționează pe pagina de Facebook a producției cinematografice „Enescu jupuit de viu”.

Ploieșteancă la origini, antreprenoarea de succes Martha Maria Mocanu este producătorul executiv al acestei capodopere cinematografice multi premiate la nivel internațional. Martha Mocanu, manager BES (Beauty and Science) România, a fost singura femeie ce a deţinut funcţia de Guvernator, între 2008-2009, al Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cetatea Poienari a fost închisă din cauza urșilor! Au rupt gardul electric

Publicat

pe

Sursa foto: cetateapoienari.ro

Cetatea Poienari, din județul Argeș, redeschidă publicului în data de 14 aprilie 2025, după ample lucrări de conservare și restaurare care au durat 3 ani, a fost închisă, începând de ieri – 29 aprilie, ca urmare a faptului că o ursoaică și cei doi pui au rupt gardul electric de protecție.

Consiliul Județean Argeș a anunțat că s-a obținut autorizație pentru relocarea animalelor. În acest sens, în preajma cetății a fost montată o cușcă specială pentru capturarea celor trei urși. De asemenea, gardul electric a fost reparat. Autoritățile speră să redeschidă acest muzeu din vârf de munte în circa o săptămână.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

5 și 6 mai 2025, se oprește furnizarea apei potabile în municipiul Târgoviște

Publicat

pe

Luni – 5 mai 2025 și marți – 6 mai 2025, între orele 09:00-17:00, se va opri furnizarea apei potabile în municipiul Târgoviște, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a stațiilor de hidrofor prin proiectul POIM, astfel:

  • Luni – 5 mai, la blocurile A1,A2,A3,A4,A5,C1,C2,C3,C4, arondate Statiei de hidrofor PT Ciprian Porumbescu (PT CFR),
  • Marți – 6 mai, la blocurile 18, 20, 21, 22, 23, 24, 24A, 25, 26, 26C, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 32A, 33A, 33B, 33C, 34, arondate Statiei de hidrofor PT1 M4

„Se recomandă ca, la reluarea furnizării apei în zona de aprovizionare afectată și până la emiterea rezultatelor monitorizării calității apei potabile, să nu se folosească apa pentru consumul uman, decât după limpezirea și fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afisate pe site-ul Companiei de Apa Targoviste Dambovita, la adresa : catd.ro/tag/opriri-finalizate.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram ca echipele noastre depun toate eforturile necesare, pentru a reduce la minimum intervalul orar in care consumatorii sunt afectati de aceasta intrerupere a furnizarii apei potabile”, se precizează într-un comunicat transmis de Compania de Apă Târgoviște Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite