Connect with us

ACTUALITATE

Prelungire termen de trimitere lucrări pentru Salonul Anual de Grafică – Desen „Marin Petre Constantin”

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, anunță că s-a prelungit termenul de trimitere a lucrărilor pentru participarea la Salonul Anual de Grafică – Desen „Marin Petre Constantin”, cu data de 20 mai 2025 ca dată limită de expediere prin poștă / curier rapid.

În acest an, la Târgoviște, se organizează ediţia a treia a Salonului Anual de Grafică – Desen „Marin Petre Constantin”, ce poartă numele artistului care şi-a legat viaţa şi opera de meleagurile târgoviştene.

Amintind de dăruirea pedagogică a maestrului Marin Petre Constantin (n. 13 septembrie 1925, sat Bungetu, comuna Văcărești, județul Dâmbovița – d. 17 martie 2017, sat Bungetu, comuna Văcărești, județul Dâmbovița), Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin” îşi propune, dorind să sprijine și să încurajeze viitorii artiști prin recunoașterea talentului lor, următoarele:
– mijlocirea relaţiilor Muzeului de Artă din Târgovişte cu viitorii artişti din întreaga ţară;
– oferirea unui mediu de apropiere, cunoaştere şi competitivitate între elevii din România şi Republica Moldova.

Mai jos, oferim câteva informații stipulate și în regulamentul celei de-a treia ediții a salonului anual:

Concursul este deschis elevilor din clasele IX – XII de la toate liceele de artă și școlile pupulare de arte din România și Republica Moldova, care pot participa cu cel mult două lucrări realizate în afara orelor de curs.

Dimensiunile lucrărilor vor fi cuprinse între: minim A3 – 29,7 x 42 cm și maxim A2 – 42 x 59,4 cm, fiind posibilă participarea cu orice format intermediar celor menționate anterior.

Lucrările, executate în anul școlar 2024 – 2025, neînrămate, fără paspartouturi ori alte suporturi lipite pe hârtie, vor fi însoţite de formularul de participare la salon, fotografia elevului, copie după carnetul de elev vizat pe anul școlar în curs, fotografiile color ale lucrărilor. Acestea vor fi expediate, corespunzător ambalate în cutii solide (tuburi, placaje, mape), până la 20 mai 2025, data poştei / curierului.

Tema concursului este Oameni și locuri (mai multe detalii în regulament). Participarea este gratuită.

Jurizarea se va realiza în perioada 26 – 28 mai 2025. Se vor acorda câte patru premii pentru fiecare secțiune, acestea constituind prețul de achiziție a lucrărilor care vor rămâne în colecția muzeului.

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 1 – 30 iunie 2025, cu posibilitatea de prelungire.

Vernisajul şi festivitatea de înmânare a premiilor vor avea loc la Muzeul de Artă sau Muzeul de Istorie, în funcție de numărul lucrărilor participante, în data de 1 iunie 2025.

Având în vedere perioada restrânsă dintre data limită și întrunirea juriului, vă rugăm să anunțați prin email ori telefonic expedierea coletului.

Relații suplimentare se pot obţine de la muzeograf artă Maria Neacșu, telefon: 0736.394.086 – Muzeul de Artă.

Regulamentul salonului și formularul de participare pot fi descărcate de la următoarea adresă:

Prelungire termen de trimitere lucrări pentru Salonul Anual de Grafică – Desen „Marin Petre Constantin”

Compartimentul Imagine, Relații Externe,
Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

O zi intensă la BABEL: între memorie, dans, cinema și întâlnirea cu prezentul viu al teatrului contemporan

Publicat

pe

De

Ziua de 13 iunie, a fost, la Festivalul Internațional Babel, o călătorie complexă și emoționantă prin formele cele mai diverse ale artei performative: de la workshopuri pentru actori și conferințe despre spațiul teatral, la spectacole de dans contemporan, teatru vizual, performance urban și proiecții de film.

Dimineața a debutat la Teatrul „Tony Bulandra” cu „Întâlnirile Babel” și două ateliere coordonate de artistul scoțian Scott Johnston. „Devising Devices” și „4:48 Psychosis – Unlocking Non-Narrative Text” au provocat actorii să exploreze noi forme de expresie, în afara narațiunii clasice, într-un proces de lucru intens și profund personal.

Tot în cursul dimineții, publicul a avut ocazia să participe la două conferințe susținute de Jean-Guy Lecat, Ofițer al Artelor și Literelor, o voce emblematică a scenografiei mondiale și colaborator apropiat al lui Peter Brook. Lecat a vorbit despre drepturile de autor în artele performative, dar și despre moștenirea spațiului gol, într-un moment dedicat centenarului nașterii legendarului regizor.
După-amiaza a continuat cu o serie de evenimente artistice marcante. La Sala Studio „Mihai Dimiu”, artiștii japonezi Emi și Shinichi Hirai (usaginingen) au adus publicului un spectacol hibrid – „Black Kite – Reimagined 2025”, o combinație de sunet live, proiecție și imagine analogică, care a fascinat atât prin estetică, cât și prin rafinamentul tehnic.

Un punct important al zilei a fost spectacolul „Clipe de luciditate”, prezentat de Compania Microbis Sibiu la Sala Mare a Teatrului, sub semnătura regretatului coregraf Hugo Wolff și în regia lui Florian Oros. Un eveniment cu valoare memorială, construit ca un ritual scenic al memoriei și al rezistenței prin dans, dedicat atât lui Peter Brook, cât și lui Hugo Wolff – două figuri definitorii pentru teatrul european. Publicul a răspuns cu emoție profundă și cu o tăcere densă, care a umplut spațiul după finalul spectacolului.

În paralel, în spațiul public, Piața „Mihai Viteazul” a prins viață printr-un happening performativ susținut de Django Juggles (Italia) și Marcos Masetti (Argentina) – un moment de joacă, ritm și improvizație care a adunat zeci de spectatori în jurul artei de stradă, într-o atmosferă de sărbătoare urbană.

Seara a continuat cu proiecția filmului „Horia”, debutul regizoarei Ana-Maria Comănescu, prezentat la Cinema Independența. Un film de tip road-movie, cu adolescenți și întrebări esențiale despre libertate, alegeri și maturizare, care a fost primit cu aplauze și discuții vii la finalul proiecției.

Ziua s-a încheiat spectaculos, la ora 21:30, tot în Piața „Mihai Viteazul”, cu spectacolul vertical „Skyline”, susținut de compania italiană Il Posto – o coregrafie pe fațada unei clădiri, în care dansul s-a mutat în aer, iar publicul a privit către cer, într-un final de zi poetic și aerian.

Foto: Natalia Oprea

13 iunie a fost, la Festivalul Babel, o zi a contrastelor echilibrate: între intimitatea teatrului miniatural și forța comunitară a performance-ului urban, între memoria celor care au fost și creația celor care vin. A fost o zi în care teatrul a devenit rugăciune, experiment, joc și adevăr.

Festivalul continuă – iar Babel își păstrează promisiunea de a fi un spațiu viu, în care toate limbile artei se pot înțelege fără traducere.

Pentru detalii suplimentare și programul complet: www.babelfest.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Festivalul BABEL 2025. Programul pentru sâmbătă, 14 iunie

Publicat

pe

De

La Târgoviște, se desfășoară în perioada 7 – 15 iunie 2025, Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL – ediția cu numărul 13. Tema de anul acesta este „Spațiul” – teatral, virtual, emoțional, personal, muzical. Publicul poate alege din peste 70 de evenimente, indoor și outdoor, puse în scenă de participanți din 20 de țări.

Programul BABEL pentru ziua de sâmbătă, 14 iunie 2025

11:00
TTBT Foaier – Casa Sindicatelor
Întâlnirile Babel

11:00
TTBT Studioul „Hugo Wolff”
Devising Devices
Scott Johnston
Workshop

11:00
Piața „Mihai Viteazul”
Teatru la cutie
concept și scenografie: Ana Maria Cucută Sandu
Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, România
60 min.

11:00
Piața Mihai Viteazul
Happening
Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Teatru
60 min.

12:00
TTBT Studioul „Hugo Wolff”
4:48 Psychosis – Unlocking Non-Narrative text
Scott Johnston
Workshop for actors

13:00
Piața „Mihai Viteazul”
Tărâmul șoriceilor
Traducerea. regia și coregrafia: Taisuke Sasaki
Etherium Eurythmy Theater, România-Japonia,
45 min., 3+

17:00
Sala Studio „Mihai Dimiu”
Who’s The Dummy?
Dramaturgia: Dave Simpson, Regia: James Quinn / Amelia Griffiths
Rising Moon Productions / David MacCreedy, Marea Britanie
20 min., 16+

18:00
Piața Mihai Viteazul
Pe străzile Parisului
Concept, coordinator professor: Mihai Mălaimare
Universitatea „Ovidius” Constanța, Facultatea de Teatru
75 min., statui vivante și animație stradală

20:00
TTBT Sala Mare
Crumbs
Concept și realizare: Monika Wachowicz
Grotowski Institute, Wrocław, Polonia
45 min., 18+

20:00
Piața „Mihai Viteazul”
Sahara Night
Massini Cultural Association for Performing Arts, Adrar, Algeria
Happening muzical

21:00
TTBT
La Fin
Concept și realizare: Jarosław Fret și Monika Wachowicz
Grotowski Institute, Wrocław, Polonia
40 min. 14+, Spectacol desfășurat în aer liber în fața TTB

22:00
Piața „Mihai Viteazul”
Radar
Regia și coregrafia: Wanda Moretti
Il Posto, Italia
30 min.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite