Connect with us

OPINII

Schimbul de putere și trecerea în opoziție, necesare pentru regenerarea PSD

Publicat

pe

Cred că cel mai important moment politic de după alegerile prezidențiale pe care știu acum cine le va câștiga, adică pentru cine s-a aprins lumina în România, este cel de resetare a conducerii PSD. Sper să se întâmple. Nu mai merge cu gunoiul sub preș! Fie vorba între noi, cu Marcel Ciolacu și echipa sa de rinoceri, îi numim aici pe Mihai Tudose, Paul Stănescu, Marian Neacșu și încă câțiva, PSD nu mai poate performa în actuala conjunctură socio-politică și economică. Este nevoie de un suflu nou. Este nevoie de o altă garnitură de conducători, de una tânără, care să țină cont de opiniile și părerile tuturor membrilor de partid, să resusciteze doctrinar formațiunea politică diluată de prea mulți ani în diferite forme de coaliții care au dus la pierderea identității, lideri noi care să rezoneze cu țara și mai puțin cu alte interese. Să ducă partidul ușor în simplitate, în realitate, unde să fie recunoscut de oameni.

Bătrânii rinoceri, mai în spate, cu tot cu mofturile și metehnele lor, cu regiile și scenarile lor electorale aiuristice, care au dus partidul la 20% de procente încredere și nu este exclus să coboare dacă nu se face schimbul de putere. Ar trebui să se termine cu ironiile dezastruoase tip „ascultăm și nu judecăm”!

Regenerarea PSD trebuie făcută cu oameni tineri care au performat și care vor să facă ceva concret pentru țară, care au obținut rezultate, care au fost dedicați comunităților pe care le-au condus. Se aud dinspre București tot soiul de scenarii, se coagulează taberele, se fac liste de posibili candidați pentru șefia Partidului Social Democrat: Bogdan Ivan, Lia Olguța Vasilescu, Victor Negrescu. Este important faptul că în spațiul public se vehiculează numele unor lideri tineri, cu aptitudini de conducători, dedicați, deciși să ia taurul de coarne și să reanime PSD-ul căzut într-o rutină a politicii de mucava, lipsită de empatie, emoție și speranță. De apreciat și merituos faptul că numele președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, este vehiculat printre candidații la poziția de lider central al PSD. Nominalizarea este onorantă și demonstrează că în Dâmbovița s-a muncit atât politic cât și în administrație, în dezvoltarea județului. Că aici există o echipă și că, indiferent de furtunile iscate din exteriorul organizației, a rămas unită și cu rezultate notabile în plan politic și în implementarea unor proiecte ultranecesare pentru comunitate.

Dacă nu se produce resetarea, schimbul de putere în PSD, iar acest uriaș politic care se clatină mai mult ca niciodată nu își asumă rolul de cel mai important partid de opoziție, care să vegheze la binele cetățeanului, acum, când se apropie negura economică de țară, PSD devine istorie, să nu zic mic.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Epoca răului necesar…

Publicat

pe

De câteva zile, nu am vrut să scriu niciun rând despre politică. Mi-e silă, scârbă, ciudă, lehamite și pot continua să înșir la astfel de stări iscate din cauza nesăbuinței celor care se prefac că ne conduc.

Cică se negociază noul guvern. Noul program de guvernare. Aiureli. Minciuni garnisite. Cum noul guvern? Păi, dacă te uiți atent, vezi că pe culoarele puterii se plimbă aceiași inși disperați după funcții. Sunt aceleași chipuri. Sunt cei care ne-au afundat în mlaștina deficitului și acum tot indivizii ăștia se dau de ceasul morții să ne salveze! Probabil că ne cred proști, indiferenți, dezinteresați, pierduți în spațiu, din moment ce se erijează cu atâta tupeu în format de salvatori.

Ce guvern o să fie ăla cu USR, PNL, PSD și UDMR? Sunt formațiunile astea egale? Parcă la alegerile parlamentare au câștigat social-democrații? Ce vrea să primească piticul USR? Ce așteaptă PSD? Pomană? Ce mai rămâne pentru PNL și UDMR?

Dacă urmărești atent scena politică, o să constați că, la așa zisele negocieri care îl au în frunte pe vătaful Nicușor Dan, se aplică schema după rezultatul la alegerile prezidențiale. Adică, președintele și partidul care l-a susținut ies cel mai bine. Social-democrații, amețiți de putere, în loc să intre în opoziție și să pregătească de acolo contraatacul, reechilibrarea, preferă puterea. E mai comod! Să rămână într-un palat care se prăbușește, invocând necesitatea. O să fie otrăviți acolo, ușor-ușor, cu picătura, de USR.

Ce vede țara acum? Că se împarte doar ciolanul. Mic, pentru câte capete sunt la masă! Greu de săturat! Mai aruncă unul de la altul câte un minister, câte o agenție… Se va ajunge, cu siguranță, mai jos, prin prefecturi și deconcentrate. Ne pregătim pentru epoca răului necesar, când trebuie să suporți orice. Inclusiv nedreptățile! De orice fel!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

OPINII

Guvernanții de ieri, guvernanții de mâine ne mănâncă răbdarea și coaja de pâine!

Publicat

pe

Politicienii care ne conduc de câțiva ani buni, și, de ce să nu recunoaștem, ne-au băgat în nenorocirea care se cheamă deficit bugetar se dau acum de ceasul morții să ne salveze. Ca să vezi! Îți vine să plângi! Să nu vă gândiți că vin alții noi la putere, cu un alt program de guvernare. Nu! Sunt aceiași oameni. Se va executa o rotație a cadrelor ușor sau mai mult, după gustul lui Nicușor Dan, împănată cu USR.

În tot acest nou angrenaj politic înjghebat cu ce a fost și cu ce s-a mai găsit prin ogradă, nu există ideea de bine. De prosperitate, nici atât! Ne vorbesc cu atâta ușurință de măriri de taxe, de impozite și de alte măsuri nepopulare, de parcă avem noi, pălmașii de rând, vreo vină. Ne pun nouă, românilor simpli, existența în pioneze cu o seninătate de neimaginat.

Este ușor să stai la Cotroceni, în Palatul Victoria sau în Casa Poporului, în eșaloanele doi, trei și patru, numite și ale nemuririi, unde lucrează ceea ce se cheamă sistem, să te bucuri de toate facilitățile demnitarului aflat în fruntea țării și, din pix sau din două convorbiri telefonice ori comunicări pe WhatsApp, să tai și să adaugi zerouri în cârca românilor. Că, deh, duce săracul. Istoria nu dezminte! Nu mai vorbim de faptul că acest tip de negocieri ale interesului de gașcă nu se mai sfârșesc și sunt penibile. Chestii de conjunctură!

Păi, fraților, guvernanții de azi sunt cei de ieri. Aceleași figuri îmbuibate. Doar cefele și tupeul sunt mai groase. De ce nu au planul de măsuri elaborat? De ce au căzut pe tânjală? Spun acum că sunt create, dezbătute programe, strategii gândite de specialiști? Care? Tot ăia care ne-au adus în pragul falimentului? Nu mai spune nimeni nimic de pensiile speciale, de alte sporuri de neimaginat servite doar de elita clasei bugetare, de indemnizații de mii de euro lunar, obținute prin consilii de administrație, de majorări de salarii făcute la apelul bocancilor sau prin tot soiul de tertipuri de breaslă. Se tace. Se va băga cuțitul în venele economiei private. Adânc! Să curgă în visteria țării ce-o mai fi pe acolo…

Se îmbină groaznic de tare ridicarea plafonării la energie electrică cu noua apocalipsă fiscală de după alegerile prezidențiale. Vedem ce urmează și cine scapă! Guvernanții de ieri, guvernanții de mâine ne mănâncă răbdarea și coaja de pâine…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite