Știri, Muntenia-Sud, România|marți, ianuarie 18, 2022
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » DÂMBOVIŢA: Educatoare de la Grădiniţa Bucşani, depistată cu TBC! Trei copii sunt acum suspecţi!

DÂMBOVIŢA: Educatoare de la Grădiniţa Bucşani, depistată cu TBC! Trei copii sunt acum suspecţi! 

FOTO ARHIVĂ: cronicaromana.net

Situaţie alarmantă la Grădiniţa Bucşani, judeţul Dâmboviţa, după ce educatoarea de la grupa mică a fost diagnosticată cu tuberculoză, în urma unui control medical de rutină desfăşurat înainte de vacanţa de iarnă. În momentul de faţă, potrivit DSP Dâmboviţa, 3 dintre cei 19 preşcolari investigaţi în cadrul Dispensarului TBC Târgovişte au fost îndrumaţi către Spitalul „Marius Nasta” din Bucureşti, pentru efectuarea unor examene medicale suplimentare, întrucât au prezentat o zonă de induraţie de peste 10 mm.

Educatoarea lor se află în prezent internată la Spitalul pentru Boli Pulmonare Moroeni. Aceasta a mai fost şi în trecut diagnosticată cu tuberculoză, informează Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, fiind declarată vindecată după urmarea tratamentului, conform unei adeverinţe medicale, prin care s-a indicat şi posibilitatea reluării activităţii în acelaşi loc de muncă, începând cu 1 mai 2011.

În perioada 8-12 ianuarie 2018, s-au efectuat lucrări de dezinsecţie în clădirea în care funcţionează Grădiniţa Bucşani. Ancheta epidemiologică, derulată de Direcţia de Sănătate Publică în colaborare cu medicul de familie este în derulare, efectuandu-se în continuare supravegherea contacţilor şi testarea cutanată a acestora.

Adaugă un Comentariu

*