Conectați-vă cu noi

AGRICULTURĂ

Cere AJUTORUL DE STAT pentru motorina folosită în AGRICULTURĂ!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeste, în luna ianuarie 2018, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV 2017. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Publicat

pe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură primeste, în luna ianuarie 2018, cererile pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, trimestrul IV 2017. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv si copiile facturilor de achizitie. Diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse pentru perioada 01 octombrie – 31 decembrie 2017 este de 1,7385 lei/litru.

Sursa: APIA Dâmboviţa

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

APIA, precizări importante privind culturile folosite ca strat vegetal

Publicat

pe

În perioada 1 iulie – 1 octombrie 2020, fermierii pot înființa culturile succesive folosite ca strat vegetal pentru asigurarea Zonelor de Interes Ecologic – informează APIA Dâmboviţa. Este vorba de suprafețe arabile cultivate cu amestecuri de specii de culturi care nu participă la calculul diversificării culturilor și care asigură acoperirea solului pe o perioadă de cel puțin 8 săptămâni. Înființarea stratului vegetal ca zonă de interes ecologic se face după recoltarea culturii principale declarate în anul de cerere curent.

„Fermierii au obligația legală de a comunica la APIA în scris, în maxim 5 zile, data răsăririi stratului vegetal, față de care se calculează intervalul de 8 săptămâni în vederea asigurării eligibilității suprafețelor de teren arabil declarate pentru plata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (înverzire).

În cazul în care fermierul nu depune la APIA notificarea de rasarire a stratului vegetal, pentru cererea unica in cauza se vor aplica sancțiuni prin reducerea plății pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu pentru anul 2020.

De asemenea, reamintim fermierilor dâmbovițeni că, în perioada 14-22 iulie, se desfășoară controlul preliminar al cererilor unice de sprijin. Această etapă presupune remedieri, fără penalități, ale declarației de suprafață completată de fermier la depunerea cererii. Concret, programul electronic a generat notificari pentru fermierii cu neconformități: suprapuneri și supradeclarări de parcele. Aceste notificări au fost transmise fermierilor care au posibilitatea revizuirii declarației inițiale”, precizează Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a primit cereri de sprijin pentru 123.754,84 ha

Publicat

pe

Foto arhivă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură încheie, astăzi – 15 iunie 2020, campania de primire a cererilor unice de plată fără penalități.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin, până ieri – 14 iunie, 23.061 de fermieri, pentru o suprafață de 123.754,84 ha. Raportat la anul 2019, APIA Dâmbovița a înregistrat o creștere de 102%.

„Aceste rezultate poziționează Dâmbovița peste media județelor din țară și demonstrează că fermierii dâmbovițeni au înțeles că agricultura performantă se face prin lucrarea comasată a terenurilor agricole”, se arată într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!