Connect with us

Dâmboviţa

DÂMBOVIŢA: Amenzi pentru neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă!

Angajatorii din judeţul Dâmboviţa sunt departe de a se conforma dispoziţiilor legale! Aceasta este concluzia acţiunilor de control efectuate de inspectorii de muncă. Spre exemplu, în luna decembrie 2017, nouă firme au fost sanţionate cu avertismente şi amenzi în valoare de 405.000 lei, pentru munca nedeclarată și neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare.

Publicat

pe

Angajatorii din judeţul Dâmboviţa sunt departe de a se conforma dispoziţiilor legale! Aceasta este concluzia acţiunilor de control efectuate de inspectorii de muncă. Spre exemplu, în luna decembrie 2017, nouă firme au fost sanţionate cu avertismente şi amenzi în valoare de 405.000 lei, pentru munca nedeclarată și neîndeplinirea măsurilor dispuse în urma controalelor anterioare.

Potrivit inspectorului şef al ITM Dâmboviţa – Marius Lixandru, munca nedeclarată a fost depistată la patru angajatori din domeniile ambalare produse din carne și construcții. 27 de persoane au fost identificate muncind fără încheierea contractelor individuale de muncă, 22 de persoane nu aveau înregistrate contractele de muncă în Registrul de evidență a salariaților (Revisal) iar 9 persoane munceau în afara programului de lucru stabilit în contractele de muncă, cu timp parţial.

„Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 57 de controale efectuate, 69 de neconformități constatate, pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 45 de angajatori sancționați şi 5 amenzi contravenţionale, totalizând 17.000 de lei”, precizează Marius Lixandru.

Dâmboviţa

Alegerile din PNL Dâmboviţa, sub zodia previzibilului…

Publicat

pe

Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgoviște a gazduit, ieri – 24 iulie 2021, chiar dacă în vremuri de pandemie, cu restricții și norme anticovid, ședința de alegeri a Comitetului de Coordonare Județean al PNL Dâmboviţa.

Practic, delegații veniți din tot județul, 289 la număr, și-au ales conducătorii. Asta s-a întâmplat chiar dacă ideea de democrație a fost viciată de faptul că, pentru cea mai importantă componentă de conducere, numim aici președintele organizației, nu a existat decât un singur candidat – senatorul Virgil Guran.


La Dâmbovița nu s-a consumat ședința după modelul altor județe, unde bătălia politică internă a fost acerbă, cu luări dure de poziție, cu criticii, bătut cu pumnul în masă etc. Pe meleagurile dâmbovițene, posibilii partizani ai lui Florin Cîțu au fost anihilați.

Din câte am aflat pe surse, se pusese și în Dâmbovița la copt o asemenea mișcare, dar nu a rezistat mult, fiind sufocată, din mers, de gruparea Orban-Guran care s-a dovedit că ține bine în frâu organizația județeană.

Prin sală, la o primă scanare, i-am putut repera rapid pe cei care au cochetat cu premierul Florin Cîțu, puțini și izolați de oamenii lui Virgil Guran.

De remarcat, prea multă apatie, stare de plictis, printre reprezentanții unui partid aflat totuși la putere în România.

Pe scenă nu a fost deloc aglomerație. Subțire. Virgil Guran, secondat de deputatul Gabriel Plăiașu, de vicepreședintele Camerei Deputaților – Laurențiu Leureanu, emisar al Centrului, și de deputatul Liviu Balint, de fel din Salaj, care nu prea era privit cu cine știe ce consistență și interes de poporul liberal dâmbovițean, fiind perceput, chiar și acum, ca omul împins de București, adică de Orban, pentru a ocupa un post de parlamentar și atât. Și, după alegerile interne de ieri, când nu a ocupat nicio funcție în echipa de conducere, mai ciudat pentru un deputat, este clar că, la următoarea tură de alegeri, în 2024, nu se va mai găsi pe lista de la Dâmbovița.

Ludovic Orban care, în prima fază, era dat ca prezent la cinstita adunarea liberală din Dâmbovița, nu a mai venit. De fapt, cred că se știa că nu o să mai apară, dar a fost o chestie de strategie, de ținut la imagine. Prezența sa, cu siguranță, ar mai fi putut scoate din amorțire sala. A fost clar, a ales președintele PNL să fie prezent în zone unde lupta politică internă a fost înverșunată, la Argeș și la București. Aici, în Dâmbovița, se știa în siguranță, protejat.

Printre cei din sală, am putut selecta câteva chipuri detașate oarecum de aluatul de bază al președintelui Guran. Numesc aici pe fostul senator Iancu Caracota, așezat în primul rând, cu masca pe față, rece, nemișcat, urmărind cu atenție întreaga desfășurare a spectacolului politic, neparticipând nici măcar la suita de aplauze. Apoi, Marius Caravețeanu, primarul de la Răcari și fost lider al organizației, oarecum vesel, limpede, dar detașat și neafiliat. Fostul primar al orașului Fieni, Adriean Budoiu, care a încercat să dea culoare și un iz de democrație, de ieșire din șabloanele activității previzibile. Dar, a fost blocat rapid și cu politețe. Nici cei doi Drugă de la Găești, tată și fiu, nu păreau a fi din acest film liberal.

Discursurile vorbitorilor au fost lâncede, fără prea multă substanță care să producă emoție, ceva de rămas în anale, de produs vreo știre. Au curs linear, pe o pantă a obișnuitul și a finalul bine știut dinainte. A frizat un pic penibilul, dar nu a contat, deputatul Liviu Balint, care și-a citit mesajul șters, încropit în grabă, ca o compunere, care, după cum arătau chipurile delegaților, nu a produs nici măcar o umbră de interes. De fapt, s-a văzut după încheierea procedurii de vot. Omul care candidase pentru funcția de prim vicepreședinte nu a fost ales. Culmea, poporul liberal dâmbovițean a fost orientat pentru a-l desemna în această poziție pe prefectul Aurelian Popa, plecat în concediu. O premieră politică! Este greu de înțeles și ieșit din firesc ca un membru care nici măcar nu este prezent la ședință să fie ales într-o funcție de conducere. Este o dovadă probabil a loialității față de personaj, dar și a aranjamentelor de culise. Gabriel Grozavu a sesizat, săracul, treaba asta…. Tot spunea să alegem liberali adevărați și care sunt prezenți în sală.

Uf, am uitat până în acest punct să precizez că printre liberalii dea Sindicate s-a aflat și fostul președinte al PDL Dâmbovița, Florin Popescu. A urmărit cu mare atenție ședința. Atât cât îl cunosc, ca fiind bun strateg politic, vector de imagine important cu câțiva ani în urmă și încă cu multă influență asupra unor liberali, în special a celor care au crescut în PDL, a analizat cu atenție întreaga desfășurare, oamenii, cum s-au făcut cărțile în organizație…

Revenind la președintele Guran care nu a avut nicio emoție că nu va ieși, pot spune că acesta, cu multă subtilitate, mimând excelent starea de democrație, a controlat întrega audiență. Jocurile, în mare parte, au fost făcute după pofta lui.

Discursul senatorului Virgil Guran a fost liber, hârtia era doar un factor de echilibrare, a fost inteligent ales. Și-a exprimat clar atașamentul față de Ludovic Orban, dar fără să-l ridice în slăvi, să-l transforme în salvatorul providențial. Ba chiar le-a spus celor din sală, deschis, că el este cu Orban, restul pot face cum doresc. Ei, mă lași!

Pe premierul Florin Cîțu nu l-a atacat deloc. De fapt, nu avea niciun motiv și, politic vorbind, nu știi ce se întâmplă în toamnă și este bine să îți lași o ușă măcar ușor crăpată… Virgil Guran are un stil interesant de lucru și se pare că așa merge mai departe. Până acum, l-a scos din toate încurcăturile.

Nu s-au mai dat prin sală bilețele, cu subtilități, pentru a ieși neapărat unul sau altul cum insinua aproape spre disperare Gabriel Grozav. S-au folosit instituțiile Wattap și SMS.

Singurul discurs curajos, la subiect până la urmă, mai din viața adevărată, a fost cel al primăriței de la Bezdead, Teodora Anghelescu. Aceasta, pur și simplu, i-a bătut la fund pe ceilalți primari ai PNL-ului, care, dintr-o comoditate și un soi de lașitate amestecată cu interese, nu au scos un cuvințel despre problemele cu care se confruntă și care sunt generate, multe, de propriul guvern. Edilul de la Bezdead l-a criticat dur pe Florin Cîțu, care a lăsat județul Dâmbovița fără niciun ban, deși dezlănțuirile naturii au creat mari necazuri multor administrații publice locale iar proiectele aflate în derulare nu au primit nicio finanțare. A spus Teodora Anghelescu că premierul Cîțu cumpără voturi în partid cu banii țării. Să nu credeți că la acest mesaj, singurul curajos și care putea să dea un impuls de emoție colectivă, cei din sală au fost mișcați la culme. Aplauzele au curs în același ritm obișnuit, gest reflex. Nu s-a auzit nici măcar un bravo!

I-a dat clasă primărița Anghelescu edilului de la Petrești care, în cuvântarea sa de lemn, a avut interesul să le comunice celor de față că el este Popicu, de parcă ar fi un fel de vedetă. Se poartă treaba asta la primarii pe care îi uită Dumnezeu în funcții!

Și, uite așa, să nu mai lungim vorba că plictisim, deși ar mai fi multe de consemnat despre această ședință de alegeri democratică și oarecum aranjată, a ieșit echipa pe care și-a dorit-o Virgil Guran. Toți cei care au avut slăbiciuni sau un pic de adversitate față de conducere au fost dați la o parte. Să nu îl găsești pe Marius Caravețeanu, fost lider al filialei și excelent specialist în agricultură ca vicepreședinte și coordonator al departamentului pe probleme în domeniu și mediu? Sau măcar pe Drugă care este director al Gărzii de Mediu? Cigăran director la Direcția Agricolă… A fost ales în această poziție primarul de la Găești, gospodar ce-i drept și el, dar se pricepe totuși mai bine la fotbal… Să nu vezi în schemă pe la niciun departament pe Caracota, care este un fin diplomat, bine pregătit, un om uns cu de toate? Ar fi fost mai nimerit la departamentul alocat doamnei Teodora Anghelescu, doar ca senator a activat cu merite deosebite ca președinte al Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupție și Petiții. De strategii se ocupă primarul de la Petrești? Cu toată dragostea, o fi bun la strategii, la dumnealui acolo, la Petrești. Să lași deoparte pe fostul primar al orașului Fieni, Adriean Budoiu, care are totuși o voce, un mesaj, fiindcă nu cântă în cor cu tine?

Impresia lăsată e că și lista pentru cei care trebuiau musai să iasă a fost alcătuită tot cu aprobarea lui Orban, iar domnul Guran vrea să le facă dumnealui pe toate.

Și încă o curiozitate de sală. Prosperul om de afaceri Georgică Dumitru, până mai ieri prim vicepreședinte al organizației, a ieșit din schemă cu totul. Probabil se dedică mai mult economicului, fiind preocupat cu siguranță să meargă treaba bine la fabrica de camioane de la Petrești. Probabil că rămâne în continuare cel mai important sponsor al partidului…

Și să păstrăm tonul. Membrii prezenți la ședință au avut posibilitatea, dacă îi apuca foamea, să meargă în holul Casei de Cultură, unde o persoană special desemnată le înmâna câte un sandvici. A nu se înțelege buletin de vot!

Și ca o ultimă remarcă, nu neapărat răutăcioasă, ci reală și, cu siguranță, nu vom primi explicații. Ar fi culmea! Dacă la Gura Ocniței, zilele trecute, la un spectacol artistic inocent, autoritățile statului s-au postat în ușa căminului cultural, cerând teste anticorinavirus și certificate de vaccinare celor care ar fi vrut să vadă o evoluție folclorică, aici, la sindicate, nu a venit nimeni să impună vreo regulă. În sală nici măcar masca nu se purta…

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

DJ714 este singurul drum spre Stațiunea Padina-Peștera pe timp de iarnă. Președintele CJ Dâmbovița, apel către Guvern

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a lansat, ieri – 24 iulie 2021, un apel către Guvernul României, în speță către premierul Florin Cîțu, să aloce fonduri pentru remedierea problemelor cauzate de viitură pe DJ714, în Cheile Tătarului.

A explicat Corneliu Ștefan că este vorba despre singura cale de acces în Stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera, pe perioada de iarnă. Prin urmare, dacă drumul nu va fi refăcut până la data de 15 octombrie, în această iarnă nu se va putea ajunge în zonă, întrucât după 15 octombrie nu se va mai putea lucra în munte.

Reamintim faptul că, săptămâna aceasta, Guvernul României a alocat fonduri pe calamități pentru 17 județe, nu însă și pentru Dâmbovița. Poate vom avea mai mult noroc la următoarea repartiție, însă, după cum a spus primarul PNL al comunei Bezdead, Teodora Anghelescu, premierul își cumpără cu acești bani voturi pentru alegerile din partid și cum PNL Dâmboviţa îl sprijină pe Ludovic Orban… Rămâne de văzut!

„În ultimele trei zile, am avut nenumărate vizite pe DJ714, împreună cu specialiști, cu proiectanți, cu șeful catedrei de Drumuri și Poduri din cadrul Politehnicii București, cu experți din cadrul CJ Dâmbovița și de la LDP, societate în subordinea CJ Dâmbovița.

Situația este tragică. După cum vedeți, nu am exagerat cu absolut nimic. Pe o porțiune de aproximativ 240 m, trebuie, în primul rând, să facem apărarea de mal, apoi, avem un pod cu o deschidere de 8 m, care este afectat de viitură și trebuie înlocuit. Nu în ultimul rând, trebuie refăcut drumul județean, care este singura cale de acces în stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera pe perioada iernii. În zona de munte se poate lucra cel târziu până la data de 15 octombrie. Săptămâna viitoare, cel târziu marți, vom avea o estimare a costurilor. Sper să luăm o decizie în cadrul Consiliului Județean și, în maximum 10 zile, să putem să începem lucrările pe Situații de Urgență”, a declarat președintele CJ Dâmbovița.

Cât privește lipsa alocărilor financiare din partea Guvernului, Corneliu Ștefan a reamintit că sunt foarte multe probleme grave în județ, cauzate de condițiile meteorologice, și i-a cerut premierului să se gândească la oamenii afectați, să lase deoparte logica de campanie electorală pentru alegerile din PNL.

„Aici, în munte, este cea mai mare problemă, dar avem probleme la Bezdead, pe drumul județean, avem probleme la Vârfuri și, la ședința ordinară din 28 iulie, voi ajuta Primăria cu o sumă din fondul de rezervă pentru a putea începe lucrarile, să nu ținem izolat un sat întreg. Avem probleme la Iedera, unde, dacă nu realizăm apărări de mal, izolăm 900 de gospodării, fiindcă podul pietonal este în pericol. Nu în ultimul rând, avem foarte multe probleme la Pucioasa și Fieni.

Cu toate acestea, județul Dâmbovița a primit 0 lei. Cred că este inadmisibil față de problemele pe care le avem. Fac apel către Guvernul României, să lase logica de campanie internă deoparte și să ajute județul Dâmbovița. Nu am cerut niciun leu pentru alte lucrări, nu am cerut bani nici pentru salarii, nici pentru proiectele CJ Dâmbovița, am cerut bani doar pentru calamități. Sunt foarte mari probleme în județ, iar Guvernul României efectiv nu se uită către județul nostru. Ieșiți din logica de campanie și gândiți-vă la oameni, gândiți-vă la județe, la proiectele pe care le avem de făcut în fiecare comunitate locală”, este mesajul președintelui CJ Dâmbovița.

La rândul său, primarul comunei Moroeni a vorbit despre lipsa resurselor financiare la nivel local pentru a remedia problemele din munte, cauzate de viitură. Da, se intervine cu forțe proprii, dar nu este suficient! Este nevoie de sprijin guvernamental – a spus Laurențiu Moraru.

Președintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a lansat către Guvernul României și un apel pentru transferarea drumului forestier construit pe partea dreaptă a Lacului Bolboci din administrarea Romsilva la Primăria Moroeni, să poată fi întreținut în parteneriat cu Consiliul Județean și deschis circulației publice.

„De 9 luni, de când sunt președinte al CJ Dâmbovița, am făcut nenumărate adrese către Ministerul Mediului, să transfere drumul forestier din subordinea Romsilva către Consiliul Local Moroeni, conform legii, urmând să ne asociem pentru a întreține acest drum din stațiunea turistică.

Dacă nu vom obține acest drum și dacă până pe 15 octombrie nu vom remedia problemele de pe DJ714, Stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera va fi închisă în iarna care vine.

Până astăzi, în urma nenumăratelor adrese către Guvernul României, nu am primit nici măcar un răspuns. Specific că, în ultimii 5-6 ani, s-au mai făcut demersuri din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Nu am primit nici un răspuns, cum nu am primit răspuns nici pentru alte proiecte de interes județean”, a declarat Corneliu Ştefan – președintele CJ Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT