Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

DÂMBOVIŢA: „Ziua Culturii Naţionale”, sărbătorită la Biblioteca Judeţeană

Momente deosebite, astăzi – 15 ianuarie 2018, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale şi a 168 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Acţiunea s-a încheiat cu un medalion muzical susţinut de Ansamblul Coral al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, coordonat de profesoara Elena Dragomir.

Publicat

pe

Momente deosebite, astăzi – 15 ianuarie 2018, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cu prilejul sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale şi a 168 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu. Acţiunea s-a încheiat cu un medalion muzical susţinut de Ansamblul Coral al Colegiului Naţional „Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, coordonat de profesoara Elena Dragomir.

La eveniment au participat: deputata Claudia Gilia, preşedintele CJD – Alexandru Oprea, secretarul judeţului – Ivan Vasile Ivanoff, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, managerul Centrului Judeţean de Cultură – Ionuţ Lăscaie, directorul Complexului Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte – Ovidiu Cârstina, preotul Marian Puiescu – purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgoviştei, elevi, studenţi şi scriitori. Invitată specială a fost cunoscuta jurnalistă Ruxandra Săraru.

„Ziua Culturii Naţionale” se sărbătoreşte în România începând cu anul 2011, după ce Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, proiectul de lege prin care ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie) a devenit „Ziua Culturii Naţionale”.

„Astăzi, Ziua Culturii Naționale a României este ziua în care cultura ne domină sentimentele mai mult ca niciodată. Tot astăzi, opera marelui poet român Mihai Eminescu este mai plină de viață, de sentimente și de emoție mai mult ca niciodată. Și, tot astăzi, istoria și cultura poporului român sunt mai legate mai mult ca niciodată”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Opea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Drumul montan TransBucegi a fost redeschis circulației

Publicat

pe

Foto arhivă

Vineri – 15 ianuarie 2021, începând cu ora 15:00, a fost redeschis circulației rutiere drumul montan TransBucegi (km 0 – km 8 + 500 m) a fost reluată – informează IPJ Dâmbovița. Reamintim faptul că DJ 713 a fost închis ieri din cauza viscolului și a vizibilității reduse.

Atenție! Pe respectivul sector de drum se circulă în condiții de iarnă, astfel că trebuie să adoptați o conduită preventivă și să respectați cu strictețe regulile privind circulația pe drumurile publice.

„Polițiștii vă reamintesc că, potrivit legislației în vigoare, conducerea unui autovehicul pe un drum public acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei fără ca acesta să fie dotat cu anvelope de iarnă, se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte. Pe lângă sancțiunea amenzii, ca măsură complementară, se va reține și certificatul de înmatriculare sau înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Aceleași măsuri se aplică și în cazul autovehiculelor de transport marfă cu greutatea de peste 3,5 tone sau a celor destinate transportului de persoane cu mai mult de nouă locuri pe scaune, dacă nu au montate lanțuri sau alte echipamente antiderapante certificate”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Fabrica de palavre a PNL funcționează la fel ca-n vremea lui Mihai Eminescu

Publicat

pe

171 de ani de la nașterea marelui Mihai Eminescu, poetul sufletului nostru și critic acerb al celor care au condus țara și care au știut doar să dea din gură, fără să existe o corespondență în practică a ideilor peticite pe care le înșirau în public, mai abitir în campaniile electorale. Liberalii care sunt astăzi la putere se cam joacă cu vorbele, la fel ca în vremea lui Eminescu. Nimic din ceea ce perorează liderii acestui partid nu capătă consistență. Aburi simandicoși care zboară…

„Pe 15 ianuarie, ne amintim, în fiecare an, de moștenirea pe care ne-a lăsat-o marele nostru poet național Mihai Eminescu. Un poet de o sensibilitate aparte în așternerea versurilor, dar, în același timp, un analist dur și pertinent al vremurilor sale în articolele de presă publicate. Citindu-le, vedem, cu tristețe, că istoria se repetă.

“Liberalii sunt “smântâna” şi “temeiul” României, noi suntem nişte rămăşiţe din vechile populaţiuni autohtone, care nu merită să fie băgate în seamă. De! iertaţi-ne, boieri Arioneşti şi Caradeşti că ni s-a părut şi nouă, biet, că trăim în ţara noastră şi avem de zis o vorbă. (…) Arătaţi-ne în Adunările d-voastră pe reprezentanţii capitaliilor şi fabricelor mari, pe reprezentanţii clasei de mijloc care să se deosebească de fabrica de mofturi ale „Telegrafului”, şi ale „Românului” şi de fabrica d-voastră de palavre (…)”, scria Mihai Eminescu, într-un articol din 1877, intitulat “Netrebnicii care ne conduc“.

Parcă marele poet ne e contemporan, iar cuvintele sale descriu actuala situație… Fabrica de palavre a PNL funcționează, încă, după atâta vreme. Dâmbovițenii au ascultat și poate unii au și crezut palavrele mincinoase despre reabilitarea DN 71, redeschiderea combinatului, creșterea veniturilor și altele. În această săptămână, zeci de oameni au avut de zis „o vorbă” și au protestat în fața Instituției Prefectului Dâmbovița pentru că realitatea este departe de poleiala palavrelor. Din păcate, nimic nou în politica liberală în cei mai mult de 100 de ani care s-au scurs de la vremurile creionate în presa vremii de Mihai Eminescu”, a concluzionat deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!