Connect with us

Argeș

ARGEŞ: Portret omagial Silvestru D. Voinescu. „Cărţile mi-au fost prieteni devotaţi”!

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a găzduit, astăzi – 17 ianuarie 2018, evenimentul „In memoriam Silvestru D. Voinescu – portret omagial”, organizat în cadrul proiectului „Argeşeni – valori naţionale”, iniţiat de Instituţia Prefectului în urmă cu mai mulţi ani. Au vorbit despre activitatea, opera și viața lui Silvestru D. Voinescu: prefectul judeţului – Emilian Dragnea, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” – Octavian Mihail Sachelarie, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional – Cristian Cocea şi ziaristul Spiridon Voinescu – fiul regretatului Silvestru D. Voinescu.

Publicat

pe

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a găzduit, astăzi – 17 ianuarie 2018, evenimentul „In memoriam Silvestru D. Voinescu – portret omagial”, organizat în cadrul proiectului „Argeşeni – valori naţionale”, iniţiat de Instituţia Prefectului în urmă cu mai mulţi ani. Au vorbit despre activitatea, opera și viața lui Silvestru D. Voinescu: prefectul judeţului – Emilian Dragnea, directorul Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” – Octavian Mihail Sachelarie, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional – Cristian Cocea şi ziaristul Spiridon Voinescu – fiul regretatului Silvestru D. Voinescu.

Prefectul Emilian Dragnea a subliniat faptul că oameni precum Silvestru D. Voinescu sunt de neînlocuit și că acesta face parte din meritocrație, grație căreia putem supraviețuim în istorie.

omagiere silvestru voinescu 2Silvestru D. Voinescu (2 ianuarie 1935 – 13 septembrie 2005) a fost director al bibliotecii vreme de patru decenii, membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru fondator al Asociației Naționale a Bibliotecarilor din România.

“Viaţa mea printre cărţi nu este o expresie gratuită. Au trecut 45 de ani de când lucrez numai în bibliotecă, în ciuda faptului că am absolvit facultatea de drept. Cărţile mi-au fost prieteni devotaţi şi, din această prietenie, au ieşit cel puţin două realizări notabile. Prima realizare, o bibliotecă importantă prin valoarea fondurilor sale şi prin activitatea tot mai valoroasă de la an la an. A doua: am publicat 12 cărţi şi câteva sute de articole.

Am cercetat cu predilecţie istoria culturii din zona Argeş – Muscel, aducând în prim-plan oameni şi fapte care, de cele mai multe ori, se înscriu in spiritualitatea românească. În ceea ce mă priveşte, mi-aş fi dorit să realizez mai mult, dar, ca să nu mânii pe Dumnezeu, trebuie să mă mulţumesc şi cu atât. Rămân destule de făcut de către cei ce vor sluji în viitor biblioteca piteşteană”, spunea Sivestru Voinescu în prefaţa volumului O viaţă printre cărţi, apărut în 2001.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Amendă 1.000 lei de persoană pentru picnic în loc neamenajat!

Publicat

pe

Doi bărbați din județul Dâmbovița au fost amendați cu câte 1.000 de lei fiecare, fiindcă au oprit pentru picnic într-un loc neamenajat, în zona Moliviș – DN 7C Transfăgărășan. De asemenea, jandarmii i-au obligat să readucă terenul la starea inițială.

„În aceeași perioadă, 7 turiști au fost sancționați, fie cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, fie cu avertisment, pentru faptul că au hrănit sau fotografiat urșii din zona Barajului Vidraru și a Cetățenii Poenari.

Pe zona de nord a județului, jandarmii au mai intervenit în alte 30 de situații în care a fost semnalată prezența urșilor prin apel la numărul unic de urgență 112″, se precizează într-un comunicat remis de IJJ Argeș.

Citește în continuare

Argeș

Patru anexe gospodărești au ars azi-noapte în județul Argeș

Publicat

pe

Pompierii din Argeș au acționat, azi-noapte, timp de aproximativ 3 ore, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă gospodărească din Topoloveni. La sosirea echipajelor, ardea acoperișul. Potrivit ISU Argeș, focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.

Cu câteva ore înainte, pompierii argeșeni au mai avut o misiune la fel de grea în comuna Bradu, unde au ars trei anexe gospodărești. Și în acest caz, focul a pornit de la un scurtcircuit electric, provocat se pare de un trăsnet. Din fericire, nu s-au înregistrat decât pagube materiale, nu și victime omenești.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT