Conectați-vă cu noi

SOCIAL

VIDEOCONFERINŢĂ: Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi-a intrat în pâine

Astăzi, 18 ianuarie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, în contextul gestionării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Au participat: primul-ministru interimar Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne – Carmen Daniela Dan, reprezentanți ai conducerii ministerelor și ai instituțiilor centrale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență.

Publicat

pe

Astăzi, 18 ianuarie 2018, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență în sistem videoconferință cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, în contextul gestionării efectelor fenomenelor meteorologice periculoase. Au participat: primul-ministru interimar Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne – Carmen Daniela Dan, reprezentanți ai conducerii ministerelor și ai instituțiilor centrale cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență.

Premierul Mihai Fifor a subliniat, în deschiderea videoconferinței că, până în acest moment, s-a intervenit în mod operativ pe tot parcursul nopții pentru ca traficul să nu fie blocat, solicitând reprezentanților instituțiilor cu atribuții în domeniu să asigure toate resursele și mijloacele pentru ca lucrurile să nu fie împiedicate să funcționeze în mod corespunzător, iar viața comunităților să revină la normal.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a prezentat situația la zi a acțiunilor efectivelor MAI derulate în sprijinul populației, menționând că forțele vor interveni până la înlăturarea tuturor efectelor produse de fenomenele meteo severe. Astfel, ministrul a menționat că în cursul acestei nopți au fost în teren peste 3.500 de pompieri, 4.500 de polițiști și 3.500 de jandarmi. Totodată, începând de ieri de la ora 17.00, a fost suplimentat Centrul Operațional al MAI cu personalul grupei operative din Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De la nivelul IGSU au fost trimise forțe și mijloace în sprijinul județelor aflate sub avertizare de viscol și ninsoare.

De asemenea, ministrul a subliniat că au fost închise preventiv unele tronsoane de drum pentru a se evita riscul blocării și înzăpezirii, situația privind circulația pe drumurile naționale fiind în dinamică și monitorizată la nivelul Ministerului Transporturilor.

În final, ministrul Afacerilor Interne a solicitat prefecților implicare și mai multă operativitate în raportarea situațiilor cu care se confruntă în județele lor, astfel încât să se poată interveni cu rapiditate în sprijinul oamenilor.

„Toate situațiile de urgență se raportează până la finalizarea acțiunilor de înlăturare a efectelor produse de fenomenele meteo severe către Centrul Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Viceprimarul de la Dragodana s-a ţinut de scandaluri în acest week-end

Publicat

pe

Viceprimarul comunei Dragodana, din judeţul Dâmboviţa, a fost protagonistul unor scene incredibile de violenţă la sfârşitul săptămânii trecute – scrie Cronica de Găeşti. Se pare că, vineri – seară, edilul ar fi lovit un bărbat din Picior de Munte, dar şi pe barmaniţa care i-a sărit acestuia în ajutor. Ieri – 24 mai, vicele ar fi mers din nou în localul cu pricina, sfârşind prin a-i înjura pe cei prezenţi fiindcă l-au întrebat despre unele treburi edilitare. În final, s-a iscat o încăierare generală.

„La data de 22 mai, politistii din cadrul Sectiei nr. 9 Politie Rurala Mătăsaru au fost sesizati de un barbat cu privire la faptul ca vânzătoarea unei societati comerciale de pe raza localitatii Picior de Munte a fost agresata. În cauza, a fost intocmit un dosar penal si se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente.

Totodata, astazi – 25 mai, politistii din cadrul Postului de Politie Dragodana au fost sesizati prin plangere de un barbat de 47 de ani, cu privire la faptul ca, la data de 24 mai, ar fi fost agresat fizic de un barbat de 30 de ani, din Picior de Munte. În cauza, politiştii au intocmit un dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente”, este răspunsul IPJ Dâmboviţa la solicitarea formulată de Cronica de Găeşti.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Pătul în flăcări în Geangoeşti, după ce a fost lovit de trăsnet

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

Incendiu, în această după-amiază, în satul Geangoeşti, comuna Dragomireşti, după ce un trăsnet a lovit un pătul. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Focul a mistuit 1.500 kg de plante furajere şi acoperişul imobilului pe o suprafaţă de aproxiamtiv 50 mp. La faţa locului au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!