Connect with us

Călăraşi

CĂLĂRAŞI: Focare de tuberculoză în două unităţi de învăţământ şi un azil de bătrâni!

Un semn că ţara nu stă tocmai bine la nivel de trai, la sănătate, este dat de apariţia unor focare de TBC în sânul unor colectivităţi umane. În judeţul Călăraşi, au fost depistate mai multe cazuri de contaminare la Liceul Tehnologic din Borcea, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Voinicel” din Călăraşi, unde chiar asistenta medicală care efectua triajul epidemiologic era purtătoarea bacilului Koch, şi la Centrul de Îngrijire Socială din comuna Ciocăneşti, unde sunt găzduiţi 99 de bătrâni.

Publicat

pe

Un semn că ţara nu stă tocmai bine la nivel de trai, la sănătate, este dat de apariţia unor focare de TBC în sânul unor colectivităţi umane. În judeţul Călăraşi, au fost depistate mai multe cazuri de contaminare la Liceul Tehnologic din Borcea, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Voinicel” din Călăraşi, unde chiar asistenta medicală care efectua triajul epidemiologic era purtătoarea bacilului Koch, şi la Centrul de Îngrijire Socială din comuna Ciocăneşti, unde sunt găzduiţi 99 de bătrâni – potrivit site-ului marinbadea.ro.

CITEŞTE ŞI: Doi copii de la Grădiniţa Bucşani-Dâmboviţa au fost contaminaţi cu bacilul Koch!

La Liceul din Borcea, din 42 de elevi de clasa XII-a, testul IDR a ieşit pozitiv la 23. Un adolescent care face naveta din comuna Jegălia se află deja internat la spital. Colegii săi sunt programați pentru control radiologic, pentru a se stabili în mod clar dacă depășesc calitatea de infectați, deci dacă sunt efectiv bolnavi. Investigațiile vor avea loc în data de 23 ianuarie. Și cadrele didactice care predau la clasa elevului depistat cu tuberculoză urmează să fie testați radiologic.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Romsilva a înființat 30 km de perdele forestiere de protecție în zona Autostrăzii A2

Publicat

pe

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat, în campania de împăduriri din această primăvară, 90 de hectare de perdele forestiere în proximitatea Autostrăzii A2, la Ocolul Silvic Lehliu din cadrul Direcției Silvice Călărași.

Lungimea acestor perdele forestiere este de 30 de kilometri, iar la lucrările de împădurire a acestora s-au utilizat circa 450.000 de puieți forestieri.

Între 2014 și 2021, Romsilva a plantat alte 142,89 hectare de perdele forestiere pentru protecția Autostrăzii A2, în județele Ialomița, Călărași și Constanța.

Programul actual de înființare a perdelelor forestiere prevede 34 de obiective de investiții, cu o suprafață totală de 650,14 hectare, pentru protecția autostrăzilor și drumurilor naționale din județele Arad, Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov și Vrancea – se mai precizează în comunicatul RNP Romsilva.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Călăraşi

Percheziții la persoane care făceau contrabandă cu aur și parfumuri

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul IPJ Călărași au efectuat, vineri – 11 februarie, trei percheziții la domiciliile unor persoane cercetate pentru pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Oamenii legii au găsit în locuințele acestora 971 de parfumuri, 1.800 de țigarete, 581,44 grame de bijuterii de aur, 299 de grame de bijuterii de argint, 173 de articole vestimentare, 16.115 lei, 1.280 de euro, 1 laptop, 1 telefon, un caiet cuprinzând nume de clienți și sume de bani, precum și 7 cataloage de prezentare bijuterii. Valoarea bunurilor ridicate se ridică la 427.628 de lei.

De precizat că, joi – 10 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu lucrători ai Serviciului Rutier Giurgiu au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict, în zona punctului vamal Giurgiu. Oamenii legii au oprit un autoturism în care se aflau 2 bărbați, de 35 și 41 de ani, din județul Călărași.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului și a celor două persoane, au fost descoperite 164 de parfumuri de diferite mărci, 30 de bucăți de produse cosmetice, 12 articole vestimentare, 152,59 grame bijuterii de aur, 3.975 de euro și 205 lire turcești. Cei doi bărbați au fost retinuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT