Connect with us

Călăraşi

CĂLĂRAŞI: Focare de tuberculoză în două unităţi de învăţământ şi un azil de bătrâni!

Un semn că ţara nu stă tocmai bine la nivel de trai, la sănătate, este dat de apariţia unor focare de TBC în sânul unor colectivităţi umane. În judeţul Călăraşi, au fost depistate mai multe cazuri de contaminare la Liceul Tehnologic din Borcea, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Voinicel” din Călăraşi, unde chiar asistenta medicală care efectua triajul epidemiologic era purtătoarea bacilului Koch, şi la Centrul de Îngrijire Socială din comuna Ciocăneşti, unde sunt găzduiţi 99 de bătrâni.

Publicat

pe

Un semn că ţara nu stă tocmai bine la nivel de trai, la sănătate, este dat de apariţia unor focare de TBC în sânul unor colectivităţi umane. În judeţul Călăraşi, au fost depistate mai multe cazuri de contaminare la Liceul Tehnologic din Borcea, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Voinicel” din Călăraşi, unde chiar asistenta medicală care efectua triajul epidemiologic era purtătoarea bacilului Koch, şi la Centrul de Îngrijire Socială din comuna Ciocăneşti, unde sunt găzduiţi 99 de bătrâni – potrivit site-ului marinbadea.ro.

CITEŞTE ŞI: Doi copii de la Grădiniţa Bucşani-Dâmboviţa au fost contaminaţi cu bacilul Koch!

La Liceul din Borcea, din 42 de elevi de clasa XII-a, testul IDR a ieşit pozitiv la 23. Un adolescent care face naveta din comuna Jegălia se află deja internat la spital. Colegii săi sunt programați pentru control radiologic, pentru a se stabili în mod clar dacă depășesc calitatea de infectați, deci dacă sunt efectiv bolnavi. Investigațiile vor avea loc în data de 23 ianuarie. Și cadrele didactice care predau la clasa elevului depistat cu tuberculoză urmează să fie testați radiologic.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Călăraşi

Cinci spărgători de locuințe reținuți de polițiștii din Călărași

Publicat

pe

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Tămădău Mare, județul Călărași, sub coordonarea unui procuror de la Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au efectuat zilele trecute șapte percheziții în mai multe localități din județele Ialomița și Călărași, la domiciliile unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din anchetă a reieșit că, în perioada martie – iunie 2024, în comuna Ileana, județul Călărași, au avut loc șapte spargeri de locuință. Din gospodăriile prădate de hoți s-au sustras mai multe bunuri. În urma descinderilor executate de oamenii legii au fost descoperite obiectele furate. Polițiștii au identificat și reținut cinci tineri din comunele Borănești și Bărcănești, județul Ialomița, care, în perioada sus-menționată, au sustras mai multe scule și obiecte de uz gospodăresc, în valoare de 60.000 de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Călăraşi

Traficant de cocaină, prins de polițiștii și procurorii DIICOT din Călărași

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și procurorii DIICOT au efectuat, ieri – 7 iulie 2024, o percheziție domiciliară în București, la un bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, individul a procurat, deținut și vândut în repetate rânduri, în perioada iunie – iulie 2024, diferite cantități de cocaină către consumatori din municipiul București.

„La aceeași dată, acesta a fost prins în flagrant delict în timp ce, împreună cu un membru al familiei sale, ar fi comercializat 17 grame de cocaină (drog de mare risc) și aproximativ 15 grame metamfetamină (drog de mare risc).

De asemenea, pe parcursul percheziției efectuate la locuința acestora, au fost ridicate alte aproximativ 40 de grame de metamfetamină, 50 de grame canabis, două grindere, peste 18.000 de lei, precum și alte mijloace de probă”, se precizează într-un comunicat transmis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite