Conectați-vă cu noi

POLITIC

DECIZIE: Şefii organizaţiilor PSD pot veni până vineri cu propuneri de miniştri!

Abia vineri, 26 ianuarie 2018, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, se va decide cine va face parte din Guvernul Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea a declarat, după întâlnirea liderilor social-democraţi din această seară, că fiecare organizaţie PSD din ţară şi fiecare membru al CEX va avea posibilitatea să vină cu propuneri de miniştri.

Publicat

pe

Abia vineri, 26 ianuarie 2018, într-o nouă şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, se va decide cine va face parte din Guvernul Viorica Dăncilă. Liviu Dragnea a declarat, după întâlnirea liderilor social-democraţi din această seară, că fiecare organizaţie PSD din ţară şi fiecare membru al CEX va avea posibilitatea să vină cu propuneri de miniştri.

Nominalizările se vor vota în Comitetul Executiv Naţional şi cei mai buni vor face parte din Guvern. A mai spus Dragnea că vrea ca noul cabinet să fie alcătuit de partid, nu de alte instituţii. De asemenea, liderul PSD i-a dat peste gură şi deputatului „mitralieră”, Cătălin Rădulescu de la Argeş, care venise cu propunera ca abuzul în servicu să fie dezincriminat. Şeful PSD a precizat că nu are de gând să elimine această infracţiune din Codul Penal.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Războiul Țuțuianu vs. Oprea ține fierbinte scena politică în Dâmbovița

Publicat

pe

Apele, în politica dâmboviţeană, sunt tulburi. Există destule fricţiuni şi lupte între anumiţi lideri, care, fie vorba între noi, nu aduc plus valoare, simpatie sau recunoştinţă niciunuia dintre combatanţi. Cetăţeanul este suprasaturat de stresul pandemic, de situaţii încordate, de tensiune, astfel că războiul dintre politicieni, dus cu toate armele din dotare şi permise şi nepermise în astfel de dispute, nu prea îl mai impresionează. Oamenii aşteaptă altceva!

Este arhicunoscut deja conflictul dintre senatorul Adrian Ţuţuianu – liderul PRO România Dâmbovița şi preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Alexandru Oprea. Cu câţiva ani în urmă, cei doi făceau parte din aceiaşi echipă, dar, din motive rămase încă necunoscute, relaţiile s-au răcit total. După demiterea lui Oprea de la conducerea Consiliului Judeţean şi suspendarea sa din partid, a urmat o perioadă scurtă de acalmie, dar săbiile se ascuţeau pe sub masă.

Ulterior, odată cu eliminarea lui Ţuţuianu din PSD de către Liviu Dragnea, fără motive întemeiate, chiar mârşav, Alexandru Oprea a revenit în fruntea CJ, sprijinit de Rovana Plumb, care a preluat conducerea PSD Dâmboviţa. Preşedintele de atunci, Daniel Comănescu, a fost şi el scos pe linie moartă într-un mod nedemocratic, ba chiar dat afară din partid de gruparea Plumb, în baza unor acuze de tip simulacru, dar asta e o altă poveste…

Senatorul Adrian Ţuţuianu a fost convins că înregistrările audio realizate la o întâlnire de lucru cu membrii social-democraţi din zona Găeşti, care au reprezentat o motivaţie pentru îndepărtarea sa din partid, i-au fost furnizate lui Dragnea de către Alexandru Oprea. De atunci încoace, nu a mai existat nicio cale de reconciliere între cei doi. Atacurile au curs în valuri dinspre ambele părţi. Liberalii care, sincer, în Dâmboviţa nu au produs nimic bun, nici măcar discursuri, au trecut pe un plan secund la capitolul interes, toată lumea find preocupată să vadă, să audă ce arme şi ce muniţie folosesc cei doi lideri în lupta pe care o duc. Conflictul este unul dur şi nu pare ca vreunul dintre combatanţi să cedeze, mai ales că urmează o posibilă perioadă de precampanie şi campanie electorală, iar rosturile ar trebui să fie altele.

Țuțuianu: Proiectele europene sunt sabotate de actuala conducere a Consiliului Județean

La ultima conferinţă de presă, senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmbovița, şi-a intensificat atacurile, criticându-l dur pe Alexandru Oprea pentru modul în care conduce Consiliul Judeţean, pentru faptul că a lăsat o serie de proiecte pe fonduri europene în coadă de peşte. Discursul critic al preşedintelui PRO România Dâmboviţa s-a prelungit pe Facebook.

„De câte dovezi mai e nevoie ca să înțeleagă toată lumea că proiectele europene sunt sabotate de actuala conducere a Consiliului Județean? Care e motivul pentru care PSD îl girează pe actualul președinte-impostor de la CJD? Iată alte 3 proiecte compromise, în risc de neimplementare. Toate din domeniul Sănătății:
– Extinderea și dotarea Ambulatoriului de Specialitate din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște – 10.695.974,50 lei. Pregătirea proiectului a început în mandatul meu. Au reușit să-l depună la ADR Sud-Muntenia în 26.07.2018 (nu știu de ce le-a trebuit atâta timp). Contractul de finanțare a fost semnat în 27.03.2019. Până astăzi, din datele pe care le am, nu s-a reușit finalizarea nici măcar a procedurii de achiziție pentru proiectul tehnic, deci nici vorbă de execuție de lucrări. Tare îmi este teamă că, în actuala componență a Consiliului Județean, cu toți nepricepuții și impostorii la conducere, proiectul va fi ratat în întregime.

– Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean – 6.804.559 lei. Proiectul a fost depus în 11.04.2018, iar contractul de finanțare semnat în 27.03.2019 – nu este adjudecat nici măcar contractul de proiectare,nici vorbă de execuție de lucrări. Din nou – risc major de neimplementare!

– Reparații capitale la Sanatoriul TBC Moroeni, corp central, 18.000.000 lei. Vorbim de o investiție esențială pentru punerea în funcțiune a unei unități sanitare cu vechime și cu prestigiu, de care România are nevoie. Contractul de finanțare s-a semnat în timpul mandatului meu, în anul 2016. Pe acest proiect am discutat cu două persoane care m-au ajutat: Victor Ponta și Nicolae Banicioiu. În anii 2016-2018, am reușit să aduc 10 milioane de lei finanțare. Numai eu știu câte zeci de drumuri am făcut pentru asta. Proiectul rămăsese blocat la jumătate. Ce am aflat acum: contractul de execuție a fost reziliat în anul 2019, din cauza unor neînțelegeri apărute între firma câștigătoare și Consiliul Județean (lucrări suplimentare care au apărut pe parcurs). Nu știu cui aparține dreptatea, Dar știu că, în loc să încerce să rezolve subiectul, impostorul de președinte de la Consiliul Județean a preferat rezilierea contractului și restituirea unei sume de 3.500.000 lei către bugetul Ministerului Sănătății, în anul 2019. Care era soluţia: dacă Ministerul nu venea cu o alocare suplimentară, Consiliul Județean putea, din sutele de miliarde tocate astăzi pe propagandă personală a unui impostor, să aloce sumele necesare și să nu îngroape acest proiect.

E dramatic ce se întâmplă și toate astea se constituie în răspunsul repetat la întrebarea: De ce mă întorc la Consiliul Judeţean?! Pentru că, pur și simplu, e nevoie acolo de cineva care să salveze ce mai e de salvat. Eu știu toate aceste proiecte, le-am scris, le-am inițiat. E imposibil pentru cineva fără nicio experiență să recupereze acest timp. După cum e grav dacă mai rămâne la Consiliul Județean o persoană ca actualul președinte-impostor”, a scris Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Oprea: Îi înțeleg domnului senator disperarea de a rămâne fără nimic, din visul ce l-a avut…

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, dar şi pe reţelele de socializare, a fost rândul lui Alexandru Oprea să-l incrimineze pe Adrian Ţuţuianu, să pună pe tapet o serie de acuze grave. Mai mult de trei sferturi din timpul dedicat întâlnirii cu jurnaliştii a fost folosit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmbovița pentru demontarea acuzelor care i-au fost aduse de Adrian Ţuţuianu.

„Într-o lume în care e foarte greu să ridici o construcție, alții aruncă cu noroi. Ce e și mai rău de atât, e faptul că unii sunt chiar noroiul care încearcă să o împiedice să se înalțe. Dar, într-un final, soarele răsare, noroiul rămâne în urmă, iar construcția prinde contur. Adrian Țuțuianu e unul dintre acei unii. El nu e construcția. E chiar noroiul care o face greu de ridicat. Ce nu-și dă seamă domnul senator e tocmai faptul că județul Dâmbovița, și nimeni altcineva, reprezintă construcția. Sau poate își dă seama…

Fac aceste afirmații pentru că am tot văzut ieșirile repetate, în spațiul public, ale domnului senator Adrian Țuțuianu și cred că lucrurile trebuie clarificate. Îmi pare rău că sunt nevoit să spun aceste lucruri, dar adevărul există, chiar dacă doare, și el trebuie aflat. Oamenii au dreptul să știe cu fapte, nu cu vorbe, ce se petrece în acest județ. Iar dacă am tăcut până acum, a fost doar din respect pentru dumneavoastră. Dar din același respect, cred că e timpul să nu mai tac și să spun ce se petrece de fapt, pentru că se pare că alții nu au limite atunci când vine vorba de putere și când te gândești că nici măcar nu a început campania electorală…

Mă gândeam că au fost oameni care ar fi avut lucruri interesante de spus despre omul Adrian Țuțuianu, dar și despre calitatea lui umană și, mai ales, profesională. Din păcate, ei tac, pentru că astăzi nu mai sunt printre noi… și vorbesc despre Ion Stan și Victor Sanda. Ei nu au mai apucat să vorbească, dar poate e timpul ca cineva să o facă.

Eu mă voi limita să vorbesc doar despre activitatea Consiliului Județean Dâmbovița pentru că am muncit aici, alături de colegii mei, să construim ceva. Am prezentat, mai devreme, în cadrul unei conferințe de presă, toate dovezile care demontează complet toate minciunile spuse de domnul senator Adrian Țuțuianu în ultima perioadă. Începând de astăzi, am să vă prezint, periodic, adevărul despre activitatea derulată la CJD.

Îi înțeleg disperarea de a rămâne fără nimic, din visul ce l-a avut – de a avea totul, dar nu voi lăsa pe nimeni să distrugă munca și eforturile a zeci de oameni care au muncit ca județul Dâmbovița să evolueze. Poate ne explică domnul senator de ce a lăsat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu datorii atât de mari atunci când a plecat la București, în căutarea unor orizonturi și idealuri mai mari decât îi putea oferi județul Dâmbovița”, a postat Alexandru Oprea pe Facebook.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa propune schimbul de generaţii la alegerile locale din toamnă

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, preşedintele PRO România Dâmboviţa, a prezentat, ieri – 1 iunie, primii 10 candidaţi ai partidului pentru funcţiile de primari pentru alegerile locale care se vor desfăşura în această toamnă. Susţine Ţuţuianu că PRO România va face o adevărată revoluţie în politica dâmboviţeană, pe care a intitulat-o „revoluţia tinerilor”, datorită faptului că majoritatea candidaţilor propuşi nu au împlinit vârsta 40 de ani.

Consideră senatorul PRO România că este nevoie acută de o schimbare în politică, în condiţiile în care, de 30 de ani, se cam învârt aceleași personaje în fiecare comună, în fiecare oraş, în fiecare municipiu. Spune Ţuţuianu că a sosit vremea să nu mai fim forţaţi să alegem între două-trei persoane, care se învârt de atâţia ani prin diverse partide politice, şi că este momentul să dăm şansă unei generaţii noi de politicieni, de reprezentanţi în administraţia publică locală. Preşedintele PRO România Dâmboviţa este convins că va fi o luptă dură, dar crede că rezultatele pe care le vor obţine vor fi unele deosebit de bune.

Pentru funcţia de primar al comunei Produleşti va candida Ionel Stoicilă, de 23 de ani, absolvent de liceu, de profesie fermier.

La Băleni va ţinti funcţia de primar Ionuţ Cristian Vălu, 37 de ani, studii universitare, fost viceprimar în această comună.

PRO România îl va avea candidat pentru funcţia de primar la Bucşani pe Irinel Mihai Ghiţă, 37 de ani, absolvent de universitate.

Valentin Mihail Iriminescu, 32 de ani, va lupta pentru postul de primar al oraşului Pucioasa.

La Aninoasa, din partea PRO România, intră în lupta electorală farmacista Albiniţa Rădulescu Soare, 51 de ani.

Pentru ocuparea postului de edil în comuna Raciu este pregătit inginerul Cristian Bălaşa, 38 de ani.

Directoarea adjunctă a Şcolii din Gura Ocniţei, Cristina Stanciu, se va bate pentru funcţia de primar al comunei Ocniţa.

La Morteni, va intra în bătălia electorală Marin Staicu, 33 de ani, de profesie inginer.

PRO România va merge în alegeri pentru câştigarea postului de primar la Lucieni cu economistul Daniel Negoescu, de 35 de ani.

Funcţia de primar la Bărbuleţu este vizată de învăţătoarea Cristina Elena Banu, de 38 de ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!