Connect with us

Prahova

PRAHOVA: Percheziţii şi la hoţii de lemne din Vălenii de Munte!

Poliţiştii din Văleni de Munte efectuează la această oră, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova şi al jandarmilor din Gruparea Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti, cinci percheziţii domiciliare la persoane din localitate, suspecte de comiterea de infracţiuni silvice.

Publicat

pe

Poliţiştii din Văleni de Munte efectuează la această oră, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Prahova şi al jandarmilor din Gruparea Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti, cinci percheziţii domiciliare la persoane din localitate, suspecte de comiterea de infracţiuni silvice.

Vor fi puse în aplicare cinci mandate de aducere. Din cercetări a reieşit că cei în cauză au tăiat arbori din fondul forestier situat pe teritoriul comunei Drăgăneşti.

Reamintim că, în această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Secţiei Valea Călugărescă – Prahova au descins la domiciliile unor indivizi din comunele Colceag şi Iordăcheanu, bănuiţi că au dat atacul tot în pădurile din zona Drăgăneşti. Au fost confiscate motoferăstraie şi alte unelte folosite în activitatea infracţională, precum şi 4 mc de material lemnos.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Trupul alpinistei din Brașov va fi recuperat de pe munte abia joi, 20 ianuarie

Publicat

pe

Având în vedere faptul că, în spațiul virtual, s-a comunicat mult pe seama operațiunilor de recuperare a trupului tinerei alpiniste din Brașov căzută de pe versantul Bucegilor în timpul unei escaladări, salvamontiștii din Prahova au venit astăzi cu clarificări. De precizat că salvatorii din Bușteni s-au mobilizat imediat ce au aflat de teribilul accident. Se întâmpla în data de 12 ianuarie, după ora 18:00.

„O echipă de prim-răspuns a plecat în căutarea ei, în zona în care am presupus că s-ar putea afla, iar echipa de suport a fost mobilizată și s-a aflat în așteptare la sediul Salvamont Bușteni. Echipa de prim-răspuns a încheiat căutările la ora 01:20 noaptea, în condiții de viscol puternic, ajungând la Baza Salvamont Baba Mare”, precizează reprezentanții Salvamont Prahova.

A doua zi, corpul alpinistei a fost reperat pe un versant al Crestei Picăturii. Căzuse din Brâul Portiței.

„Imediat, am alertat Dispeceratul IGAv care a alocat o resursă de zbor (elicopter EC135 cu troliu). Am încercat recuperarea victimei, dar salvatorul montan care a coborât cu troliul nu a avut timp suficient la dispoziție pentru a efectua operațiunile necesare, misiunea fiind întreruptă din cauza rafalelor de vânt foarte puternice, pentru a nu periclita siguranța elicopterului și a echipajului”, mai precizează Salvamont Prahova

În următoarele zile, respectiv 14, 15 și 16 ianuarie, întreg Masivul Bucegi s-a aflat sub incidența codurilor roșu și portocaliu de vânt puternic. În acest context, operațiunile de recuperare a alpinistei brașovene au fost amânate. Abia joi, 20 ianuarie, spun salvamontiștii, se va crea o fereastră în care acțiunea de extragere a trupului tinerei din zona în care s-a prăbușit ar putea fi posibilă.

„Suntem în legătură permanentă cu DSU și IGAv, avem pregătită echipa de intervenție, iar când condițiile meteo vor permite vom realiza această operațiune. Suntem obișnuiți cu riscul, e prezent zi de zi în activitatea noastră, dar un risc calculat. Din analiza factorilor de risc (evaluarea zonei, posibilitatea producerea avalanșelor, timpii de intervenție, resursele umane și tehnice, condiții meteo etc.) am ajuns la concluzia că intervenția aero este soluția cea mai bună în acest caz, dar nu excludem nici operațiunea terestră în cazul în care cea aero nu se va putea realiza în cele din urmă. Suntem conștienți că durerea aparținătorilor este mare, dar vă asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a duce această operațiune la bun sfârșit, așa cum o facem de fiecare dată”, au scris salvamontiștii pe pagina de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Prahova

A murit pe munte chiar de ziua ei!

Publicat

pe

Tragedie în Bucegi. O tânără din Brașov, alpinistă cu experiență, a murit chiar în ziua ei de naștere. Ar fi spus cunoscuților că vrea să dedice parcurgerea traseului Albișoara Gemenelor, din Bucegi, sorei ei geamănă. A plecat singură în această escaladare a morții. Pe la amiază, tânăra nu a mai răspuns la telefon. Acest fapt i-a îngrijorat puternic familia. În jurul orei 18:00, salvamontiștii din Bușteni au fost alertați.

O echipă de salvatori care se afla pe platoul Bucegilor a încercat imediat să pornească spre Vârful Caraiman. Nu au reușit să își ducă misiunea până la capăt din cauza viscolului puternic. Din Bușteni a plecat spre zona în care s-ar fi aflat alpinista un alt grup de salvamontiști. Din păcate, zăpada viscolită a șters urmele tinerei.

În această dimineață, o altă echipă de salvatori a reușit să dea de trupul fără viață al fetei iubitoare a muntelui. Era căzut într-un perimetru greu accesibil. Pentru recuperarea corpului neînsuflețit s-a apelat la sprijinul unui elicopter. Degeaba. Din cauza vântului și a riscului de a se produce avalanșe declanșate de zgomotul puternic al aparatului de zbor, s-a renunțat la această alternativă. Anunță salvamontiștii că acțiunea va fi reluată imediat ce vremea se va îmbunătăți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT