Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

MĂSURĂ: Arest la domiciliu pentru inginerii RAR Dâmboviţa acuzaţi corupţie!

Cei trei angajaţii ai Registrului Auto Român – reprezentanţa Dâmboviţa, ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie de la locul de muncă, au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă.

Publicat

pe

Cei trei angajaţii ai Registrului Auto Român – reprezentanţa Dâmboviţa, ridicaţi de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie de la locul de muncă, au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Tribunalul Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă.

CITEŞTE ŞI: Percheziţii DGA la RAR Dâmboviţa şi la patru angajaţi suspecţi de corupţie!

Judecătorii, după ce au analizat probele depuse la dosar şi au audiat inculpaţii, au hotărât să-i plaseze în arest la domiciliu pentru 30 de zile pe cei trei ingineri RAR – Cristian Vasile Pavelescu, Florentin Costel Tudorache şi Stelian Sorică. Faţă de cel de-al patrulea acuzat, Laurenţiu Albu, Parchetul nu a solicitat luarea unei măsuri preventive.

Tribunalul Dâmboviţa: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)

„În temeiul dispoziţiilor art.227 din Codul de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa în dosarul nr.212/P/2016 la data de 30.01.2018 în privinţa inculpaţilor Sorică Stelian; Pavelescu Cristian-Vasile şi Tudorache Costel-Florentin.

În temeiul dispoziţiilor art.227 alin.2 din Codul de procedură penală cu referire la art.218, 222 alin.1 din acelaşi cod şi la art.202 alin.1-3 din Codul de procedură penală, ia faţă de inculpaţii Sorică Stelian; Pavelescu Cristian-Vasile şi Tudorache Costel-Florentin, măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 31.01.2018 şi până la data de 01.03.2018 inclusiv (cazul inculpaţilor Sorică Stelian şi Pavelescu Cristian-Vasile), respectiv cu data de 30.01.2018 şi până la data de 28.02.2018 inclusiv (cazul inculpatului Tudorache Costel-Florentin).

În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.1 din Codul de procedură penală, impune inculpaţilor ca pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu să nu părăsească imobilele situate în judeţul Dâmboviţa fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta.

În temeiul dispoziţiilor art.221 alin.2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu inculpaţii au următoarele obligaţii:
a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori a organului judiciar în faţa căruia se află cauza, ori de câte ori sunt chemaţi;
b) să nu comunice între aceştia; cu inculpatul Albu Laurenţiu; cu numiţii Matei Cosmin, Oprescu Vasile; cu suspecţii Apostol Adrian, Cârstea Alexandru Ionuţ, Dobre Mariana, Dumitrache Florin, Gherghilaş Ionel, Stănescu Ciprian, Neaga Marian Cristian; cu numitul Venete Aurel.

În conformitate cu prevederile art.221 alin.5 din Codul de procedură penală, pe durata măsurii, inculpaţii pot părăsi imobilele în care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.
Atrage atenţia fiecăruia dintre inculpaţi că, în caz de încălcare cu rea credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

În conformitate cu prevederile articolelor 221 alin.8 din Codul de procedură penală, copia încheierii se comunică, de îndată: inculpaţilor; Poliţiei comunei Dragomireşti; Poliţiei comunei Cobia; Poliţiei comunei Voineşti; Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa – Biroul Supravegheri Judiciare; Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Dâmboviţa; Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Găeşti; Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Voineşti; Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Dragomireşti; Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa; Poliţiei de Frontieră Române.

Dispune punerea în libertate a inculpaţilor la datele şi orele expirării ordonanţelor de reţinere, respectiv: 31.01.2018, orele 01:30 (cazul inculpatului Sorică Stelian); 31.01.2018, orele 00:15 (cazul inculpatului Pavelescu Cristian-Vasile) şi 30.01.2018, orele 23:00 (cazul inculpatului Tudorache Costel-Florentin).

În temeiul dispoziţiilor art.275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat cu procesul penal, rămân în sarcina statului. Potrivit dispoziţiilor art.204 alin.1 din Codul de procedură penală: Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Soluţionată şi pronunţată potrivit dispoziţiilor art.203 alin.5 din Codul de procedură penală, în Camera de Consiliu, astăzi, 30.01.2018, orele 22:00”.

ACTUALITATE

Graţie, vers și fior muzical la „Crizantema de Aur” 2019

Publicat

pe

A mai curs un an. Suntem, din nou, în miezul toamnei, sub vraja crizantemelor care dansează jucăuș, viu, colorat, sub soarele neobișnuit de dogoritor pentru această lună. E din nou timpul Festivalul Naţional „Crizantema de Aur”, ajuns la cea de-a 52-a ediţie.

Prima seară. Atmosferă caldă, primitoare, la Teatrul Tony Bulandra, locul unde publicul meloman a venit să se închine genului muzical rege: romanţa. Decorul, brodat cu ingeniozitate, poartă elementele esențiale ale festivalului: flori de Crizanteme și culorile ruginii ale toamnei, etalate sub o multitudine de forme și semnificații. Foaierul, de asemenea, era aidoma unui templu al muzicii și împlinirii sufletești. Amfitrionii primei seri de concurs – actorii Miruna Ionescu și Silviu Biriș (Secţiunea Interpretare), Alexandra Velniciuc şi Octavian Ursulescu (Secţiunea Creaţie).

Miruna Ionescu şi Silviu Biriş

Au încântat publicul și juriul cu graţie, vers și fior muzical, opt concurenţi la Secţiunea Interpretare şi şapte compozitori la Secţiunea Creaţie. Au acompaniat orchestrele „Dor Românesc” – dirijor Ştefan Cigu şi „Romanţa” – dirijor Lucian Vlădescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Stelian Tănase lansează la Târgovişte „Marele incendiator: Cronica unui fapt divers”

Publicat

pe

Vineri – 18 octombrie 2019, la ora 16:00, are loc, la sediul Bibliotecii Judeţene „I.H. Rădulescu” Dâmboviţa, prezentarea cărţii „Marele incendiator: Cronica unui fapt divers”, cel mai recent volum semnat Stelian Tănase. Evenimentul cuprinde şi o sesiune de autografe.

Potrivit editurii, romanul atrage cititorul încă de la primele pagini.  „Marele incendiator. Cronica unui fapt divers” este, în primul rând, o poveste de dragoste. Eroii romanului sunt Zoe, jurnalistă interesată de faptul divers, și Vivi, un fotograf cunoscut. Pe fundalul acestei povești, există un cronicar care narează neutru epopeea câinilor maidanezi și apariția în viața orașului a unui incendiator misterios pe care Poliția nu reușește să-l prindă. Un al treilea plan al poveștii prezintă personajele organizându-se pe simpatii, grupuri pro și contra, care se întâlnesc pe facebook. Idolul lor este „Marele Incendiator”, un personaj mitic, un fel de haiduc din folclor în care toți își pun nădejdea.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web