Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Demersuri pentru menţinerea transportului feroviar de călători spre Pietroşiţa

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa şi-au unit forţele cu parlamentarii, într-un demers care vizează menţinerea în circulaţie a trenurilor de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa şi retur. Astăzi, la iniţiativa senatorului Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Alin Manole şi prefectul Antonel Jîjîie au primit vizita directorului general al CFR Călători – Iosif Szentes. La întâlnire au participat deputaţii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, primarii localităţilor din zona de nord a judeţului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi mediului de afaceri, scopul fiind acela de a găsi soluţii pentru eficientizarea transportului feroviar de călători spre şi dinspre Pietroşiţa, astfel încât circulaţia trenurilor să nu fie suspendată.

Publicat

pe

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa şi-au unit forţele cu parlamentarii, într-un demers care vizează menţinerea în circulaţie a trenurilor de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa şi retur. Astăzi, la iniţiativa senatorului Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Alin Manole şi prefectul Antonel Jîjîie au primit vizita directorului general al CFR Călători – Iosif Szentes.

La întâlnire au participat deputaţii Claudia Gilia, Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, primarii localităţilor din zona de nord a judeţului, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi mediului de afaceri, scopul fiind acela de a găsi soluţii pentru eficientizarea transportului feroviar de călători spre şi dinspre Pietroşiţa, astfel încât circulaţia trenurilor să nu fie suspendată.

Directorul general al CFR Călători a făcut apel la necesitatea creşterii numărului de abonamente în rândul elevilor şi studenţilor, dar şi al persoanelor care fac naveta în interes de serviciu. Întâlnirea a continuat cu o vizită de lucru la Gara Târgovişte Sud, unde a avut loc o discuţie tehnică cu conducerea acesteia.

Tot astăzi, în Parlament, deputatul Corneliu Ştefan a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Lucian Şova, pe această temă.

corneliu stefan cfr

„Domnule ministru,

Conducerea Societăţii Naţionale Căile Ferate Române intenţionează să suspende, din nou, traficul feroviar pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa şi retur. Ca şi în anii trecuţi, motivul unei astfel de decizii este generat de nerentabilitatea curselor CFR de călători.
Este adevărat că rezultatele financiare sunt sub aşteptări, că numărul de pasageri este redus, dar nu trebuie să disperăm! Judeţul Dâmboviţa trece printr-o serie de transformări şi trebuie să privim în viitor, spre ceea ce se va înfăptui în plan economic şi social.

Domnule ministru,

Drumul Naţional 71, Bâldana-Târgovişte-Pietroşiţa-Sinaia, este inclus într-un program de reabilitare şi modernizare la patru benzi şi este nevoie ca, în perioada de desfăşurare a lucrărilor, transportul de călători să fie preluat de calea ferată, evitându-se astfel ambuteiajele auto.
De asemenea, SC Arctic SA, cel mai mare producător de electrocasnice din România, va deschide o fabrică de maşini de spălat la Ulmi, lângă municipiul Târgovişte. Vor lucra aici şi la furnizorii de subansambluri, peste 3.500 de oameni. Evident, aceştia vor fi nevoiţi să facă naveta, inclusiv dinspre localităţile din nordul judeţului! Conducerea Arctic SA a anunţat că va deschide prima linie de producţie anul acesta.

Domnule ministru,

Transportul feroviar de călători Târgovişte-Pietroşiţa şi retur este indispensabil şi pentru dezvoltarea turismului în zona montană a judeţului Dâmboviţa. Ministerul Turismului a lansat în consultare publică, la sfârşitul anului trecut, hotărârea privind atestarea zonei Moroeni-Padina-Peştera din Munţii Bucegi ca staţiune turistică de interes naţional. Demersul va fi finalizat cel mai probabil în acest an. Este clar, aşadar, că numărul călătorilor cu trenul va creşte.

Spre nordul judeţului Dâmboviţa se vor îndrepta foarte mulţi turişti, iar studenţii şi pensionarii în mod deosebit vor alege trenul, având în vedere că beneficiază de facilităţi. Odată atestată Staţiunea Moroeni-Padina-Peştera, vor exista curse auto de călători din Gara Pietroşiţa până sus în munte, astfel că nimic nu-i va împiedica pe turişti să vină cu trenul până aici şi apoi să-şi continue drumul cu autobuzul.

Nu putem trece cu vederea nici oraşul Pucioasa, recunoscut la nivel de ţară ca staţiune de odihnă şi tratament balnear şi care dă semne puternice de revigorare şi în plan economic. Administraţia locală a reuşit să atragă aici investitori importanţi, care dezvoltă capacităţi de producţie unde vor lucra sute de oameni din localităţile din nordul judeţului.

Domnule ministru,

Observaţi, aşadar, că transportul feroviar de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa şi retur are viitor! Prin urmare, consider că este inoportună ideea factorilor de decizie din cadrul SNCFR de a suspenda trenurile pe acest traseu şi vă rog să aveţi în vedere menţinerea curselor CFR Târgovişte-Pietroşiţa şi retur”, se arată în textul interpelării pe care deputatul Corneliu Ştefan a adresat-o ministrului Lucian Şova.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comuna Dragomirești

Publicat

pe

de

Joi – 25 aprilie 2021, între orele 08:00-16:00, se întrerupe alimentarea cu apa potabilă în satele Dragomirești, Decindeni, Râncaciov, Geangoești, Mogoșești, comuna Dragomirești, pentru lucrări de reabilitare a rețelelor de apă.

„Reluarea alimentării cu apă se va face conform procedurilor legale, vor fi prelevate probe de apă care vor fi analizate pentru asigurarea gradului de potabilitate a acesteia, în conformitate cu reglementările în vigoare.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. Preventiv, până la primirea buletinului de analize microbiologice (cca. 72 ore) vă recomandăm să fierbeţi apa utilizată în scop potabil timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afișate pe site-ul Companiei de Apă Targoviște Dâmbovița, la adresa: catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița.

Citește în continuare

ACTUALITATE

SC Stones Business Development, anunț public parcurgere etapă de încadrare

Publicat

pe

de

SC STONES BUSINESS DEVELOPMENT SRL, cu sediul in municipiul Bucuresti, sectorul 1, str. Căderea Bastiliei, nr. 41, titular al planului / programului”Realizare lac pentru agrement prin exploatarea agregatelor minerale, stație de sortare și concasare agregate minerale”, în amplasamentul din comuna Salcioara, județul Dâmbovița, anunţă publicul interesat asupra parcurgerii etapei de încadrare în cadrul ședinței Comitetului Special Constituit din data de 12.04.2021, urmând ca planul / programul propus să fie supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.

Comentarii privind decizia etapei de încadrare se primesc în scris la sediul APM DÂMBOVIȚA, str. Calea Ialomiței, nr.1, județul Dâmbovița, în termen de 10 zile calendaristice de la publicarea anunțului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT