Conectați-vă cu noi

SPORT

VOLEI: CSM Târgovişte joacă pe teren propriu calificarea în sferturile CEV Challenge Cup!

Iubitorii de volei din Târgovişte sunt aşteptaţi, marţi – 6 februarie, începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura meciul retur din optimile CEV Challenge Cup dintre CSM Târgovişte şi Olympiacos Pireu. În partida tur, desfăşurată la Atena, fetele noastre le-au învins pe grecoaice cu 3-2. Dacă se vor impune şi mâine seară, târgoviştencele vor juca apoi sferturile de finală ale competiţiei europene.

Publicat

pe

Iubitorii de volei din Târgovişte sunt aşteptaţi, marţi – 6 februarie, începând cu ora 18:00, la Sala Polivalentă, unde se va desfăşura meciul retur din optimile CEV Challenge Cup dintre CSM Târgovişte şi Olympiacos Pireu. În partida tur, desfăşurată la Atena, fetele noastre le-au învins pe grecoaice cu 3-2. Dacă se vor impune şi mâine seară, târgoviştencele vor juca apoi sferturile de finală ale competiţiei europene.

Victoria CSM la Atena a fost bulversantă, surprinzătoare pentru campioana Greciei la volei, o echipă care nu pierduse de 3 ani pe teren propriu, şi, cu siguranţă, Olympiacos va veni la Târgovişte în forţă, cu gândul de a câştiga. Guillermo Naranjo, antrenorul principal al CSM Târgovişte, a recunoscut că va fi un meci greu, plin de necunoscute, căruia jucătoarele noastre, care nu prea au avut parte de odihnă şi refacere în ultimele zile, vor trebui să-i facă faţă. Naranjo este convins că grecoaicele vor schimba tactica de joc, dar spune că sunt pregătiţi pentru orice situaţie. De abia în teren se va vedea cum stau lucrurile şi ce strategie de joc trebuie adoptată.

„Olympiacos este o echipă foarte puternică, în special pe teren propriu, unde este redutabilă. Nu a pierdut acasă nicio partidă în ultimii trei ani. Este o echipă cu jucătoare foarte bune pe fiecare poziţie. Sigur, noi ne dorim să câştigăm acest meci. Va fi foarte dificil. În ceea ce ne priveşte pe noi, am avut un program foarte încărcat, cu trei meciuri importante într-o săptămână. nu am putut dedica atât de mult timp cât ne-am dorit pentru fiecare meci în parte, dar am avut antrenamente, analize video, am făcut tot ceea ce trebuia să facem. Am gânduri bune despre ceea ce va fi. Cred că suntem pregătiţi pentru meciul de mâine”, a spus antrenorul spaniol Guillermo Naranjo.

Şi Ciprian Prisăcaru, preşedintele Clubului Sportiv Municipal Târgovişte, ştie că va fi o partidă dificilă, dar are încredere în jucătoarele noastre şi, optimist, crede în victorie. Prisăcaru îi îndeamnă pe târgovişteni să vină mâine seară la Sala Polivalentă, unde se va disputa fenomenala partidă de volei şi să le sprijine moral jucătoarele noastre. Intrarea este liberă!

„Acest meci reprezintă un eveniment foarte important pentru noi, pentru CSM Târgovişte, pentru întreaga comunitate. Ne dorim foarte mult calificarea. Aş putea spune că avantajul nostru după primul meci este firav. Mâine-seară, trebuie să jucăm la victorie, trebuie să abordăm meciul la victorie. Sunt încrezător că fetele noastre sunt pregătite pentru acest joc şi îşi doresc foarte mult calificarea”, a declarat Ciprian Prisăcaru.

O calificare a CSM Târgovişte în sferturile de finală ale CEV Challenge Cup înseamnă un element de forţă pentru imaginea în ţară şi în Europa a municipiului Târgoviştei, a sportului de performanţă care se practică aici.

La conferinţa de presă premergătoare meciului retur cu Olympiacos Pireu au participat şi jucătoarele Veronika Hroncekova şi Erin Nicole Fairs. Amândouă s-au arătat încrezătoare că echipa poate câştiga pentru a doua oară în faţa grecoaicelor.

„Depinde doar de noi să arătăm că suntem echipa mai bună”, a punctat Veronika, iar Erin a completat-o spunând că au maele avantaj că joacă acasă, fiindcă suporterii le vor da energia de care au nevoie pentru a învinge.

SPORT

CSU Ploiești Basketball înfruntă LPS Focşani în primul meci al turneului semifinal U18

Publicat

pe

de

CSU Ploiești Basketball joacă, sâmbătă – 25 ianuarie 2020, de la ora 10:30, în Sala sporturilor Olimpia, în primul meci al turneului semifinal U18, împotriva LPS Focşani. Sportivii pregătiți de Sorin Hartman vin după 10 victorii din 10 meciuri, obținute în prima fază a sezonului. CSU Ploiești Basketball este singura echipă din Ploiești calificată în această fază a competiției

„Meciurile de la Liga I ale CSU Ploiești au fost, pentru alb-albaștri, cea mai bună modalitate de a prinde experiență și de a învăța din duelurile directe cu adversari dificili. Chiar dacă au început fiecare partidă cu juniori sub 18 ani la o competiție dedicată seniorilor, reprezentanții Universității ploieștene au reușit două victorii și ocupă, în prezent, locul 8. Acum, alb-albaștrii vor pune în practică tot ce au asimilat, în jocurile din turneul semifinal U18”, se arată într-un comunicat remis de CSU Ploiești Basketball.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Diana Vlăsceanu şi Cornel Cornea, din nou sportiva şi antrenorul anului în Dâmboviţa!

Publicat

pe

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa a reuşit să depăşească problemele impuse de resursele bugetare limitate, cu mult sub cele din anul anterior, şi să organizeze, astăzi – 10 ianuarie 2020, „Gala sportului dâmboviţean 2019”, eveniment de tradiţie în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni sportivi şi antrenori de peste an.

Directorul Claudiu Mănescu a mărturisit că a avut sprijinul unor oameni de bine din judeţ. De asemenea, Dan Ursu – preşedintele Asociaţiei Judeţene de Volei Dâmboviţa şi al Asociaţiei Ludis Gloria i-a premiat, în nume personal, pe toţi cei 12 sportivi din topul 2019 – categoria sporturi olimpice. Pentru că merită să fie recompensaţi pentru rezultatele extraordinare pe care le-au obţinut şi pentru că este bine să primească un imbold la început de nou an, după cum s-a exprimat, modest, Dan Ursu.

Au răspuns invitaţiei de a fi prezenţi la „Gala sportului dâmboviţean 2019” deputatul Corneliu Ştefan, primarul municipiului Târgovişte – Daniel Cristian Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, Liliana Cîrstea – mama Soranei Cîrstea, cea mai cunoscută sportivă a judeţului, precum şi reprezentanţi ai Jandarmeriei Dâmboviţa – instituţie parteneră care asigură desfăşurarea competiţiilor în linişte şi în condiţii de siguranţă.

Deputatul Corneliu Ştefan şi primarul Daniel Cristian Stan i-au felicitat pe sportivi pentru rezultatele obţinute în 2019 şi le-au urat să aibă un an 2020 cel puţin la fel de bun.

„În spatele fiecărei performanţe, este foarte multă muncă, foarte multă ambiţie şi foarte mult talent. Primăria Târgovişte este principalul sponsor al sportului dâmboviţean, pe care îl vom sprijini în continuare, pentru că, într-o lume în care cei tineri se desprind din ce în ce mai greu de telefon, de tabletă, sportul rămâne principalul mijloc de a te dezvolta sănătos”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

La rândul său, mama tenismenei Sorana Cîrstea a punctat că este nevoie de o lege a sportului în ton cu realităţile actuale, o lege care să pună accent pe sportiv, care să-l sprijine atunci când este în activitate, dar şi după aceia.

„Sportul nu este un butic pe care să-l închidem când nu avem finanţare sau să-l deschidem trei luni pe an. Este timpul să intrăm în normalitate, să facem performanţă”, a declarat Liliana Cîrstea.

De remarcat faptul că, în cadrul evenimentului, s-au exprimat şi nemulţumiri cu privire la clasamente. Directorul DJST Dâmboviţa – Claudiu Mănescu a explicat că punctajele nu au fost acordate subiectiv, ci în baza unor criterii clare, stabilite de Ministerul Tineretului şi Sportului. Totuşi, a recunoscut că unele dintre acestea ar necesita ajustări, pentru o mai corectă evaluare a rezultatelor obţinute de sportivi şi antrenori.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT